שתף קטע נבחר

דו"ח האו"ם: דיג - הענף המסוכן ביותר בעולם

מנתונים שפרסמה סוכנות המזון והחקלאות של האו"ם עולה כי שיעור מקרי המוות בקרב דייגים גבוה יותר מאשר כל קבוצת עובדים אחרת, בכלל זה כורים, עובדי מחצבות וכורתי-עצים. הסיבות העיקריות לשיעור הגבוה: טעויות אנוש והעדר הכשרה מספקת

אלפי בני אדם נהרגים מדי שנה בתאונות דיג - עקב טעויות אנוש והעדר הכשרה מספקת. כך הודיעה היום (ב') סוכנות המזון והחקלאות של האו"ם. לטענת הסוכנות, לאור הנתונים קשים, דיג הפך למקצוע המסוכן ביותר בעולם.

 

בדו"ח שפרסמה הסוכנות, שמשכנה ברומא, על מצבה של תעשיית הדיג העולמית, נכתב כי מדי שנה נספים 24 אלף בני אדם בתאונות דיג, מקרב כ-15 מיליון עובדים בתחום הדיג.

 

שיעור מקרי המוות הוא גבוה יותר מאשר שיעור מקרי המוות בתחומי עיסוק אחרים, הנחשבים למסוכנים בעולם, בהם כריית פחם, כריית מחצבים וכריתת-עצים. בדו"ח שפרסם ב-2003 ארגון העובדים הבינלאומי של האו"ם, נקבע כי מדי שנה נספים בעולם כ-2 מיליון בני אדם בתאונות עבודה.

  

בדו"ח שפרסמה סוכנות המזון והחקלאות נכתב כי 80 אחוזים מתאונות הדיג נובעות מטעות אנוש, רשלנות והעדר הכשרה מספיקה. סיבות נוספות לתאונות היא התחרותיות בענף - ומצבן הרעוע של סירות הדיג.

 

ג'רמי טרנר, מומחה לענייני דיג העובד בשירות הסוכנות, ציין כי לרוב, אובדן חיי אדם נובע מטביעת כלי השיט. "כאשר מאבדים סירה, מאבדים חלק ניכר מאנשי הצוות שהיו על סיפונה, אם לא את כולם. סיבות נוספות הן

התנגשויות, או פיצוצים בלב ים".

 

לדברי טרנר, רצונן של חברות הדיג לקצץ בעלויות, לצד העדר הכשרה מספקת, תנאי מזג אויר לקויים ועייפות הצוות ממלאים אף הם תפקיד במצב. "כשדגים בצורה כזו, הבטיחות נזנחת", הזהיר. הוא ציין כי האזורים המסוכנים ביותר לדיג הינם בצפון-מזרח האוקיאנוס השקט, בצפון האוקיאנוס האטלנטי ובים הצפוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דייגים ממיאנמר שאיבדו את סירתם
צילום: רויטרס
מומלצים