שתף קטע נבחר

צילום סלולרי נושף בעורפן של המצלמות הגדולות

אחרי שמצלמות הטלפון הסלולרי כבשו את לבם של צלמים חובבים, טכנולוגיות חדשות עשויות לספק להן ערך מוסף

המצלמות הסלולריות דוחקות בהדרגה את מקומן של המצלמות הדיגיטליות הייעודיות. בענף מעריכים, כי רוב התמונות הדיגיטליות המצולמות כיום ברחבי העולם נוצרות באמצעות הטלפון, שנמצא בהישג ידנו בכל דקה במהלך היום.

 

הכל בעדשה

הפער באיכות התמונות שמספקות המצלמות הדיגיטליות מול המצלמות בטלפונים הניידים, הולך ומצטמצם. התחרות היא כבר לא סביב השאלה "למי יש יותר מגה-פיקסלים" אלא

נוגעת יותר לאיכות העדשה.

 

המירוץ הרזולוציוני של המצלמות הואט. רק בחודש האחרון הושקו בישראל שני טלפוני-מצלמה באיכות שמונה מגהפיקסל - רנואר מבית LG (בעל מסך מגע) ו‭C905-‬ של סוני אריקסון, שבאור יום מפיקים תמונות באיכות שלא הייתה מביישת מצלמה דיגיטלית ייעודית.

 

חברות הסלולר מציגות בגאווה את התמונות שמצלמים לקוחותיהן באמצעות הטלפונים שלהם. יורוקום, למשל, עשתה זאת בשנה שעברה. בתערוכת הצילום "חלון לעולם שלי ‭,"2‬ שנערכה לאחרונה בגליל, קטפה את הפרס הראשון תמונה שצולמה באמצעות מכשיר סלולרי (של הצלם אדם מסאלחה‭,(‬ כשהיא גוברת על תמונות שנוצרו באמצעות מצלמות dSLR מקצועיות למדי.

 

ולמרות השיפור העצום, הצילום הסלולרי סובל מחיסרון משמעותי: רוב הטלפונים מתקשים עדיין להפיק תמונות ברמה סבירה מצילומי לילה. יש אמנם מכשירים שכבר מצוידים במבזק מקצועי (כמו קסנון‭,(‬ אבל שימוש תכוף בפלאש מכלה את משאבי הסוללה במהירות.

 

לשמור את המקום של הצילום, ולקרוא בר קודים

גם הצילום בווידאו טעון שיפור: אין מספיק מכשירים שמצלמים ברזולוציית VGA עם 30 תמונות לשנייה. צעד משמעותי עשתה סמסונג באחרונה, כשחשפה את טלפון ‭,Omnia HD‬ שצפוי לצלם וידאו באבחנה גבוהה.

 

ובכל זאת, למרות מחלות הילדות שעוד נותרו לה, יש לא מעט דברים שאפשר לעשות עם מצלמת הטלפון.

 

  • תיוג תמונות מבוססות מיקום: אפשר להצמיד תגים לתמונות הסלולריות על-פי המיקום שבהן צולמו - בתנאי, כמובן, שהמכשיר הסלולרי כולל רכיב ‭.GPS‬ זה שימושי במיוחד כאשר חוזרים מטיולים בחו"ל ורוצים להציג את מסלול הטיול על גבי מפה.

 

  • שיתוף: אחת התכונות שעשויות להפוך את הצילום הסלולרי ללהיט היא היכולת לשתף עם אחרים את החוויות שתיעדנו. במכשיר הסלולרי אין צורך להגיע הביתה, להוריד את התמונות מהמצלמה למחשב ולהעלות אותן לרשת. מרבית המכשירים יאפשרו לכם לעדכן את החברים, בלחיצת כפתור, בכל התמונות שצילמתם.

 

  • מידע על הסביבה: בתערוכת נוקיה-וורלד, שנערכה לא מכבר, הציגה החברה תוכנה המאפשרת לקבל פרטים על האובייקט שבתמונה. כך, למשל, אם צילמתם מכונית שמצאה חן בעיניכם, התוכנה תציג בפניכם את מחיר הרכב והמפרט הטכני שלו. צילמתם מסעדה מסוימת? בתוך שניות תקבלו את התפריט ואפשרות להזמין מקום.

 

  • קריאת ברקוד: גוגל הרחיבה את השימוש במצלמה באמצעות הוספת האפשרות לקרוא ברקוד (זה המוצמד למוצרים שאנו רוכשים ביום-יום‭.(‬ באמצעות טלפון ה‭G1-‬ (המכשיר הראשון, מבית ‭,HTC‬ שמריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד) ניתן לקבל, מייד לאחר שמצלמים ברקוד, את פרטי המוצר ולצידו - השוואת מחירים בחנויות בארה"ב.

 

  • תרגום: לאחרונה הדגימו מספר חברות תוכנות המאפשרות לטלפון לצלם מסמך בשפה מסוימת, ולאחר מספר שניות להציג בפני המשתמש תרגום מלא של המסמך לשפתו. סביר שלא מדובר בתרגום מושלם, אבל זוהי קפיצת-דרך משמעותית. חברה ישראלית בשם iGates פיתחה מנוע OCR עברי, שמאפשר לצלם מילה בכתב-יד ולתרגמה לשפה אחרת מתוך מבחר של יותר מ‭10-‬ שפות. השירות, הצפוי להיות מושק במהלך הקיץ, יאפשר לבצע פעולה שבעבר רק המכשיר הייעודי Quicktionary היה מסוגל לבצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפרדים מהמצלמה הרגילה?
צילום: index open
מומלצים