שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: תן לאצבעות לרקוד במקומך

מאגר וידאו ותמונות חופשיות, רדיו אלטרנטיבי, ברייקדאנס אצבעות, פוטושופ לעניים ומה עושים למי שלא מחפש בגוגל לפני שהוא שואל. אתרים חדשים

פייבוריט: האלבום הישראלי

פיקיוויקי הוא השם הכי פחות עברי לאחד הפרויקטים היותר ישראליים שהושקו לאחרונה ברשת: מאגר מדיה חופשית, המוקדש להיסטוריה, לגיאוגרפיה, לטבע ולחברה הישראלית. האתר, פרי שיתוף פעולה בין איגוד האינטרנט הישראלי, מט"ח וויקימדיה ישראל, מרכז צילומים וקטעי וידאו שזכויות היוצרים עליהם פגו והם זמינים לשימוש, אבל עד כה לא היו נגישים בצורה נוחה.

 

פיקיוויקי מבוסס על ממשק נוח למדי, המאפשר דפדוף בתמונות בתצורת גלריה ומציע מידע אודות מקורה של התמונה. גם החיפוש במאגר יעיל וניתן למיין תמונות על פי קטגוריה, שם המשתמש או המוסד שהעלה אותו וכדומה. לעת עתה ההיצע דליל, אבל זה בדיוק התפקיד שלכם - התחילו לשתף.

  


פיקוויקי. התחילו לשתף (צילום מסך)

 

שימושון

עריכה גרפית חינם, רדיו אלטרנטיבי, להיפטר מנודניקים שלא יודעים לגגל ועוד אתרים שימושיים:

 

המדיום הוא המסר - חלאס, תחנת הרדיו המקוונת של המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון, היא תוספת מבורכת לאינטרנט הישראלי. התחנה, שמשדרת רק באינטרנט, מזרימה את השידורים ב-Stream, והממשק המלוטש שלה מאפשר להאזין לתוכניות מהארכיון, לקבל מידע על התוכנית או הרצועה המשודרת ולברר מה משודר מתי. המוזיקה לא תמיד קלה להאזנה והראיונות מתנהלים באנגלית, אבל כתחנה המגדירה עצמה כמקום מפגש לקהילת המוזיקה והאמנות המקומית - היא בהחלט עושה את העבודה. הלאה הפלייליסט.

 

פוטושופ לעניים - "גימפ" היא תוכנת עריכה גרפית ותיקה, שמהווה חלופה חינמית ורבת יכולות לפוטושופ היוקרתית. באתר המדריכים Linuxhaxor מציעים 50 הפניות למדריכי טקסט ווידאו שייסייעו לכם להשתלט על העניינים ולהתחיל ליצור.

 


Gimp. פוטושופ בכלום כסף (צילום מסך)

 

גיגלתי לבד - השימוש באתר Let Me Google That For You עשוי ליצור לכם תדמית של סוציומטים מתנשאים, אבל הוא מציע דרך חיננית להיפטר מטפילים חברתיים, שמתעקשים להתעלם מקיומו של גוגל ולהטריד את מכריהם בשאלות קיטבג. בפעם הבאה שהם ינצלו לרעה את הידע הכללי שלכם כדי לקבל תשובה לשאלה טריוויאלית, הקלידו אותה באתר הזה ושלחו להם סרטון שילמד אותם לקח.

 

שיתלו את פרצופכם - כמה צעירים מאודסה בנו אתר חסר ערך אבל משעשע, שמאפשר לכם להשתיל את פרצופכם בתמונות ולהפוך לסופרמן, פאזל או חבריה הקרובים של פריס הילטון. את התמונה הסופית אפשר לשמור, לפרסם או להשתמש בה כאוואטר ברשתות חברתיות (שלח: רועי לוי)

 

אין שמחה כמו שמחה לאיד - רע לכם? העולם אכזר והעתיד שחור? קראו את הסיפורים באתר הזה והרגשתכם תשתפר באופן כמעט מיידי.

 

מגדל בבל - בלשנים ואנתרופולוגים הם לא קהל היעד המיידי של המדור, אבל אנחנו מקווים שלא רק הם ימצאו עניין בפיצ'ר החדש באתר אונסקו, המתעד בצורה גרפית את השפות הנכחדות בעולם: בחרו את המדינה וצפו במפת העולם כדי לגלות לשונות שלא הכרתם.

