שתף קטע נבחר

עסק שבנוי כולו על חרוזים וחלומות

הכנו בשבילכם מדור חדש: בכל שבוע נציג בפניכם עסק קטן, שהקימו נשים, מתוך מחשבה להעצים את עצמן ואת הסביבה. השבוע נכיר את ציפי ישראלי, שבגיל 40 נמאס לה לעשות מה שאחרים רוצים, והיא נתנה לאמנית שבה הזדמנות לפרוח. שימו לב: הטבות שוות מחכות לקוראי הכתבה

ציפי ישראלי, בת 49 מראשון לציון, נשואה לעופר, כימאי ואם לשניים (28 ו- 25) החליטה בתחילת העשור הרביעי לחייה לפתוח דף חדש: היא נתנה לאמנית שבה לפרוח סוף סוף. היא למדה צורפות, עיצבה תכשיטים, אך כשהתגלו בעיות רפואיות בכף היד, שינתה כיוון והתחילה לעצב עם חרוזים. בתחילה, פתחה חנות חרוזים, כזכיינית. כשהסתיימה תקופת ההתחייבות, הקימה את "חלומות בטורקיז" - חנות מקסימה הממוקמת בלב ראשל"צ (רח' רוטשילד 35). בחנות ניתן למצוא חרוזים מיוחדים, תכשיטים מקוריים מחרוזים ומתקיימות בה גם סדנאות שזירת חרוזים למתחילות ולמתקדמות.

 

השאלון

1. למה החלטת להקים עסק?

"כי רציתי להמשיך לעצב תכשיטים מחרוזים, אבל גם ללמד אחרות איך עושים את זה, באווירה הכי נעימה ותומכת ובמחיר שווה לכל נפש".

 

2. איך התחלת?

"בגיל ארבעים אמרתי לעצמי, שיותר מדי שנים עשיתי מה שכולם רוצים. עכשיו, אני רוצה לעשות מה שאני אוהבת. לפני כן התגוררתי בקיבוץ ועבדתי בכל מיני עבודות, אבל תמיד יצרתי ונהניתי לעצב. אחרי התלבטויות והתייעצויות, החלטתי ללמוד צורפות והתחלתי לעצב תכשיטים משלי. תוך כדי היצירה, על השולחן במטבח, כשאני ממש לא מרגישה את השעות החולפות, מאוד התחזקתי. התחלתי להאמין ביכולות שלי וראיתי שאני מצליחה לעשות דברים יפים מאוד וגם מקבלת תגובות נהדרות. אבל אז, החלו לי כאבים קשים בידיים. החלטתי למצוא דרך להתגבר על הבעיה הזו, כי אני לא מוכנה לוותר על היצירה. התחלתי ללמוד לעצב תכשיטים מחרוזים בסדנאות שנערכו ברשת שהתמחתה ביבוא חומרי גלם, מכירה והדרכות. ממש התאהבתי בחומרים האלה ובשפע האפשרויות שהם מציעים".

 

3. מתי הפכת לבעלת עסק?

"כשבעלת הרשת ראתה את עבודותיי היא הציעה לי להפוך לזכיינית שלה בראשון לציון. הסכמתי, כי זו נראתה לי הדרך הכי בטוחה להיכנס לתחום. הרי לא היה לי ניסיון קודם בניהול עסק ופה הבטיחו לי גם הדרכה וגם אספקה שוטפת של כל המוצרים הדרושים. הפעלתי את החנות הזכיינית במשך שנתיים, בהתאם לחוזה בינינו. אבל מהר מאוד הבנתי שאני יכולה גם לבד. לכן, החלטתי שלא להאריך את החוזה, אלא להקים ולנהל את העסק שלי, כמו שאני רוצה וחושבת שהכי נכון לעשות".

 

4. כמה כסף השקעת כדי להפוך את הרעיון למציאות?

"כ-40 אלף שקלים. בניגוד לשלב הזכיינות שלי, שהיה מאוד יקר, בעסק העצמאי שלי השתדלתי מאוד לחסוך בהוצאות. מלכתחילה, בחרתי לחלק את העסק לשני חללים. אחד שמוקדש לתצוגה ומכירות ופתוח לקהל והשני, מיועד רק לסדנאות ואליו מגיעים בתיאום מראש. את העיצוב של החללים עשיתי בעזרתו של תומר כהן, שהוא מעצב וידיד. המטרה הייתה ליצור מקום שיש בו יחס מאוד אישי והוא מאפשר לכל אחת לראות דברים יפים, אבל גם להתנסות ביצירה, עם חומרי הגלם הכי טובים וחדשניים, במחירים זולים. היה לי ברור, למשל, שצריך ליצור בסדנאות אווירה של בית חם, שבו יושבות חברות, יוצרות ונהנות יחד. לא רציתי שירגישו פה כמו בבית ספר, או בסופרמרקט".


