שתף קטע נבחר

כתומה ובריאה - עוגת גזר עם אגוזים

פיליס גלזר מציגה הכנה של עוגת גזר נהדרת ובריאה, עם המון אגוזים בציפוי גבינה. העוגה מבוססת על שמן ולא על חמאה ומתקבלת לחה ועסיסית

 

עוגת גזר

המרכיבים:
1/4 1 כוסות שמן

1/2 1 כוסות סוכר דמררה

3 ביצים

2 כוסות קמח

1-2 כפיות קינמון

2 כפיות מחוקות אבקת אפייה

1 כפית מחוקה אבקת סודה

3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים

לציפוי:

גבינת שמנת 5%

דבש

תמצית וניל טבעי לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או על פומפיה גסה, מגררים את הגזר ושמים בצד.
  2. שמים סכין מתכת וטורפים ביחד שמן, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים (אם רוצים) ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-60 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).
  3. הציפוי: מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים). 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גזר גזרים ירקות
צילום: ירון ברנר
מומלצים