שתף קטע נבחר

גבוהה ומרשימה: עוגת שוקולד עם קרם טראפל

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת שוקולד על בסיס טורט, עם קרם במרקם טראפל. שחיתות מתוקה ומפוארת

עוגת שוקולד

המרכיבים:

1 תחתית טורט שוקולד (אפשר גם קנויה) בעובי כ‭1-‬ ס"מ

400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר

4 כפות ‭45)‬ מ"ל) מים

‭1/4‬ כוס ‭80)‬ מ"ל) סירופ תירס בהיר "קארו" (להשיג בחנויות מתמחות)

1 כפית תמצית וניל

2 מיכלי ‭500)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

לסירופ:

‭1/2‬ כוס מים

3 כפות סוכר

2‬ כפות רום או ברנדי לעוגה

לקישוט:

אבקת קקאו


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. הסירופ: בסיר קטן שמים את המים עם הסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב, רק עד שהסוכר נמס.
  2. ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מרתיחים 2 דקות ומסירים מהאש. מצננים ומוסיפים את הרום.
  3. העוגה: משמנים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
  4. חותכים את פרוסת הטורט לקוטר קצת יותר קטן מקוטר התבנית ומניחים אותה כך שתרפד בדיוק את כל התחתית. מברישים מעליה את הסירופ להרטבה.
  5. ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים ‭")‬בן מארי‭("‬ ומסירים מהאש.
  6. בסיר בינוני שמים את הסוכר, המים וסירופ התירס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב על להבה בינונית.
  7. מצננים מעט ומוסיפים את תערובת הסוכר וסירופ התירס בהדרגה, תוך ערבוב, אל השוקולד המומס ומערבבים היטב (התערובת מתקשה מעט בהתחלה, ולאחר מכן חוזרת להיות רכה וגמישה‭.(‬
  8. מעבירים לקערה גדולה ורחבה, מוסיפים את הווניל ומניחים בצד עד שהתערובת מגיעה לחום פושר. 
  9. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
  10. מערבבים פנימה ‭1/3‬ מכמות הקצפת (כדי שהתערובת תהיה קלילה יותר‭.(‬ לאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.
  11. יוצקים את התערובת על גבי הטורט, ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית מדורגת לקישוט.
  12. מניחים במקפיא במשך כשעתיים.
  13. משחררים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת.
  14. מנפים מעט קקאו מעל ומקשטים בכדורי טראפלס שוקולד או בכדורי שוקולד קנויים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים