שתף קטע נבחר

מחאה על עזה: סטודנטים מתבצרים בקיימברידג'

עשרות סטודנטים - בהם כמה ישראלים - "כבשו" את בניין הפקולטה למשפטים. הם דורשים הצהרה של האוניברסיטה היוקרתית שתתנגד לפעולת ישראל ותעניק מלגות לפלסטינים, אחרת לא יעזבו

יותר מ-100 סטודנטים מאוניברסיטת קיימברידג' שבבריטניה - בינהם חמישה ישראלים, וכן פלסטינים, בריטים וסטודנטים ממדינות שונות - מתבצרים מאז שלשום (יום ו') בבניין הפקולטה למשפטים באוניברסיטה היוקרתית. הם מוחים על הפעילות הישראלית ברצועת עזה, ודורשים מהמוסד האקדמי שורת פעולות. אחרת, הם מבטיחים, לא ייתפנו.

 

"התאספנו כ-15 סטודנטים והקרנו את הסרט 'פלסטין היא עדיין הנושא'", סיפרה ל-ynet בקי, דוברת הקבוצה שסירבה להזדהות בשמה המלא, ומחזיקה לדבריה בדרכון ישראלי. "בערך 100 סטודנטים הגיעו. לאחר ההקרנה ששברה את לבנו, הצבענו באופן ספונטני ובאופן דמוקרטי, והחלטנו לסרב בכל תוקף להתפנות מהבניין בפקולטה עד שכל דרישותינו ייענו".

 

הסטודנטים התארגנו במהירות, פתחו קבוצה ברשת החברתית פייסבוק, והעבירו את הלילה בשתי הקומות של הפקולטה למשפטים. "אם דרישותינו לא ייענו - לא נתפנה גם אחרי סוף השבוע", הוסיפה בקי, "אך אין בכוונתינו להפריע למהלך התקין של הלימודים. נישאר כאן על מנת להשמיע את דברינו".

 

ומה בדיוק הם דורשים? לפי ההודעה שפרסמו, הם תובעים מאוניברסיטת קיימברידג' לקיים יום גיוס כספים לעזרה הומניטרית בעזה, ולממן לפחות 10 מלגות בשנה לפלסטינים. הם גם טענו שלאוניברסיטה חלק בתעשיית הסחר בנשק, ודרשו להקפיא את הפעילות בנושא. עוד דרשו לא לנקוט נגדם כל צעדים בשל השתתפותם בפעילות המחאה.


הריסות בעזה (צילום: רויטרס)

 

לדברי בקי, התקיימו בעבר דיאלוגים והפגנות, אך הם "לא יכולים להשאר אדישים למשבר ההומניטרי בעזה - שלדבריה נמשך זה 60 שנה ומחמיר מיום ליום". היא ציינה עוד כי פעולת ההתבצרות היא חלק ממאמץ סטודנטיאלי בריטי ביותר מתריסר אוניברסיטאות במדינה - בהן אוקספורד, LSE, ו-SOAS.

 

מנאר מח'ול, שמגדיר את עצמו פלסטיני אזרח ישראל מכפר בגליל, אמר ל-ynet שאמש נותרו כ-40 סטודנטים במקום - אך הוא ציפה שרבים יצטרפו בהמשך.

"לישראל אין בעיה להשתמש בכח מופרז נגד אוכלוסיה אזרחית, אבל האכזבה הגדולה היא מהעולם המערבי הנאור שעמד מנגד ולא עשה כלום", אמר מח'ול, תלמיד שנה שנייה בפקולטה ללימודי המזרח התיכון.

 

בתשובה לשאלה מדוע לא נרשמה כל מחאה על סבלם של תושבי דרום ישראל במשך שמונה שנים, אמר מח'ול שאינו מסכים עם הטיעון ההיסטורי לפיו מה שקרה בעזה הוא תוצאה של ירי הקסאמים. "אנחנו בעד ביטחון לכולם - לישראלים ולעזתים, אבל אנחנו מוחים על הכוח המופרז", הדגיש. תושבי שדרות, לדבריו, אכן סבלו - "אבל כתוצאה ישירה ממדיניות ממשלת ישראל שהטילה לא רק חרם כלכלי אלא חרם דיפלומטי על ממשלה שנבחרה בבחירות דמוקרטיות ושקבלה לגיטמיציה מכל העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מחאה בקמפוס
צילום: סי די בנק
מומלצים