שתף קטע נבחר

אקוודור: הציידים חוגגים, היגוארים נותרים רעבים

מפקד אוכלוסין ראשון מסוגו שנערך בשנתיים האחרונות באזור אקוודור ונהר האמזונס במטרה לגלות את גודל אוכלוסיית היגוארים המקומית, מגלה כי באזורים מבודדים אליהם הגיעו בני אדם לצוד חיות בר, ישנה ירידה חדה במספר היגוארים. "תושבי האזור והיגוארים נמצאים בתחרות על אותו מזון. אם הטרף הטבעי ייעלם, גורל דומה צפוי גם ליגואר", מזהירים החוקרים

האגודה לשימור חיות הבר (WCS) פרסמה בשבוע שעבר תוצאות של מפקד אוכלוסין בקרב היגוארים באזור נהר האמזונס באקוודור - אזור הנחשב לאחד מהמקומות העשירים ביותר במגוון מינים של בעלי חיים וצמחים.

 

מפקד האוכלוסין החל לפני כשנתיים במטרה לאמוד את גודל האוכלוסיה באזור, שם לוחצים קידוחי נפט ופיתוחי קרקע אחרים על חיות הבר בפארק הלאומי "Yasuni" ובשמורת טבע נוספת. 

 

המפקד בוצע באזורים המוגנים המשתרעים על פני כ-16,800 קמ"ר של טבע פראי. משלחת החוקרים הציבה מערכת מורכבת של מלכודת מצלמה, הפועלות ברגע שהן מזהות חום גוף ואינן מצריכות התערבות אדם בעת הצילום. הדבר איפשר לחוקרים לתעד את החיות באזורי המחייה הטבעיים שלהם.  


המצלמות תיעדו 75 יגוארים (צילום: Wildlife Conservation Society)

 

עד כה צולמו 75 תמונות של יגוארים. התמונות איפשרו לחוקרים להבחין שמדובר בחיות שונות זו מזו בזכות דפוס הנקודות הייחודי שעל גופם. בסדרת התמונות תועדו אף מיני בעלי חיים המשמשים כטרף ליגואר, ביניהם פקארים לבני-שפה (חזירי בר) ומינים אחרים הנחשבים לנדירים, כדוגמת כלבי בר קצרי-אוזן, הנחשבים לקרובים של השועלים והזאבים.

 

הקהילות המקומיות צדות את מזונו של היגואר

"האיומים על אוכלוסיית היגואר באקווודור הם תוצאה של אובדן שטחי מחייה טבעיים עקב פעילות האדם. החיות ניצודות על ידי הקהילות המקומיות עבור בשרן, ופיתוח כבישים מאפשר גישה לאזורים שעד כה נחשבו למבודדים ומרוחקים", אמר מנהל המשלחת, סנטיאגו אספינוזה.

 


כלבי בר קצרי אוזן. מחזה נדיר (צילום: Wildlife Conservation Society)

 


יגואר באקוודור. בני האדם מאיימים על מזונו הטבעי (צילום: AP)

 

היגוארים בורחים מאזורי ציד פעילים

בבדיקת הנתונים המוקדמים של המחקר התגלה כי באזורים בהם מתקיים ציד של חיות בר נמצא מספר נמוך של יגוארים בהשוואה לאזורים מבודדים שנבדקו במהלך המחקר.
 
במהלך הסקר הראשון שביצעו החוקרים באזור הנחשב למוקד פעילות של ציידים, נמצאו בפארק הלאומי רק שלושה יגוארים בלבד. במהלך הסקר השני באתר מרוחק, בו כמעט ולא התרחש ציד, מצאו החוקרים 14 יגוארים שונים.

 

מצלמות תנועה משמשות ככלי עיקרי בשנים האחרונות בקרב ארגוני שימור למעקב אחר בעלי חיים בסכנת הכחדה ופרויקט דומה מתנהל גם ברוסיה במטרה לעקוב אחר אוכלוסית נמר אמור, ממנה נותרו פחות מ-35 פרטים ואחרי הטיגריס אמור (טיגריס סיבירי) שמספרו בטבע ירד לכ-450 פרטים בלבד.  
 

בכוונת החוקרים והאגודה להרחיב את פרויקט מצלמות לתיעוד היגוארים לאזורים נוספים ברחבי אקוודור, במטרה לעבוד במשותף עם קהילות מקומיות לאורך נהר האמזונס וחופי המדינה, שם מרבית היערות נכרתו, אך עדיין הם עדיין יכולים להוות מקום מפלט מוגן ליגוארים.

 

סנטיאגו מציין כי התושבים המקומיים מעדיפים לצוד חיות בר מוגנות בכדי למכור זאת באופן מסחרי לשווקים מקומיים, מאשר להשתמש בבשר לתצרוכת עצמית. "הדבר מוביל לכך שישנה תחרות על מזון בין בני האדם ליגואר, שצדים את הטרף הפוטנציאלי של היגואר. אם הטרף שלו יעלם, גורל דומה צפוי גם ליגואר", הוא מזהיר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גור יגואר בשבי. צילום ארכיון
צילום: איי פי
גם פאקרים (חזירי בר) נתפסו בעדשה
צילום: Wildlife Conservation Society
החוקרים בודקים את המצלמות ביערות
צילום: Wildlife Conservation Society
מומלצים