גבוהה ומרשימה: עוגת שוקולד עם קרם טראפל
רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת שוקולד על בסיס טורט, עם קרם במרקם טראפל. שחיתות מתוקה ומפוארת
עוגת שוקולד
המרכיבים:
1 תחתית טורט שוקולד (אפשר גם קנויה) בעובי כ1- ס"מ
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/4 כוס 50) גרם) סוכר
4 כפות 45) מ"ל) מים
1/4 כוס 80) מ"ל) סירופ תירס בהיר "קארו" (להשיג בחנויות מתמחות)
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלי 500) מ"ל) שמנת מתוקה
לסירופ:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות רום או ברנדי לעוגה
לקישוט:
אבקת קקאו
(צילום: רונן מנגן)
אופן ההכנה:
- הסירופ: בסיר קטן שמים את המים עם הסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב, רק עד שהסוכר נמס.
- ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מרתיחים 2 דקות ומסירים מהאש. מצננים ומוסיפים את הרום.
- העוגה: משמנים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
- חותכים את פרוסת הטורט לקוטר קצת יותר קטן מקוטר התבנית ומניחים אותה כך שתרפד בדיוק את כל התחתית. מברישים מעליה את הסירופ להרטבה.
- ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים ")בן מארי(" ומסירים מהאש.
- בסיר בינוני שמים את הסוכר, המים וסירופ התירס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב על להבה בינונית.
- מצננים מעט ומוסיפים את תערובת הסוכר וסירופ התירס בהדרגה, תוך ערבוב, אל השוקולד המומס ומערבבים היטב (התערובת מתקשה מעט בהתחלה, ולאחר מכן חוזרת להיות רכה וגמישה.(
- מעבירים לקערה גדולה ורחבה, מוסיפים את הווניל ומניחים בצד עד שהתערובת מגיעה לחום פושר.
- בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
- מערבבים פנימה 1/3 מכמות הקצפת (כדי שהתערובת תהיה קלילה יותר.( לאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.
- יוצקים את התערובת על גבי הטורט, ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית מדורגת לקישוט.
- מניחים במקפיא במשך כשעתיים.
- משחררים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת.
- מנפים מעט קקאו מעל ומקשטים בכדורי טראפלס שוקולד או בכדורי שוקולד קנויים.
מומלצים