בחרתי לחלק את העסק לשני חללים. (צילום: יעל ונעמי צלמות)


המטרה הייתה ליצור מקום שיש בו יחס אישי. (צילום: יעל ונעמי צלמות) 

 

5. מה הכי הפתיע אותך?

"כמה נשים נהנות מעבודת היצירה הזו. זה פשוט לא יאומן. איך הן נרגעות ושוכחות מכל הצרות שבחוץ, כשהן מתחילות ליצור. לכן, אני נותנת להן לעבוד גם מעבר לזמן הקצוב של הסדנה. מי שעוד לא סיימה עבודה, יכולה לחזור אלינו ולקבל הדרכה, עד שהיא מרגישה בשלה לשלב הבא".

 

6. מה דרש ממך הכי הרבה מאמץ והשקעה?

"לבטוח בעצמי. להאמין שאני יכולה לבד, שאנשים באמת אוהבים אותי ואת מה שאני עושה. בהתחלה, היה לי קשה מאוד להיפרד מהתכשיטים שעיצבתי. הייתי ממש בוכה בכל פעם שמשהו נמכר, כי הרגשתי כאילו לוקחים לי את הילדים שלי. בתחילת הדרך, המוכרות שלי היו מתקשרות ממש בחיל ורעדה, כשנמכר עוד תכשיט".

 

7. איך את מתמודדת עם המשבר הכלכלי?

"עם הרבה תקווה ואופטימיות. אני מציעה סדנאות במחירים מאוד נוחים (סדנא בסיסית ב -300 שקלים, הכוללת שני מפגשים של שעתיים, שבהן רוכשים ידע כללי ולומדים להכין צמיד, שתי שרשראות, טבעת ועגילים. סדנאות למתקדמות עולות 500 שקלים וכוללות ארבעה מפגשים בני שעתיים וחצי כל אחד. בכל הסדנאות כלול גם מחיר חומרי הגלם). אני מאמינה שבמצב הנוכחי מאוד עוזר לי להיות מוקפת בדברים יפים וצבעוניים ובאנשים יוצרים, שנהנים להיות איתך וללמוד ממך".

 

8. מהן התוכניות לעתיד?

"לפתוח עוד סדנאות, שאליהן יגיעו תלמידות מכל האזור".

 

9. מי הכי עזר לך בדרך?

"עופר, בעלי, שתומך בי ב–3000 אחוזים. צוות המוכרות והמדריכות שלי בחנות ובעיקר הלקוחות, שחלק גדול מהן מלוות אותי ממש מתחילת הדרך".

 

10. מה מהתנסויות העבר שלך הכי שימש אותך בהקמה ובתפעול של העסק?

"במשך שנים ארוכות עשיתי דברים שלא אהבתי, כי לא העזתי לתת לאמנית שבי הזדמנות לפרוח. היום, אני יודעת איך לעודד אחרות להשתחרר מהחששות האלה. מתוך הניסיון הגדול שלי, כמי שלא האמינה בעצמה וסבלה לא מעט, אני מלמדת אותן איך להעיז וליצור. בעזרת העבודה עם החרוזים, אני עוזרת להן להתחיל לתת אמון בעצמן וביכולות שלהן".

 

11. מה את ממליצה לנשים אחרות שחולמות להקים עסק?

"להעז להגשים את החלומות שלהן, אבל רק אם יש להן גב כלכלי. למרות ההנאה הגדולה שבהקמת עסק משלך, זה לא פשוט ויש תקופות קשות ואפילו מייאשות. לכן, אני לא ממליצה לקחת הלוואות כדי להגשים חלומות. במיוחד עכשיו".


"לא ממליצה לקחת הלוואות כדי להגשים חלומות" (צילום: דפנה קפלן)

 

הנחות לגולשים

* סדנה בסיסית בתכשיטנות (בעלות החומרים בלבד).

* 10% הנחה לנרשמות לסדנת המאסטר למגיעות עם הכתבה או למציינות שהגיעו דרך "לאשה". ההנחה תקפה לנרשמות עד 31 במאי 2009.

 

למדורים הקודמים של עושות עסק הקליקו כאן

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציפי ישראלי. תוך כדי היצירה התחזקתי
צילום: דפנה קפלן
התאהבתי בחרוזים ובשפע האפשרויות שהם מציעים
צילום: יעל ונעמי צלמות
צמיד מצרי עבודת יד. חלומות בטורקיז
צילום: יעל ונעמי צלמות
לאשה בפייסבוק
מומלצים