 

מקומי

סיפורים קצרים, טיפים לעולים חדשים, בלוג המוקדש לדיון בעתיד המדינה וגירסה חדשה לאתר ותיק:

 

גר הייתי - בבלוג הבלתי רשמי של אולפן גורדון מציעים לעולים חדשים וכל אלה שמקרוב באו להכיר את ישראל בכלל ואת ת"א בפרט בעזרת טיפים להישרדות, המלצות על מילונים מקוונים ושיטות למציאת מקום מגורים (שלחה: עינת ווינשטוק)

 

ספר לנו סיפור - יואב הוא בלוגר צעיר וחובב מאפים, שבזמנו הפנוי כותב סיפורי אהבה קצרים. בתחילה הוא איגד את יצירותיו בספר "לתת לה את הירח", ואת חלקם פירסם בכתב העת "חלומות באספמיה", אבל כמתכנת בהכשרתו גם הוא הבין שהמקום הטוב ביותר להפיץ את מילותיו הוא האינטרנט (שלח: smileble).

 

רואים רחוק - אנשי עמותת "מכון ראות", מכון מחקר המעודד חשיבה לטווח ארוך בנושאי כלכלה, חברה ובטחון, פתחו לאחרונה בלוג הכולל הערות על סדר היום הישראלי. הבלוג מתעדכן בתדירות גבוהה למדי, ואם ישכילו כותביו לספק יותר תוכן ופחות הודעות לעיתונות, הוא עשוי להפוך למקור מידע מעניין.

 

הידעת - אחרי עשור של פעילות, זכה פורטל המדע הישראלי "הידען" לשדרוג עיצובי מקיף, והוא ממשיך להציע חדשות, כתבות וראיונות בתחומים מגוונים כמו אקולוגיה, רפואה, אסטרונומיה, כלכלה וחינוך, רובוטיקה ועוד. לצד העדכונים השוטפים ניתן למצוא גם מדורים מיוחדים, כמו זה המוקדש לרגל 200 שנה להולדתו של דארווין.

 

בפינה

סרטון אנטי מלחמתי, מה עושים השבלולים בלילות, פעוט עם חוש קצב ועוד יציאות מרחבי הרשת:

 

דופק על שערי גן עדן - אהבה, מלחמה, זכרונות, נאמנות, חיים ומוות; יש סרטים שנמרחים על פני שלוש שעות, ובכל זאת לא מצליחים לבטא את מה שסרטון האנימציה הצרפתי "בתוך הראש" עושה בשש דקות. נפלא.

 

שבלולים ממהרים - בכל ערב, אחרי שהממטרות סיימו להרוות את הדשא, הדיירים הכי חרישיים בגינה יוצאים לקרוע את הלילה. להם זה לוקח 12 שעות, אתם תקבלו סיכום ב-45 שניות.

 

האיש הכחול - בלו הוא צייר מוכשר במיוחד, שמשוטט בעולם ויוצר ציורי קיר בעלי מסרים חברתיים. באתר האינטרנט שלו ניתן לצפות בעבודותיו ולהתעדכן במתרחש או לצפות בסרטוני הווידאו המוצלחים שלו, שמשלבים אנימציה עם גרפיטי.

 


ציורי קיר עם מסר (צילום מסך)

 

הפרצוף האמיתי - מתי אפשר לדעת שאתר אינטרנט מצליח באמת? כשיש לו 150 מיליון משתמשים, וכשהגולשים טורחים לייצר לו חיקויים פיקטיביים וביקורתיים. הפעם מדובר בפארודיות על פייסבוק: "מיזנתרופ-בוק", הרשת החברתית לשונאי אדם מושבעים, והעמוד המזויף של משתתפי מלחמות טרויה ביוון העתיקה. אין מה להתאמץ ולשלוח בקשת חברות - העמודים הללו הם לא יותר מתמונות סטטיות.

כתובות: מיזנתרופ, טרויה.

 

הופעה חיה - משרד הפרסום של יצרנית האלקטרוניקה הגרמנית Loewe מצא דרך מקורית למדי להמחיש את איכותן של מערכות הסטריאו והטלוויזיות השטוחות של החברה.

 

מעלה חיוך - קשה למצוא ברשת הישראלית סרטונים מקוריים שבאמת ראויים לכותרת ROTFL, אבל שלושת הקליפים שקבוצת היוצרים "מעלה אתגרים" העלתה לפליקס מתקרבים. הסרטונים לא זהים ברמתם וחלקם סרי טעם, אבל אם ניטרלתם את יצר ההיעלבות תוכלו להעביר איתם כמה דקות משעשעות.

 

הנגן העירום - אחד הסרטונים הכי פופולריים באתר מעריצי הסינתיסייזר SynthTube מציג פעוט חשוף שת בן תשעה חודשים, שמוכיח שאף לא פעם מוקדם מדי להתחיל. לנגן.

 


ברייקדאנס באצבע (צילום מסך)

 

עשו אותה באצבע - רקדנית ברייקדאנס ישראלית בשם לילך מדגימה ב-Youtube מה אפשר לעשות עם חוש קצב וזוג נעליים שהוסרו ממחזיק מפתחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים