שתף קטע נבחר

עם זיגוג: עופיון צלוי בדבש ופירות

עופיון מושרה ברוטב של דבש, שום ומיץ תפוזים וצלוי על מצע של פירות. מנה חגיגית, עסיסית ועשירה בטעמים

עופיון צלוי בדבש ופירות

מתכון של שי עשהאל, באדיבות "טבעוף"

 

המרכיבים:

1 עופיון

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף רסק עגבניות

1/4 כפית פלפל שאטה גרוס

5 שיני שום

1 אגס קלוף ללא הליבה

4 כפות דבש

5 כפות סויה

פירות לצלייה:

1 תפוז

1 קיווי

1 תפוח

1 אגס

1 מנגו


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את מיץ התפוזים, הרסק, פלפל, שום, אגס, דבש וסויה.
  2. מניחים את העופיון בקערה ויוצקים עליו את הרוטב. משרים את העופיון 15 דקות, לפחות.
  3. פורסים את הפירות ומשטחים על תבנית אפייה משומנת.
  4. מניחים את העופיון על מצע הפירות ויוצקים מעל את הרוטב.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 30-35 דקות. מגישים חם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים