שתף קטע נבחר

פסח כשר ומתוק: שתי עוגות לחג

חשבנו עליכם, כן, אלה מביניכם שמתכננים מבעוד מועד את התפריט לחג, והקדמנו לפרסם שני מתכונים לעוגות נהדרות, מרשימות וגם פשוטות יחסית להכנה, מתוך מגזין שף של "לאשה"

עוגת אגסים ושקדים הפוכה 

מתכון של דנית קימל

 

התבנית: תבנית לא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, אפשר תבנית חד פעמית מאלומיניום

 

המרכיבים

1/3 חבילה (35 גרם) חמאה רכה, לשימון התבנית

3/4 רבעי כוס (150 גרם) סוכר

2 כפות מים

6 אגסים גדולים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות

 

לבצק

4 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים

חצי כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה

חצי כוס (65 גרם) קמח מצה

1 חבילה (100 גרם) חמאה, מומסת

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני–גבוה (180 מעלות) ומשמנים את התבנית היטב בחמאה.

 

2. שמים בסיר את הסוכר והמים ומערבבים. מניחים על להבה נמוכה ומבשלים, ללא ערבוב, עד שמתחיל להתקבל גוון זהוב. מטלטלים מעט את הסיר, כדי שהקרמל יתבשל באופן שווה, וממשיכים לבשל עד שמתקבל צבע זהוב עמוק אך לא ממש חום. נזהרים בשלב הזה שהקרמל לא יישרף, מסירים מהכיריים ויוצקים לתבנית, כך שיצפה את כל תחתיתה.

 

3. מסדרים את רבעי האגסים על הקרמל במעגלים, כשצדם החיצוני פונה כלפי מטה.

 

4. הבצק: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לבלילה תפוחה. שמים בקערה את השקדים ואת שני סוגי הקמח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים, מערבבים קצת ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים לעיסה אחידה ויוצקים אותה על האגסים שבתבנית. אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור, במשך 50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומיד מניחים צלחת גדולה על התבנית והופכים. מסירים את התבנית. כדאי להגיש את העוגה חמימה, אך היא טעימה גם קרה.

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כשעה ורבע (כולל אפייה)

איך שומרים: יום-יומיים בטמפרטורת החדר, ועד חמישה ימים במקרר


עוגת אגסים ושקדים. טעימה גם כשהיא קרה (צילום: יוסי סליס)

 

 

עוגת פנה קוטה וניל עם תותים

מתכון של מיכל לוי־אלחלל

 

התבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, או 6 רינגים אישיים בקוטר 6 ס"מ

 

המרכיבים

4 מכלים (1 ליטר) שמנת צמחית 

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 שקיות סוכר וניל

3 שקיות ג'לטין

1/2ק"ג תותים טריים בגודל בינוני, נקיים מעוקצים וחצויים לאורכם

 

ההכנה

1. שמים את השמנת ואת הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את סוכר הווניל ומצננים כ-15 דקות.

 

2. מערבבים בכוס קטנה את הג'לטין עם חצי כוס מים בעזרת מזלג, ומחממים במיקרוגל לחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר כ-10 דקות. הפנה קוטה צריכה להיות קרירה אך עדיין נוזלית.

 

3. מסדרים את התותים בדפנות התבנית, כך שהחלק החתוך פונה החוצה. מסדרים עוד תותים על תחתית התבנית בחלקם החתוך למטה, יוצקים מצקת מהפנה קוטה על תחתית התבנית ומאחסנים מיד במקרר ל-10 דקות לייצוב. יוצקים מעל מצקת נוספת, ומקררים עוד 5 דקות. לאחר מכן יוצקים פנה קוטה עד למלוא גובה התבנית ומקררים שעתיים (עד יום). מגישים קר.

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: שלוש שעות וחצי (כולל זמן קירור)

איך שומרים: 3 ימים במקרר


פנה קוטה עם וניל ותותים. חגיגה באדום-לבן (צילום: יוסי סליס)

 

 


 


פורסם לראשונה 30/03/2009 10:54

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת אגסים ושקדים הפוכה
צילום: יוסי סליס
עוגת פנה קוטה וניל עם תותים
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים