שתף קטע נבחר

ארה"ב: נשיא עצרת האו"ם מועל בתפקידו

ארה"ב זועמת על האב מיגל ד'אסקוטו ברוקמן, נשיא העצרת הכללית של האו"ם. בביקור שקיים השבוע בטהרן, צידד ד'אסקוטו בתוכניתה הגרעינית של איראן, וטען כי הבעיה העיקרית שבפניה ניצב האו"ם הוא העדר שיתוף פעולה מצד וושינגטון

הממשל האמריקני מאבד את סבלנותו כלפי נשיא העצרת הכללית של האו"ם. היום (ד') תקפו גורמים בממשל בחריפות את נשיא העצרת, מיגל ד'אסקוטו ברוקמן, בעקבות דברים קשים שאמר במהלך ביקור שקיים באיראן - והאשימו אותו בפגיעה במוסד שבראשו הוא עומד.

 

בשעה שמועצת הביטחון של האו"ם דנה אתמול כיצד מפרה איראן את ההחלטות שהתקבלו במועצה בנוגע לתוכניתה הגרעינית השנויה-במחלוקת של טהרן, בא נשיא העצרת הכללית של האו"ם לביקור בבירה האיראנית. הוא נפגש עם הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד ועם בכירים אחרים בממשלו, ואף צידד בפומבי בטענה האיראנית כי תוכנית הגרעין שמנהלת הרפובליקה האיסלאמית נועדה למטרות שלום בלבד.

 

הדבר שהכעיס יותר מכל את האמריקנים היו דברים שאמר ד'אסקוטו במפגש שקיים עם מומחים איראנים לנושאי חוץ בטהרן. נשיא העצרת טען במפגש זה כי "הבעיה הגדולה ביותר של האו"ם היא חוסר שיתוף הפעולה של ארה"ב". ד'אסקוטו הוסיף באותה נשימה כי ארה"ב ובנות בריתה המערביות יודעות שלאיראן אין כוונה לפתח נשק גרעיני.


אחמדי-נג'אד מארח את ד'אסקוטו בטהרן, השבוע (צילום: רויטרס)

 

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון עושה מאמצים לגייס את שיתוף הפעולה של ממשלו של הנשיא ברק אובמה עם הארגון, ואתמול הגיע באן לבית הלבן במאמץ להדק את יחסיו עם הנשיא - בערך באותה השעה שבה תקף ד'אסקוטו את וושינגטון בטהרן.

 

למרות שד'אסקוטו יסיים את תפקידו בעוד חצי שנה, איבדה וושינגטון את סבלנותה כלפי האיש. המשנה לשגריר ארה"ב באו"ם, אלחנדרו וולף, טען שד'אסקוטו מנצל לרעה את תפקידו באופן קבוע, ומנהל את התפקיד בהתאם לאג'נדה האישית שלו - צעד שפוגע במעמד התפקיד ובמעמדה של העצרת הכללית. "הוא עושה לאו"ם שירות רע בכך שהוא מפלג בין החברות באו"ם - בשעה שהוא צריך להיות כוח מלכד", אמר

 

האב ד'אסקוטו (75), מכהן כנשיא האסיפה הכללית של האו"ם מאז 16 בספטמבר 2008, לאחר שנבחר לתפקיד בהצבעה באסיפה הכללית. הוא כיהן במשך יותר מעשור כשר

החוץ של ניקרגואה וידוע בעמדותיו הביקורתיות כלפי ארצות הברית - וגם נגד ישראל. בעיקר זכור ד'אסקוטו כמי שהביא בפני בית המשפט הבינלאומי לצדק תביעה נגד ארה"ב על כך שתמכה במלחמת הגרילה שהתנהלה בארצו, ובית הדין פסק אז בעד ניקרגואה.

  

בכינוס עצרת האו"ם בספטמבר האחרון, העניק ד'אסקוטו חיבוק חם לאחמדי-נג'אד בתום נאומו האנטישמי ומלא השטנה מעל בימת האו"ם - אך הסתפק בלחיצת יד קרירה לנשיא ארה"ב הקודם, ג'ורג' בוש. במהלך ביקורו בטהרן, לא חסך ד'אסקוטו ביקורת מישראל - וטען שצריך להטיל חרם על ישראל בגלל המלחמה בעזה..

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד'אסקוטו מחבק את אחמדי-נג'אד, אתמול
צילום: רויטרס
ד'אסקוטו מחבק את אחמדי-נג'אד, בספטמבר
צילום: רויטרס
מומלצים