שתף קטע נבחר

נמשכת הצניחה בייצוא ובייבוא

המשבר הכלכלי הגלובלי וירידת הביקושים בעולם ממשיכים להעיב על סחר החוץ של ישראל: הייצוא מישראל ירד בשלושת החודשים האחרונים ב-24.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והייבוא ירד ב-38.3%

המשבר הכלכלי הגלובלי וירידת הביקושים בעולם ממשיכים להעיב על הייצוא הישראלי . זאת, בד בבד עם ירידת הביקושים המקומית, הן לתעשייה והן הפרטית, המפחיתה גם את הייבוא לארץ.

 

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (ד') עולה כי הייצוא מישראל ירד ב-24.7% בשלושת החודשים האחרונים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הייבוא לישראל רשם ירידה של 38.3% בדצמבר 2008-פברואר 2009 לעומת התקופה המקבילה אשתקד

 

מהנתונים עולה כי יצוא הסחורות (למעט יהלומים) הסתכם בחודשיים הראשונים של השנה ב-5.2 מיליארד דולר, כאשר הייצוא לארצות האיחוד האירופי היווה 32% מסך הייצוא, הייצוא לארצות הברית היווה 32%, היצוא לארצות אסיה היווה 14% ו-22% הנותרים ליתר ארצות העולם. 

 

יבוא הסחורות (למעט יהלומים) הסתכם בתקופה זו ב-6.4 מיליארד דולר. 36% מהיבוא היה מארצות האיחוד האירופי, 22% מארצות אסיה, 15% מארצות הברית ו-27% הנותרים מיתר ארצות העולם.

 

ירידה בייצוא לאירופה, עלייה בייצוא לארה"ב

יצוא הסחורות (למעט יהלומים) ירד בדצמבר 2008-פברואר 2009 ב-2.4% בממוצע לחודש, לאחר ירידה של 3% בממוצע לחודש בשלושת החודשים הקודמים.

 

הייצוא לארצות האיחוד האירופי ירד בתקופה זו ב-46.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (5% בממוצע לחודש), בהמשך לירידה של 40.2% (או 4.2% בממוצע לחודש) בשלושת החודשים הקודמים. ירידה חדה במיוחד נרשמה בייצוא הסחורות לאיטליה.

 

הייצוא לארצות אסיה ירד בתקופה זו ב-40% לעומת אשתקד (בעיקר לירדן ודרום קוריאה), והייצוא ליתר ארצות העולם ירד ב-21.7% (בעיקר לברזיל ואוקראינה). בניגוד למגמה, הייצוא לארה"ב עלה בתקופה האמורה ב-5.7% לעומת אשתקד, לאחר ירידה של 10.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

נתוני המגמה של יבוא הסחורות (למעט יהלומים, אניות, מטוסים וחומרי אנרגיה) ירד ב-3.9% בממוצע לחודש בשלושת החודשים האחרונים, בהמשך לירידה של 3.4% בממוצע לחודש בשלושת החודשים הקודמים.

 

הייבוא מהאיחוד האירופי ירד בתקופה זו ב-32.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הייבוא מארה"ב ירד ב-33.2%, הייבוא מארצות אסיה ירד ב-32.2%, והייבוא מיתר ארצות העולם צנח ב-61.1%. יש לציין כי נתוני הייבוא אינם כוללים את הייבוא הביטחוני, הנכלל במאזן התשלומים.

 

ירידה בגירעון המסחרי

הגירעון המסחרי (ללא יהלומים) הסתכם בינואר-פברואר ב-1.2 מיליארד דולר. הגירעון עם האיחוד האירופי הסתכם ב-600 מיליון דולר בתקופה האמורה, הגירעון עם ארצות אסיה הסתכם ב-700 מיליון דולר, והגירעון עם יתר ארצות העולם עמד על 600 מיליון דולר - בעיקר כתוצאה מירידה בייבוא חומרי אנרגיה. לעומת זאת, בתקופה האמורה נרשם עודף של 700 מיליון דולר במאזן המסחרי עם ארה"ב.

 

הנתונים הנם ארעיים של הסחורות שעברו במכס, ואינם כוללים את הסחר בין ישראל לרשות הפלסטינית. כמו כן, הנתונים אינם כוללים יבוא ויצוא שירותים (לרבות שירותי תוכנה). 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המבר הכלכלי פוגע בסחר החוץ
מומלצים