שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

מצרים: מקווים להסכם הפסקת אש תוך 72 שעות

שר החוץ המצרי אמר כי קהיר מעוניינת לגבש מסמך ראשוני שבמסגרתו יוכרז על הפסקת אש לתקופה מוגבלת ופתיחת המעברים. דיווח: מובארק הזמין את אולמרט לשיחות במצרים

שר החוץ המצרי, אחמד אבו-אל רייט, אמר הבוקר (יום ה') כי הוא מקווה שניתן יהיה להכריז על הפסקת אש בלחימה בין ישראל לחמאס בתוך שלושה ימים. במקביל, דיווחו אמצעי תקשורת ערבים כי נשיא מצרים, חוסני מובארק, הזמין את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לביקור בקהיר כדי לדון עימו ביוזמה המצרית-צרפתית להפסקת אש.

 

"אנו מדברים על 48 עד 72 שעות במקסימום עד להפסקת אש. איני יכול לדמיין שמכונת המוות הישראלית תמשיך בפעולותיה", אמר אל-רייט בדברים שפורסמו בעיתון "אל-חיאת", היוצא לאור בלונדון. "אנו רוצים להגיע להסכם ראשוני בלפחות שתיים מהנקודות שעומדות על הפרק: הפסקת אש לתקופה מוגבלת ופתיחת המעברים".

 

בתוך כך, ייצא היום לקהיר ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, אלוף (במיל') עמוס גלעד, כדי לברר פרטים נוספים אודות היוזמה. עצם שליחתו של גלעד מעידה כי ישראל מעוניינת להשאיר בשלב זה את הדיונים על היוזמה המצרית-צרפתית, סביב הנושאים הביטחוניים ובמרכזם סוגיית הברחות הנשק. הבוקר דווח כי ראש הממשלה אולמרט ושר הביטחון ברק חלוקים בדעתם עם שרת החוץ לבני בנוגע לאופן ההתייחסות ליוזמה.  

 

זירה אחרת בה מתנהלים דיונים הנוגעים ללחימה ברצועת עזה, היא בניין האו"ם בניו-יורק. הערב צפויה להתכנס ישיבה מיוחדת של עצרת האו"ם, כדי לדון ב"מצב ההומניטרי" ברצועה. במקביל, נמשכים המגעים לגיבוש החלטה בנושא עזה במועצת הביטחון והדיונים בין נציגי 15 החברות צפויים להתחדש בשעה 17:00 (שעון ישראל).

 

סרקוזי: ההתלקחות בעזה - בעיה גלובלית

אתמול הציג מובארק בפני נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, מתווה לפיו תוכרז הפסקת אש ורק לאחר מכן ייפתחו מגעים על סוגיית המעברים ועצירת הברחות הנשק במנהרות לרצועת עזה. מובארק העלה גם את אפשרות חידוש הדיאלוג בין חמאס לפתח.

 

זמן קצר מאוחר יותר, הודיע נשיא צרפת כי ישראל והפלסטינים החליטו לאמץ את היוזמה. הוא קרא לשני הצדדים לשים במהירה קץ לשפיכות הדמים ולסבל של האוכלוסייה. את ההתלקחות בעזה הגדיר סרקוזי "בעיה גלובלית". ישראל הכחישה כי קיבלה את היוזמה, אולם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אותת על שביעות רצון זהירה.

 

"ישראל פועלת לשיפור המציאות הביטחונית בדרום הארץ, ומודה לנשיאי צרפת ומצרים על מאמציהם לקדם פתרון להפסקת פעולות הטרור מרצועת עזה והברחות אמצעי הלחימה", נמסר בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה. "ישראל רואה בחיוב דיאלוג בין גורמים מצרים וישראלים על מנת לדון בקידום סוגיות אלה".

 

לפי שעה לא ברור עד כמה נמצא חמאס בתמונת המגעים. נציגו בלבנון, אוסאמה חמדאן, אמר: "אין להתרגש מההסכמה הישראלית שפורסמה. מטרת ישראל היא להרוויח זמן כדי להמשיך במתקפה".

 

מוסא אבו-מרזוק, מבכירי חמאס בדמשק, הבהיר הבוקר כי ארגונו לא מוכן לדון ברגיעה לטווח ארוך, כל עוד "הכיבוש והמצור נמשכים". ארגון הג'יהאד האיסלאמי דחה את היוזמה. בארגון מסרו כי מדובר ביוזמה "עלובה" המשרתת את ישראל וכי בכוונתם להמשיך להילחם בישראל.


פורסם לראשונה 08/01/2009 08:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-רייט. המכונה הישראלית
צילום: AFP
אולמרט. מחלוקת עם לבני
צילום: AP
מומלצים