שתף קטע נבחר

איראן: חאתמי פרש מהמרוץ ופינה הבמה לעמיתו

נשיא איראן לשעבר לא יתמודד שוב על הנשיאות בבחירות ב-12 ביוני. הוא צפוי לתמוך בעמיתו למחנה הרפורטמיסטי, מיר-חוסיין מוסווי, שעשוי לגזול קולות שמרנים מאחמדי-נג'אד

מי יתמודד נגד אחמדי-נג'אד? לאחר שכבר רמז על כך אתמול, פרש נשיא איראן לשעבר, מוחמד חאתמי, באופן סופי מהמרוץ לנשיאות בבחירות הקרובות. חאתמי הודיע הערב (יום ב') רשמית כי אחת הסיבות לפרישתו היא העובדה שראש הממשלה לשעבר, מיר-חוסיין מוסווי, הכריז על מועמדותו לנשיאות.

 

לדברי חאתמי, הוא רואה "חובה מוסרית" במניעת פיזור קולות המחנה הרפורמיסטי בבחירות לנשיאות שייערכו ב-12 ביוני. חאתמי הוסיף עם זאת כי ימשיך בפעילות הפוליטית וישתתף במסע הבחירות של המחנה הרפורמיסטי כדי לעודד את המתלבטים לצאת להצביע. משמעות ההודעה של חאתמי היא פינוי הבמה למוסווי, המועמד שמסוגל על פי ההערכות לקבל קולות גם מן הזרם השמרני ולהציב אתגר בפני הנשיא המכהן מחמוד אחמדי-נג'אד.

   

בימים האחרונים נפוצו שמועות באיראן כי חאתמי עומד לפרוש, זאת לאחר שבשבוע שעבר הכריז מוסווי על מועמדותו לנשיאות. אתמול אמר חאתמי לתומכיו כי פרישתו מהמרוץ עשויה ליצור חזית אחידה בקרב המחנה הרפורמיסטי, וכי אם יישאר במרוץ - זה לא יהיה אפשרי. חאתמי, המועמד המוביל של המחנה הרפורמיסטי, הודיע לפני הכרזתו על מועמדותו, כי במידה ומיר-חוסיין מוסווי יתמודד על הנשיאות, הוא יסיר את מועמדותו.

 

אולם מוסווי עדיין אינו המועמד היחיד מטעם המחנה הרפורמיסטי, השואף לערוך רפורמות פוליטיות, דמוקרטיות וחברתיות. גם יו"ר הפרלמנט לשעבר, מהדי כָּרוּבי, הכריז זה מכבר על מועמדותו.

  

מוסווי נחשב לדמות פוליטית ותיקה, לאחר שכיהן כראש ממשלה בין השנים 1981-1989, בימיה הראשונים של הרפובליקה האיסלאמית. הוא היה האחרון לשמש בתפקיד ראש הממשלה, שבוטל עקב שינויים בחוקה האיראנית. הוא צפוי להציב אתגר לנשיא השמרן מחמוד אחמדי-נג'אד, שכן הוא השתייך בעבר לזרם השמרני ולכן הוא עשוי לגרוך קולות גם מתומכי הזרם הזה.

פורסם לראשונה 16/03/2009 11:13

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חאתמי. אישר את השמועות
צילום: איי פי
מוסווי. דמות פוליטית ותיקה
צילום: AFP
אחמדי-נג'אד. אתגר
צילום: רויטרס
מומלצים