שתף קטע נבחר

התלמידים בצפון ירדו למקלטים: "הלב דופק"

בקריית-שמונה ובגליל העליון ירדו התלמידים למקלטים, רגע לפני פיצוץ הקטיושות. חלק מההורים הגיעו לבתי הספר כדי לקחת את הילדים לביתם. מנהלת בית ספר בקריית-שמונה: "נשמעה אזעקה והילדים פעלו בדיוק כמו שצריך"

לראשונה זה זמן רב נאלצו הבוקר (יום ד') התלמידים בקריית שמונה לשהות כשעתיים במקלטים. האזעקה הראשונה נשמעה בעיר סמוך ל-8:30 והתלמידים ירדו למקלטים בבתי-הספר - כמה רקטות קטיושה ששוגרו מלבנון התפוצצו בגליל העליון.

 

בבית הספר "יאנוש קורצ'אק" מיהרו התלמידים דרך "שרוול" ממוגן אל תוך המקלט, שם המשיכו המורות להפעיל את התלמידים, לחלק מיץ. המורות יצאו לפי התור אל הרחבה הקטנה שמחוץ למקלט, שם התעדכנו באמצעות מכשירי הטלפון הנייד במצבם של הילדים שלהם.

 

מנהלת בית הספר, רחל גולדשטיין, אמרה כי התפלאה בעצמה מקור הרוח שבו תיפקדו הילדים. "נשמעה אזעקה והילדים פעלו בדיוק כמו שצריך, בצורה מאורגנת ומסודרת. הם קמו וירדו למקלט. הלב דופק ויש חששות, אבל זו תחושה מאוד טבעית ומאוד נורמלית. גם של התלמידים וגם שלנו. אנחנו עושים הכל כדי לתת לילדים הרגשה נינוחה ורגועה, גם בתוך המקלטים".

 

"הילדים בעזה, רוצים את הבת בבית"

חלק מההורים הגיעו לאחר האזעקה והנפילות לקחת את הילדים לביתם. להערכת המנהלת, כ-30% מההורים הגיעו לבית הספר כדי להחזיר את ילדיהם - לאחר שנרשמו במזכירות בית הספר.


ילדים משחקים במקלט, בבי"ס יאנוש קורצ'אק (צילום: אביהו שפירא)

 

הרצל טלקר, תושב העיר, הגיע לקחת את בתו צליל, תלמידת כתה ד'. "יש חשש ואני באופן אישי חושב שבבית הספר יותר בטוח. אלא שיש לנו שני ילדים נוספים, שנלחמים כעת בעזה וזה לגיטימי שאנחנו רוצים את צליל איתנו בבית", אמר האב.

"החשש הגדול יותר היה של אשתי. היא גננת וביקשה ממני לבוא ולקחת את הבת". טלקר העריך כי מדובר באירוע חד פעמי שלא יהיה לו המשך.


הרצל טלקר אוסף את בתו צליל (צילום: אביהו שפירא)

 

אם אחרת, מיכל שרוני, הגיעה לקחת את בנה אורי, תלמיד כתה ב'. "אני לא חוששת, אנחנו תושבי קריית שמונה כבר הרבה שנים ורגילים לכך. הגיעו הרבה הורים אחרים לקחת את הילדים, ולא רציתי שהוא ירגיש לבד". מעט אחרי השעה 10:00 התקבלה הוראה ממפקדת העיר והתלמידים יצאו מהמקלטים והוחזרו לכיתות הלימוד.

 

גם במועצה האזורית מבואות חרמון הוחלט להמשיך את הלימודים כסדרם. ראש המועצה, בני בן מובחר, אמר: "מרבית המעונות והגנים בנויים במבנים שמאפשרים פעילות גם בעת חירום.

 בהתייעצות עם גורמי הצבא הוחלט כי הילדים לא יפוזרו לביתם, אלא ימשיכו את יום הלימודים במבנים ממגונים. מאז ראשית המערכה בדרום המועצה התארגנה לתת מענה לתרחיש של מצב חירום וירי לצפון".

 

ראש המועצה האזורית גליל עליון, אהרון ולנסי, הוסיף: "יישובי הגליל העליון ערוכים לכל מצב לאורך כל ימות השנה. המקלטים שלנו ערוכים והם נפתחו גם מוסדות החינוך קיבלו הנחיות כיצד לנהוג בשעות שלאחר הירי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהלת בית הספר, רחל גולדשטיין
צילום: אביהו שפירא
מומלצים