שתף קטע נבחר
צילום: AP

עוטף עזה: הפסד של 27 מיליון ש' לקמעונאיות

העסקים הסגורים מדווחים על הפסדי פדיון של אלפי שקלים. עלייה ניכרת בקניית שימורים ותרופות הרגעה

מרבית העסקים בעוטף עזה, שאינם רשתות מזון או פארם, סגורים בימים האחרונים. סלי הקנייה השתנו, והתושבים באזור עושים קניות של מוצרים בסיסיים ומוצרים לשעת חירום בלבד. לפי דיווחי רשתות המזון, בימים האחרונים קנו תושבי האזור בעיקר מים מינרליים, קופסאות שימורים, קפה שחור, סוכר וביסקוויטים.

 

מניו-פארם נמסר כי התושבים קנו כמויות גדולות של מזון לתינוקות וחיתולים, וכי נרשמה עלייה של 30% ברכישת תרמילי עזרה ראשונה, תרופות הרגעה ותרופות כרוניות.

 

תושבי עוטף עזה מוציאים כחצי מיליארד שקל בחודש בממוצע על מזון ומוצרים אחרים, כמו גם על בתי קפה ומסעדות. בימים האחרונים המסחר הקמעונאי הושבת כמעט לחלוטין.

 

לדברי תמיר בן שחר, מנכ"ל חברת המחקר צ'מנסקי בן שחר, מתחילת הלחימה נרשם בעוטף עזה (לא כולל אשדוד) אובדן הכנסה של 20 מיליון שקל במוצרי נון-פוד, ו-7 מיליון שקל בשוק ההסעדה, שיצא מכלל פעילות. "התושבים קונים רק מוצרים ייעודיים ומוצרי פארם", אמר בן שחר. "משך השהות ברשתות הצטמצם למינימום: באים, קונים והולכים".

 

מרבית החנויות סגורות

ההוצאה על מוצרי מזון ביישובי עוטף עזה הינה 250 מיליון שקל בחודש בממוצע. מאז שבת ירדו מכירות מוצרי הסופרמרקט באזור ב-20%-10%. תחומי המכירה שאינם מזון נפגעו עוד יותר ומרבית החנויות סגורות.

 

מרבית בעלי העסקים בקניון חוצות באשקלון לא באו לעבודה אתמול. "סגרתי את החנות משני בצהריים", אמר ג'קו גבאי, בעלי רשת האופנה דיסקרט, "זה הפסד פדיון של 10,000 שקל ביום".

 

דרור לב, מנכ"ל S.Wear, יבואנית היינס, דיווח על אובדן הכנסה של 7,000 שקל ליום בחנות שבקניון גירון בעיר. ישראל פלג, יו"ר H&O, המפעילה חנויות במתחם סטאר באשדוד ובצומת סילבר באשקלון, מסר כי הרשת הקדימה את שעת הסגירה ל-19:30.

 

רשת האופנה אירית דיווחה על ירידה של 50% ברכישות בסניף באשדוד ושל 10% בסניף בבאר-שבע. "בקניון בבאר-שבע מורגשת תנועת לקוחות דלילה וצניחה במכירות, לעומת הציפייה לעלייה בחנוכה", נמסר מהרשת, שסגרה את הסניף באשקלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
קניות בשדרות, בימים רגועים יותר
צילום: אוהד אבידן קינר
מומלצים