שתף קטע נבחר

חשד: גייס במרמה השקעות במאות אלפי שקלים

רשות לניירות ערך בודקת חשד לפיו מנהל חברת ניהול תיקים, אילן מורגן, הסתיר את עברו הפלילי כדי לקבל רישיון ניהול תיקים, וגייס כביכול במרמה כספים מעשרות לקוחות מהמגזר החרדי תוך הצגת מצגי שווא. פרקליטו: פעילותו היתה בתום לב

רשות לני"ע חוקרת חשד לפיו מנהל חברת ניהול תיקים גייס במרמה השקעות במאות אלפי שקלים מעשרות לקוחות במגזר החרדי. בית משפט השלום בתל אביב הורה אמש (ב') בהסכמת הצדדים על מעצרו של החשוד, אילן מורגן, עד היום בערב.

 

בבקשת המעצר טוענת הרשות לני"ע כי חברת מורגן לומברד השקעות בינלאומיות הינה חברה פרטית לניהול תיקים אשר נוסדה ביום 20.09.07 וקיבלה רישיון ניהול תיקים ביום 10.01.08. על פי החשד של רשות ני"ע, מי שעומד בראש החברה והרוח החיה בה הינו אדם בשם אילן מורגן.

 

 

"מחקירתנו עולה כי אילן מורגן נקרא עד שנת 2007 אילן מיקא ארבל", מצויין בבקשת רשות ני"ע, "תחת שם זה הנ"ל הורשע בעבר בארה"ב בעבירות תרמית בניירות ערך וריצה עונש מאסר בגין עבירות אלה. בשנת 2007 לאחר שחרורו ממאסר בארצות הברית חזר אילן מיקא ארבל לישראל ובתוך מספר ימים שינה את שמו לאילן מורגן. מיד לאחר מכן הקים מספר חברות פרטיות ביניהן חברת מורגן לומברד.

 

"על פי החשד אילן מורגן הסתיר את עברו הפלילי, את עובדת היותו בעל החברה מורגן לומברד ואת עובדת היותו מנכ"ל החברה מהציבור ומהרשות וזאת על מנת לקבל רישיון ניהול תיקים מרשות ניירות ערך ו/או להימנע מנקיטת הליכים מטעמה של הרשות ו/או מטעם לקוחות פוטנציאלים". יצוין כי במסגרת חוק הייעוץ ישנה חובה לדווח על הרשעה בעבירה פלילית של בעל השליטה /או נושא משרה בה טרם קבלת רישיון ניהול תיקים.

 

עוד נחקר בפרשה חשד כי במסגרת החברות הפרטיות שהקים אילן מורגן, הקים גם תשתית לגיוס כספים במרמה כביכול. לטענת רשות ני"ע, "במסגרת פעילותו של אילן מורגן הפעיל הנ"ל בירושלים ובמקומות נוספים פעילות שמטרתה גיוס כספים מעשרות לקוחות מהמגזר החרדי בגובה מאות אלפי שקלים תוך ניצול לרעה של רישיון ניהול תיקי השקעות שניתן ע"י רשות ניירת ערך והצגת מצגי שווא ללקוחות. פעילות זאת התבצעה בין היתר באמצעות מתווכים מטעמו שגייסו עבורו, לטענת רשות ני"ע, באמצעות מצגי שווא לרבות פרסומים בבתי כנסת באזור ירושלים כספים רבים מהמגזר החרדי בירושלים".

 

עוד טוענת הרשות לני"ע כי עפ"י החשד, גיוס הכספים נעשה באמצעות יצירת מצגי שווא לציבור הלקוחות באופנים הבאים:

 

א. מצג שווא כביכול לפיו מדובר בהשקעה שהיא כביכול נטולת סיכון ובעלת תשואה גבוהה בגובה של 3% בחודש - קרי סך הכל של 36% תשואה בשנה - שגרמה, עפ"י ממצאי החקירה, לאנשי המגזר החרדי להשקיע את כספם ללא בטחונות וערבויות מספקים.

 

ב. מצג שווא כביכול לפיו משווקי ההשקעות פועלים מכח רישיון שיווק השקעות וייעוץ השקעות של רשות ניירות ערך, כאשר בפועל חלק מעובדי החברה עוסקים בשיווק ההשקעות ללא רישיון ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או ניהול תיקים.

 

ג. מצג שווא כביכול כאילו הכספים מופקדים בליווי בטחונות המבטיחים את החזרתם בכל עת - מצג אשר בפועל אינו נכון.

 

ד. מצג שווא כביכול לפיו מדובר בחברה שבעליה, אילן מורגן, הוא איש עשיר מאוד בעל נכסים רבים המשקיע בניירות ערך בעוד מדובר באדם שהורשע בעבירות ניירות ערך בחו"ל והסתיר כאמור עובדה זו מרשות ניירות ערך ומהלקוחות.

 

בא כוחו של אילן מורגן, עו"ד ירון ליפשס ממשרד רם כספי, מסר בתגובה: "הפעילות של אילן היתה בתום לב מוחלט. אנחנו סבורים שלאחר סיום ומיצוי החקירה יתברר לרשות שהיא טיפסה על עץ גבוה ושכול החשדות יופרכו לחלוטין". עו"ד ליפשס כיהן בעבר כיועץ המשפטי של מחלקת החקירות של הרשות לני"ע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: דנה קופל
מומלצים