שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

פלסטינים בדמשק: נגד הפסקת האש המצרית

במצרים אמנם מביעים אופטימיות בנוגע לסיכויי היוזמה, אך הפלגים הפלסטינים בדמשק דבקים בעמדתם. חמאס וארגונים נוספים פרסמו הודעה בה הצהירו: "זה לא יפתור את המצב"

חמאס וארגונים פלסטינים נוספים פרסמו אחר הצהריים (יום ה') הודעה, שבה הם דוחים את היוזמה המצרית-צרפתית להפסקת אש.

 

"הארגונים הפלסטינים, כולל חמאס, לא רואים את היוזמה המצרית כבסיס לפיתרון למצב", אמר חאלד עבדל-מאג'יד, מנהיג ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין.

 

בתוך כך, מאות אלפי סורים התכנסו היום בכיכר במרכז דמשק לעצרת שארגנה הממשלה במחאה על פעולת צה"ל ברצועה. מדובר במחאה הגדולה ביותר שנערכה בבירה הסורית מאז החל המבצע ב-27 בדצמבר. סוכנות הידיעות הסורית הרשמית העריכה כי מספר המפגינים היה כחצי מיליון, ואולם לפי הערכות עצמאיות, מדובר במאות אלפים.


הפגנת המחאה הגדולה בדמשק, היום (צילום: AP)

 

אתמול הציג מובארק בפני נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, מתווה לפיו תוכרז הפסקת אש ורק לאחר מכן ייפתחו מגעים על סוגיית המעברים ועצירת הברחות הנשק במנהרות לרצועת עזה. מובארק העלה גם את אפשרות חידוש הדיאלוג בין חמאס לפתח.

 

זמן קצר מאוחר יותר, הודיע נשיא צרפת כי ישראל והפלסטינים החליטו לאמץ את היוזמה. הוא קרא לשני הצדדים לשים במהירה קץ לשפיכות הדמים ולסבל של האוכלוסייה. את ההתלקחות בעזה הגדיר סרקוזי "בעיה גלובלית". ישראל הכחישה כי קיבלה את היוזמה, אולם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אותת על שביעות רצון זהירה.

 

מוקדם יותר נשמעו הצהרות אופטימיות ממצרים בנוגע לסיכויי ההסכם. שר החוץ המצרי, אחמד אבו-אל רייט, אמר הבוקר כי הוא מקווה שניתן יהיה

להכריז על הפסקת הלחימה בתוך שלושה ימים. במקביל, דיווחו אמצעי תקשורת ערבים כי נשיא מצרים, חוסני מובארק, הזמין את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לביקור בקהיר כדי לדון עימו ביוזמה.

 

זירה אחרת בה מתנהלים דיונים הנוגעים ללחימה ברצועת עזה, היא בניין האו"ם בניו-יורק. הערב צפויה להתכנס ישיבה מיוחדת של עצרת האו"ם, כדי לדון ב"מצב ההומניטרי" ברצועה. במקביל, נמשכים המגעים לגיבוש החלטה בנושא עזה במועצת הביטחון והדיונים בין נציגי 15 החברות צפויים להתחדש בשעה 17:00 (שעון ישראל).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
היוזמה לא מציעה פתרון. משעל
צילום: רויטרס
פועלים למען רגיעה. מובארק וסרקוזי
צילום: AFP
מומלצים