שתף קטע נבחר

לניצולי השואה חוזרים הסיוטים, בואו לאמץ סבא

"לא יתכן שניצולי השואה בקו העימות יאלצו להתמודד גם עם מחסור במזון, אי יכולת לרכוש תרופות או קור בגלל חשש מחשבון החשמל". בואו לעזור, אמצו סבתא או סבא

מעגל איום הטילים המתרחב בדרום מחזיר ניצולי שואה רבים לאימת העבר. "לא חשבתי שכאן, בבית שהקמתי בעיר קטנה במדינת היהודים, ירו עלי טילים", אומרת שרה, ניצולת שואה מאשקלון, המקבלת סיוע מ"העמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה". "חזרו אלי סיוטים מזמן השואה, לא חשבתי ששוב ארגיש בבית שלי מאויימת בידי אנשים שרוצים להרוג אותי רק בגלל שאני יהודיה".

 

"ניצולי השואה הנמצאים עתה תחת איום הטילים בדרום נמצאים במצב הגרוע ביותר מכל האוכלוסיה", מספרים מתנדבי העמותה ונותנים כדוגמא את רחל, אלמנה ששני ילדיה בחו"ל וקרובי משפחתה הבודדים ששרדו את השואה, נפטרו כבר, והיא נמצאת לגמרי לבד בארץ. לבדידות מצטרף הנתון העגום, שהתקבל בוועדה הבין משרדית לפתרון מצוקת ניצולי השואה בישראל מ- 2007, המעיד כי כרבע מתוך כ-240 אלף ניצולי השואה בישראל, נמצאים מתחת לקו העוני. 14% מהם סובלים מרעב.

 

למרות הצעות לאירוח רחוק מטווח הסכנה, רובם המכריע של ניצולי השואה לא רוצים לעזוב

את הבית אליו הם רגילים, חלקם הגדול גם סובל מבעיות בריאות המגבילות מאוד את הניידות שלהם. "רוב ניצולי השואה לא פונים לרשויות הרווחה לקבל עזרה - גם אם מצבם הכלכלי מזכה אותם בעזרה כזו" מוסיפים המתנדבים בעמותה בה אין מקבלי שכר."קריטי היום לעזור לניצולי השואה בקו העימות, כך שלא יצטרכו לדאוג לגבי מזון ומצרכים בסיסיים לקיום" הם מסבירים,"לפחות שישבו בבית בו יש אוכל במקרר, ויש חימום בלי חשש שלא יוכלו לשלם את חשבון החשמל".

 

  • ניצולי שואה מוזמנים לפנות ל"עמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה". (אין צורך במילוי טפסים כלשהם, העזרה נעשית בחיסיון מוחלט). יש אפשרויות לסיוע בקבלת מזון, תרופות, חומרי ניקוי, מכשירי חשמל, תיקונים בבית, התקנת עזרים בטיחותיים סיוע משפטי ונפשי, סיוע בניקיון הבית, בטיפול רפואי ופיזיותרפיה, בהגנה פיזית ועוד. בטלפון  03-5257888 או במייל israelnow@gmail.com
  • העמותה אינה נתמכת בידי שום גורם, והיא זקוקה לתרומות ולמתנדבים בעלי כושר אירגון ולמתנדבים לאיוש מוקד החירום (גם מהבית). בטלפון 03-5257888 או במייל israelnow@gmail.com .

 


בצעדה למען זכויות ניצולי השואה

"בואו לאמץ סבא או סבתא"

המשרד לענייני גמלאים מוביל שורת צעדים לטיפול בגמלאים בישובים המותקפים שמטרתם לתת מענה לצרכיהם של הגמלאים בישובים המותקפים בדרום הארץ. "אנחנו מעוניינים להדגיש את חשיבות הטיפול בכל אותם 560 אלף גמלאים בחברה הישראלית, שאינם בתוך המעגל המוכר לרשויות הרווחה והבריאות", מסביר ד"ר אבי ביצור, מנכ"ל המשרד לענייני גמלאים."לאף אחד אין רישום של מצבם או צרכיהם וכאן בכוונת המשרד לענייני גמלאים לתת להם מענה ולסייע".

 

חלק מהפעולות המוצעות לבני הגיל השלישי בטווח האש:

מוקד חירום לפניות גמלאים - מענה טלפוני ורישומי, הניתן על ידי אנשים מקצועיים ומיומנים בעברית, ערבית, אנגלית, אמהרית ורוסית. במוקד ניתן לקבל מידע והכוונה (על-פי הוראות פיקוד העורף), מתן אוזן קשבת, רישום לקבלת שירותים שונים, קישור לגורמים רלוונטיים ומתן מענה לבעיות ולפניות של גמלאים ובני משפחותיהם.

המוקד פועל בימים א'-ה', בין השעות 08:00-20:00. ניתן ליצור קשר בטלפון 8840* או בפקס 03-6442572 או במייל infogimlaim@pmo.gov.il .

 

ניידות מילב"ת (מרכז ישראלי לאביזרים לקשיש ולנכה) - רכבים עם מדריכים, שמעבירים הדרכות בנושאים שונים: בטיחות (בדגש על מניעת נפילות ותאונות בבית), נוחות והקלה על חיי הגמלאי בביתו ובסביבתו והתאמתו למצב החירום. הניידות  יגיעו לערים ולמועצות האזוריות שהותקפו, למרכזי קשישים ממוגנים, למקלטים ויערכו ביקורי בית על פי רשימות של מחלקות הרווחה ועל פי רישום במוקד 8840*.

 

פרויקט "אמץ סבא"- אירוח של גמלאים מיישובי הדרום ועוטף עזה בבתים ברחבי הארץ. גמלאים מהדרום המעוניינים להתארח ומשפחות באזור המרכז והצפון המעוניינות לארח מוזמנים לפנות לטלפון 8840* להירשם. 

 

מרכזי חוסן- בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות וגופים נוספים יופעלו מרכזי חוסן נפשיים בשדרות, ומועצות האזוריות אשכול, חוף אשקלון ושדות נגב.

 

עמותת"רוח טובה" הכוללת צי של 17,331 מתנדבים במהלך כל השנה מזמינה אתכם להצטרף.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
צילום: ניב קלדרון
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים