שתף קטע נבחר

צילום: AFP

שופטי בג"ץ: טעויות יכולות לקרות במלחמה

בדיון בעתירת ארגוני זכויות אדם נגד הפגיעה באמבולנסים והפגיעה בתשתיות המים והחשמל ברצועה, אמרו השופטים כי "הירי מתבצע כאשר צה"ל מזהה חמושים או כתוצאה מטעות"

שופטי בג"ץ אמרו במהלך דיון שהתקיים היום (ה') בעתירת ארגוני זכויות אדם נגד פעילות צה"ל בעזה, כי אם מתבצע ירי על אמבולנסים או מתחמים בינלאומיים - הוא מבוצע ככל הנראה בטעות או לאחר שצה"ל זיהה ירי או חמושים השוהים באותו מקום.

 

השופט אשר גרוניס אמר: "אם מתבצע בטעות ירי של כוחותינו על כוחותינו, אז טעויות יכולות לקרות במלחמה" ואילו נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש הוסיפה: "המצב די מסובך. אין בכלל מחלוקת שהמדינה רוצה לאפשר פינוי פצועים והעברת דלק לסולר תעשייתי, אולם התנאים רחוקים מכך. לפי מה ששמענו היום יש מעקב מתמיד בעניין ההומניטרי שמועבר ישירות לנציגי צה"ל".

 

השופט אליקים רובינשטיין הצטרף לעמדת עמיתיו וציין: "מדינת ישראל וצה"ל צריכים להיות מטורפים כדי לירות בכוונה על אמבולנסים ועל צוותים רפואיים. הירי מתבצע ככל הנראה או בטעות או כאשר צה"ל רואה חמושים בתוך אמבולנסים או במתחמים בינלאומיים".  

 

ארגוני זכויות האדם טענו בעתירתם כי צה"ל פוגע בתשתיות המים והחשמל ברצועת עזה, פוגע באמבולנסים ולא מאפשר את פינויים של פצועים. נציג עמותת "גישה" ציין בדיון כי "המצב ברצועת עזה שונה מאוד מאופן שבו הוא מוצג" וכי "צה"ל אמר שסימן את כל מתקני אונר"א - דבר שכנראה לא כלל את המתקן שהופצץ היום".

 

"אין ספק שהמצב ההומניטרי ברצועת עזה אינו פשוט בכלל והאוכלוסייה האזרחית סובלת, אך הסיטואציה מורכבת כי בניגוד לעבר אנו נמצאים מחוץ לרצועה ואיננו שולטים בה", אמר נציג הפרקליטות, עו"ד ענר הלמן.

 האחראי על מנהלת התיאום והקישור לרצועת עזה, אל"מ משה לוי, אמר כי חמאס "אינו מעוניין להעביר פצועים לישראל למרות פניותיה והערכותה לכך".

 

בהתייחס להפצצות בית החולים של "הצלב האדום" ומבנה סוכנות הסעד אונר"א, אמר לוי כי מתוך שני המתחמים בוצע ירי לעבר כוחות צה"ל, ואף ירי טילים נגד טנקים. לדבריו, בשבועיים האחרונים אפשר צה"ל להכניס 25 אמבולנסים לרצועת עזה, כאשר חלק מהשיירות נכנסו דרך מצרים ללא בדיקה.

  

בג"ץ הורה למדינה להגיש בתוך ארבעה ימים את תשובתה להערות פרטניות שהגישו ארגוני זכויות האדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביניש. מעקב הומניטרי מתמיד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים