שתף קטע נבחר

TLVFest יתמקד ביצירה ישראלית

הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה מכריז השנה על שני פרויקטים לעידוד יצירה קהילתית לצד תוכנית שתוקדש לסרטים ישראליים

הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה, TLVFest, ייפתח ב-23 ביוני ויימשך ארבעה ימים. בשנתו הרביעית של הפסטיבל היחיד מסוגו בישראל, מבקשים העומדים בראשו לתת דחיפה לעשייה קולנועית מקומית שפונה לקהילה ההומו-לסבית, טרנסג'נדרית וביסקסואלית.

 

לשם כך משיק הפסטיבל לראשונה שני פרויקטים לעידוד יצירה קהילתית. הראשון שבהם, סדנת קולנוע לטרנסג'נדרים, מקיים כבר בימים אלה מפגשי הכנה. את הסדנה תנחה בחודש יוני היוצרת הקנדית גוון הוורת', שביימה את הסרט התיעודי "היא הנער שהכרתי" על חייה. הסרט זכה בין היתר בפרס הגדול של פסטיבל inside out בטורונטו. במהלך הסדנה יצלמו המשתתפים סרטים קצרים על חייהם וביומו האחרון של הפסטיבל תתקיים בסינמטק תל אביב הקרנה חגיגית של הסרטים.

 

כמו כן, הפסטיבל משיק השנה לראשונה את תחרות "גיי פרוג'קט" לתסריטים של סרטים גאים קצרים. יוזמת התחרות היא הבמאית הצעירה הילה בן ברוך, שתעניק גם את הפרסים לחמשת התסריטים הנבחרים בטקס הנעילה של הפסטיבל. הפרס, בסכום 400 דולר לכל זוכה, הוא מענק הפקה ובימוי לסרטים קצרים שיוקרנו ב-TLVFest בשנה העוקבת ויופצו ביחד או לחוד בפסטיבלים גאים בעולם.

 

"מטרת תחרות 'גיי פרוג'קט' היא לעודד את הפקתם של סרטים ישראלים העוסקים בנושאים הקשורים לקהילה", אומרת בן ברוך. "חשוב לי להרחיב את מעגל היוצרים ולקדם עשיית קולנוע גאה בארץ. התחרות תהיה פתוחה לכולם גם אם אין למשתתפים ניסיון בכתיבה תסריטאית או רקע בקולנוע".

 

יצירה נדרשת

הבמאי יאיר הוכנר, מייסד הפסטיבל ומנהלו, מדגיש כי עידוד עשייה של קולנוע ישראלי גאה הוא חלק מהאג'נדה של האירוע. "לפני שנה פתחנו את הפסטיבל עם פרויקט 'פאקינג דיפרנט תל אביב', שבעשייתו השתתפו 17 במאי קולנוע ישראלים. ההפקה התקבלה למסגרת הפנורמה היוקרתית בפסטיבל הבינלאומי של ברלין ונודדת היום ברחבי העולם", הוא אומר ומציין שיתופי פעולה בינלאומיים נוספים כמו המחווה שערך פסטיבל MIX בברזיל לקולנוע ישראלי גאה כתוצאה מהקשרים שנוצרו לאורך השנים עם הפסטיבל הישראלי.

 

"יש חשיבות רבה לפסטיבל מסוג זה בישראל, שבה פועלים יוצרים כה מוכשרים אך מופקת יצירה קולנועית גאה מועטת", אומר הוכנר. "המפיצים בארץ כמעט ואינם טורחים להביא סרטים העוסקים בנושאים מסוג זה אלא אם כן הם מועמדים לאוסקר או זכו בו. מטרת הפסטיבל היא לא רק לייצר נראות לקולנוע בינלאומי גאה שאינו מגיע למסכי הקולנוע והטלוויזיה בארץ, אלא גם לעודד יוצרים ישראלים ליצור סרטים ולא לחכות למשיח. מאחר שאין כמעט חסויות מסחריות לפסטיבל בעקבות חשש של גופים מסחריים לאבד קהלים ממגזרים שונים, עתיד הפסטיבל תלוי בתמיכה מעיריית תל-אביב ומהמועצה הישראלית לקולנוע".

 

בפסטיבל מציינים כי לצד התכנית הבינלאומית יוקדשו השנה מספר תכניות גם לקולנוע הישראלי. כך למשל ייערכו הקרנות מיוחדות במרכז העירוני לקהילה הגאה בגן מאיר בתל אביב של סרטים מקומיים אהובים בהם "תומר והשרוטים" של תומר היימן, "מחבואים" של דן וולמן, "המלחמה השנייה שלי" של תמר גלזרמן, "שלח לי מלאך" של ניר נאמן, "כרוניקה של מחלה" של ערן קובליק קידק והסרט "בעקבות החתיכה החסרה" של עודד לוטן.

 

בסינמטק תל אביב יוקרנו גם כן מספר סרטים ישראלים ובהם "הזמן הוורוד" של יאיר קידר המתאר את ההיסטוריה של הקהילה ההומו-לסבית, טרנסג'נדרית

וביסקסואלית בישראל. סרטים נוספים שיוקרנו בסינמטק הם "היחידה הצבאית שלי" של רועי רז ומרתון סרטי "Lizzy The Lezzy" של האנימטורית הישראלית רות סלווין.

 

בימים אלה נסגרת ההרשמה לתחרות הסרט הישראלי הקצר, שהפכה מסורת בפסטיבל ומתקיימת זו השנה השלישית ברציפות. הסרט הזוכה יישלח כמדי שנה לתחרות IRIS בקרדיף שבאנגליה, שם יתמודד על פרס בשווי 25 אלף פאונד. בשנה שעברה זכה בתחרות בישראל סרטה של נטעלי בראון, "געוואלד", על מלכות הדראג של ירושלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"תומר והשרוטים". יוקרן בגן מאיר
לאתר ההטבות
מומלצים