שתף קטע נבחר

ארה"ב: סין, מיאנמר וצ' קוריאה מפרות זכויות אדם

מחלקת המדינה האמריקנית פרסמה הלילה את הדו"ח השנתי המסכם את מצב זכויות האדם בעולם בשנה החולפת. בולטות בדו"ח - סין, מיאנמר וצפון קוריאה, המדכאות את חירויות הפרט של אזרחיהן. מקומה של ישראל בדו"ח לא נפקד

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, נזהרה בשבוע שעבר שלא להרגיז את סין במהלך ביקורה במדינה ולכן לא העלתה את נושא זכויות האדם. אולם הערב (יום ד') עלתה הסוגיה בעקבות פרסום הדו"ח השנתי של מחלקת המדינה העוסק במצב זכויות האדם בעולם.

 

נתוני הממשל האמריקני מתייחסים להפרת זכויות ברחבי הגלובוס בשנת 2008. סין ניצבת במקום בולט ברשימה לצד וייטנאם, צפון קוריאה ומיאנמר - מדינות המדכאות ורודפות אזרחים. "המצב בסין נשאר בכי רע ובמקרים מסוימים אף החמיר", נכתב בדו"ח. 

 

מחלקת המדינה בוושינגטון הגדירה את סין כמדינה הפוגעת קשות בחופש הביטוי של התקשורת, מגבילה את השימוש באינטרנט, וכן מטרידה מתנגדים לשלטון, פעילי זכויות אדם ועורכי דין. ההחמרה מתייחסת ל"דיכוי תרבותי ודתי" של מיעוטים אתניים. המוסלמים במערב סין והבודהיסטים בטיבט, חשו את נחת זרועו של המשטר הסיני לקראת ובמהלך האולימפיאדה שהיתה הקיץ בבייג'ינג.

 

עוד עולה מהדו"ח כי סין דרה בשכנות למדינות הנוקטות גישות דומות ופוגעות בזכויות האדם. המסמך האמריקני קובע כי צפון קוריאה, השולטת כמעט בכל היבטי החיים של אזרחיה, ממשיכה להיות בעייתית וקשה בכל הקשר לזכויות האדם.

 

האמריקנים מספרים על דיווחים רבים על מקרי רצח, היעלמות אנשים ומעצרים שרירותיים. אולם, בגלל האופי של המדינה הקומוניסטית המבודדת, קשה לאשש את הטענות. הדיווחים מתייחסים בנוסף לתנאים החמורים בבתי הכלא הכוללים איום על חיי אסירים, עינויים ואף ביצוע כפוי של הפלות על נשים אסירות שנכנסו להריון.

 

גם וייטנאם הקומוניסטית מטילה על אזרחיה מגבלות חמורות, לרבות דיכוי של מתנגדי המשטר ומעצרים שרירותיים של פעילים פוליטים, שאינם מקבלים הגנה משפטית. האנוי מגבילה את חופש אזרחיה, אוסרת עליהם להתכנס ולהתארגן וכן

מגבילה את התקשורת.

 

החונטה הצבאית השולטת במיאנמר המשיכה אף היא בשיטות הדיכוי שלה: הממשל ביצע משאל עם מזויף ומנע סיוע בינלאומי לנפגעי הציקלון הקטלני שהיכה במדינה. מהדו"ח עולה כי פעילי זכויות האדם במדינה נעצרים לתקופות ארוכות ומוחזקים בתנאים המסכנים את חייהם. כמו כן, הצבא תוקף מיעוטים ואף סוחר בבני אדם.

 

לסיכום, הדו"ח מקדיש לא מעט עמודים גם למצב זכויות האדם העגום ברוסיה. "במהלך השנה, התקבלו דיווחים רבים על בעיות ממשלתיות וחברתיות שגרמו להפרות זכויות אדם ולהתעללויות. הרקורד של זכויות האדם של ממשלה במוסקבה עלוב", קובע הדו"ח האמריקני על רוסיה. הדו"ח מציין את המאמץ הרוסי לדכא אי-שקט שמלבים גורמים איסלאמים קיצוניים בכמה אזורים. "כוחות הביטחון מעורבים בהרג, בעינויים, בהטרדות, ובמעשי אלימות ברוטליים בניגוד לחוק, וכן בחטיפות ממניעים פוליטיים", לשון הדו"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סין על הכוונת. קלינטון
צילום: רויטרס
אין סיוע. מיאנמר
צילום: AFP
דיכוי בגלל המשחקים. סין
צילום: Getty Images Imagebank
מומלצים