שתף קטע נבחר

צילום: AP

בחירות על חודו של מנדט: מחכים לקולות החיילים

רק קלפיות רגילות בודדות טרם נספרו, אך הפערים לא משתנים. ההערכה היא כי המעטפות הכפולות של החיילים, הימאים והדיפלומטים מונות 4-5 מנדטים שיכולים לשנות את המפה הפוליטית, אולם ספירתן תסתיים רק מחר. בקדימה קוראים לממשלת אחדות ובליכוד נשענים על גוש הימין

לפי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, נספרו עד שעות הבוקר (יום ד') כמעט כל הקלפיות שנאספו ברחבי הארץ, שבהן לא הצביעו במעטפות כפולות. שש קלפיות שנותרו ייקלטו בשעות הצהריים, אולם מספר המנדטים נותר בעינו: קדימה זוכה ל-28 מנדטים, בעוד הליכוד קיבל 27 מנדטים. המעטפות הכפולות, בהן מסתתרים לפי ההערכות 4-5 מנדטים, עשויות לשנות מעט את התמונה.

 

אחוז ההצבעה עמד על 65.2, לעומת 63.5 בבחירות הקודמות. ספירת המעטפות הכפולות, הכוללות את קולות החיילים, הימאים, השגרירויות, בתי החולים והנכים החלה - ותימשך עד יום חמישי אחר הצהריים. רק אז יוודעו התוצאות הסופיות של מערכת הבחירות לכנסת ה-18, ויתברר כיצד תתחלק העוגה ל-120 מנדטים.

 

באותן מעטפות - שמטרתן למנוע הצבעה כפולה, הן בקלפי המיוחדת והן במקום המגורים הרגיל - טמונים פתקים רבים, שייתרגמו לפי ההערכות ל-4 עד 5 מנדטים, ולא ברור אם יתפלגו כמו התוצאות עד כה. מעבר לכ-700 קלפיות בצה"ל ובמג"ב, מדובר על 1,319 למוגבלים בנגישות וניידות, 194 בבתי החולים, 92 בניציגויות ישראל בחו"ל ו-56 בבתי הסוהר ובתי המעצר - מתוך 9,263 קלפיות בסך הכל.

 

 

לפי התוצאות האחרונות, ישראל ביתנו היא המפלגה השלישית בגודלה עם 15 מנדטים, העבודה התרסקה ל-13 מנדטים וש"ס שמרה על כוחה עם 11 מנדטים. יהדות התורה זכתה ב-5 מנדטים. חד"ש, רע"מ-תע"ל והאיחוד הלאומי קיבלו 4 מנדטים, הבית היהודי, התנועה החדשה-מרצ ובל"ד עם 3 מנדטים.

 

יו"ר קדימה, ציפי לבני, קראה לבנימין נתניהו להצטרף לממשלת אחדות. "הצעתי לך לפני הבחירות להצטרף לממשלת אחדות בראשותי למול אותם אתגרים שבפניהם ניצבת מדינת ישראל. סירבת ואמרת שהעם צריך לקבוע. העם קבע היום - קדימה", היא אמרה בלילה.

 

מנגד הכריז נתניהו על ניצחון המחנה הלאומי, והביע ביטחון שיצליח להרכיב ממשלה: "אני בטוח שיעלה בידי להקים ממשלה טובה, רחבה ויציבה שתדע להתמודד עם המשבר הבטחוני והכלכלי ותדע להוביל רפורמה בחינוך כפי שהתחייבנו בבחירות". הוא הבהיר כי יפנה תחילה למפלגות המחנה הלאומי, ולאחר מכן ליתר המפלגות הציוניות.

 

למרות שיו"ר העבודה אהוד ברק לא פסל על הסף ישיבה בממשלה, גם אחרי הנפילה ל-13 מנדטים, רבים במפלגתו חושבים אחרת. ח"כ שלי יחימוביץ' אמרה: "אין תסריט שבו מפלגת העבודה תשב בקואליציה, והמעטים במפלגה שמשתעשעים ברעיון, מוטב שיגנזו אותו".

 לדבריה, "הציבור בישראל אמר את דברו, הוא לא רוצה בנו בממשלה. עלינו לשבת באופוזיציה, להתגבש אידיאולוגית ולחזור מחוזקים כאופציה שלטונית אמיתית וראויה".

  

נשיא המדינה, שמעון פרס, הודיע כי רק בשבוע הבא יפתח בסבב התייעצויות עם כל סיעות הכנסת ה-18 במטרה להחליט על מי להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה. על-פי החוק, הרכבת הממשלה מוטלת על יושב ראש הסיעה בעלת הסיכויים הגדולים ביותר להרכיב ממשלה - כלומר זו שמאחוריה גוש פוליטי תומך. לאור זאת, לא ברור האם הרכבת הממשלה אכן תוטל על המנצחת בבחירות - ציפי לבני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. "ניצחתי"
צילום: עופר עמרם
נתניהו. "ארכיב ממשלה"
צילום: ירון ברנר
מומלצים