שתף קטע נבחר

חם בבטן: תבשיל קדירה של חומוס וירקות שורש

רוצים להתחמם? הנה מתכון לתבשיל קדירה עשיר, מלא בירקות וגרגרי חומוס שהולך נהדר עם אורז לבן

תבשיל קדירה של חומוס וירקות שורש

מתכון באדיבות "סוגת"

 

אם רוצים שהחומוס ייתן עוד "קפיצה" מבחינת ערכיו התזונתיים, ניתן להנביטו: להשרות במים למשך לילה, לסנן ולהניח בקופסה רחבה כשכל הקטניות זה ליד זה. לכסות בניילון נצמד ולחורר אותו. לשמור בארון יום או יומיים עד שקצה קטנטן של נבט יצא מהחומוס. במצב זה ערכו התזונתי יעלה בהרבה והוא אף יהיה קל יותר לעיכול.

 

התבשיל יהיה טעים יותר ביום המחרת.

 

המרכיבים:

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים לילה שלם ומסוננים

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן גדול

1 בצל סגול גדול

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק (לא חובה)

4 גזרים גדולים קלופים

2 תפוחי אדמה קלופים

2 בטטות קלופות

1 שורש סלרי גדול קלוף

1/2 כפית כמון

2-3 כוסות מרק צח

שמן זית

מלח ופלפל


(צילום: אבי כהן)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  2. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וגדול. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים כחמש דקות ומערבבים מידי פעם.
  3. מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוחי האדמה. מערבבים ומזהיבים כשתי דקות נוספות.
  4. מוסיפים את החומוס המסונן, תפוחי האדמה, כמון, מלח ופלפל ואת המרק. הנוזלים צריכים לעבור את הירקות בכסנטימר. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מקטינים להבה, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה וחצי או עד שגרגרי החומוס רכים (אם החומוס מונבט יספיקו לו כארבעים דקות בישול). 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כדאי להנביט. גרגרי חומוס
צילום: ירון ברנר
מומלצים