שתף קטע נבחר

תכירו: מפקדי הנפות הראשונים של צה"ל

17 קצינים בכירים סיימו את קורס מפקדי הנפות הראשון של צה"ל ויהיו אחראים על אזורים מיושבים בימי שגרה וחירום. אלה מי שיהיו "ראש העיר" שלכם - במקרה של התקפה על העורף

לקחי מלחמת לבנון השנייה מיושמים הלכה למעשה: הבוקר (יום ו') הסתיים קורס מפקדי הנפות הראשון של צה"ל, שנערך על-ידי פיקוד העורף. במסגרת זו הוכשרו קצינים בכירים במילואים לשמש כמפקדי נפות בשגרה ובחירום - שיהיו אחראים על הנעשה בגזרתם בעת תקיפת העורף באמצעות רקטות וטילים.

 

טקס סיום הקורס נערך הבוקר בבה"ד 16 שבצריפין, והחניכים קיבלו סיכה חדשה של פיקוד העורף שציינה את היותם מפקדי נפות.


בין 60 ל-100 ימי מילואים בשנה (צילום: אבי מועלם)

 

"התפקיד לא מתחיל רק בעתות חירום. גם בשגרה נפעל להכין את הגורמים השונים לעבוד בצורה יעילה בכל מצב", סיפר אחד החניכים, סגן אלוף (מיל') שגיא תירוש. "מסתמן שנצטרך לשרת בין 60 ל-100 ימי מילואים בשנה, ואף יותר".

 

כחלק מלקחי מלחמת לבנון השנייה, הוחלט לחזק באופן משמעותי את השליטה בעורף - שהפך למטרה בכל עימותי צבאי מול ישראל. בהמשך לכך הוחלט להכשיר באופן מסודר שורה של קצינים בכירים לשמש כמפקדי נפות באזורים שונים בארץ. 

 

"אנחנו מתייחסים לנפה כמו אל חטיבה, רק שבמקום גבולות עם מדינות או שטחי הרשות הפלסטינית, מדובר באזורים עירוניים", הסביר מפקד הקורס, אלוף-משנה יורם לב-רן. "מפקד הנפה, מעבר לעובדה שיש לו מספר גדודים שהוא אמור לדאוג להם באופן שוטף, צריך לפעול כל הזמן, יחד עם כל גורמי הביטחון האחרים, על מנת להתכונן היטב למצב חירום".

 

לדבריו, מפקדי הנפות כבר פעלו במהלך מבצע עופרת יצוקה, וכעת בקורס - קיבלו כלים נוספים כיצד להתמודד עם האתגר העצום שיש להם.

 

במהלך הקורס נערכו סימולציות המדמות תרחישים שעמם יצטרכו מפקדי הנפות להתמודד בעתיד. בין השאר תרגלו נפילת רקטות וטילים. החניכים הבכירים התבקשו לתת מענה לאירועים, בשיתוף פעולה עם גורמי הרשות המקומית וגורמי הביטחון האחרים. בקורס השתתפו גם מספר קציני משטרה ונציג ממכבי האש כדי ליצור חיבור איתן יותר בין אנשי הצבא ליתר ארגוני הביטחון וההצלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל"מ לב-רן. כמו חטיבה
צילום: אבי מועלם
מומלצים