שתף קטע נבחר

עובדי קופ"ח כללית מאיימים בשביתה

העובדים הכריזו על סכסוך עבודה במחאה על שחיקת שכרם של 15,000 עובדי המנהלה בקופה. הנהלת הקופה בתגובה: לאור המשבר העמוק במשק ובמערכת הבריאות דרישת העובדים לתוספת שכר הינה בלתי אפשרית

ארגון עובדי קופת חולים כללית הכריז על סכסוך עבודה, שייכנס לתוקפו ביום א' הבא (22.3), במחאה על שחיקת שכרם של עובדי המנהלה בקופה. לטענת העובדים, התגמול והגדרות התפקיד של העובדים בסקטור זה (עובדי הדירוג האחיד) המונים כ-15 אלף איש, לא עודכנו זה עשור.

 

מזכירות הארגון הורתה לקיים החל מהשבוע בכל מוסדות הקופה אסיפות הסברה לעובדים, ולהיערך לשביתה כללית של עובדי הדירוג האחיד. יו"ר ארגון עובדי קופת חולים כללית, פרוספר בן חמו, מסר ל-ynet כי הוועד ימשיך במהלך תקופה במגעים עם ההנהלה.

 

בן חמו שלח ב-8 במרס מכתב למנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס, בו כתב: "בהמשך לשיחות בנושא תפקוד הדירוג האחיד, ולנוכח העובדה כי דבר לא קודם בשיחות ובמו"מ בעניין זה, החליט ארגון עובדי קופת חולים כללית להכריז על סכסוך עבודה". העתק מההודעה נשלח ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני.

 

העובדים דורשים מענה מיידי

בוועד עובדי קופת חולים כללית טוענים, כי ערב חתימת ההסכם הקיבוצי במשק, בחודש אפריל 2008, הודיע בן חמו כי הוועד לא יהיה מחויב לאף סעיף מההסכם הקיבוצי, כל עוד ההסכם לעניין עובדי הדירוג האחיד בקופה לא יוסדר. לנוכח עמדה זו, טוענים העובדים, נכתב סעיף בהסכם הקיבוצי אשר קבע, כי לא יחול הסעיף האוסר נקיטת צעדים ארגוניים על רקע נושא זה.

 

בארגון העובדים טוענים, כי עם הסקטורים האחרים בקופה סיכמה ההנהלה דפוסי תפקוד, ורק לגבי סקטור הדירוג האחיד קיימת התעלמות מוחלטת וחוסר התחשבות בדרישותיהם.

 

לטענת ועד העובדים, עובדי הדירוג האחיד מתוגמלים על פי לוח הגדרת תפקידים מיושן שאינו משקף את הטכנולוגיות החדשות והמטלות הנוספות המבוצעות על ידם. בפועל, טוענים העובדים, חלה שחיקה עמוקה בשכר העובדים וההנהלה נדרשת לתת לכך מענה מיידי.

 

לדברי בן חמו, "מאז חתימת ההסכם הקיבוצי קיים הארגון דיונים רבים עם ההנהלה - ואין לארגון אלא להביע צער, כי ביסודם היו אלה דיונים עקרים שנועדו לצורך משיכת זמן וללא כוונה להגיע להסכם צודק וסביר".

 

מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "לאור המשבר העמוק במשק ובמערכת הבריאות דרישת העובדים לתוספת שכר הינה בלתי אפשרית, ובעיקר על רקע העובדה שזה מכבר חתמו המעסיקים הציבוריים וההסתדרות על מתן תוספת שכר לכלל העובדים בשיעור של 5% וכל שינוי טעון אישור הממונה על השכר באוצר.

 

"שיבוש פעילות מצד העובדים לא תקדם כהוא זה את המו"מ המורכב המתקיים בין הנהלת הכללית וארגון העובדים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים