שתף קטע נבחר

וידאו: כך הוכה אדם בהפגנה בלונדון לפני מותו

בריטניה סוערת בעקבות הסרטון: איאן טומלינסון חלף במקרה באזור המחאה ב-G20, הוכה בלי סיבה ומת מהתקף לב כעבור דקות ספורות. המשפחה דורשת הסברים: "האמת נחשפה"

ממשלת בריטניה הקימה ועדת חקירה עצמאית לבירור נסיבות מותו של אדם שלקה בלבו במהלך ההפגנות סביב ועידת ה-G20 בלונדון. תאגיד השידור הבריטי BBC דיווח היום (ד') כי ההחלטה התקבלה בעקבות סרטון וידאו - שמוצג לפניכם -המראה כיצד הוא הוכה על ידי שוטרים רגעים ספורים לפני מותו.

 

איאן טומלינסון (47) כלל לא לקח חלק במחאה, אלא במקרה חלף דרך ההפגנה הסוערת בדרכו הביתה ממקום עבודתו במרכז הבירה הבריטית. שוטרים שאבטחו את האזור דחפו והפילו אותו לקרקע, וזמן קצר לאחר מכן הוא לקה בהתקף לב.

 

בנו החורג של טומלינסון, פול קינג (27), אמר היום כי המשפחה דורשת "שיעשו עימו צדק". שרת הפנים הבריטית, ג'רי סמית', מסרה בתגובה כי בכוונתה להקים ועדת חקירה בלתי תלויה שתבחן את פעולות המשטרה במסגרת אבטחת ועידת המדינות העשירות בעולם.

 

ועדת החקירה תבחן בין היתר את הסרטון שצילם אחד המפגינים, ובו נראה טומלינסון ברגעיו האחרונים. ניתן לראות כיצד השוטרים מתקרבים אליו ומכים אותו בלי כל סיבה נראית לעין. הוא נפל לאדמה, אך קם ועזב את המקום בכוחות עצמו. דקות לאחר מכן, הוא קרס ברחוב סמוך, ומת.

 

בנו החורג אמר כי "המשפחה והילדים רק רוצים שיעשה כאן צדק. אבינו לא יוכל לנוח על משכבו בשלום עד שהאמת תצא לאור. הסרטון חושף בבירור כי אבי הלך לתומו עם הידיים בכיסים בעת שהותקף. לשוטרים לא היתה כל סיבה להכות אותו. אם הם חשבו שהוא עושה משהו לא חוקי, למה הם לא עצרו אותו במקום?" שאל קינג, "אנחנו דורשים תשובות".

 

פיטר סמיית', בכיר במשטרת לונדון, הביע צער על המקרה, אך הדגיש כי במהלך הפגנות אלימות "תמיד יהיו עימותים". בראיון לתחנת רדיו מקומית

הוא אמר: "ביום כזה, כשיש לא מעט מפגינים שמנסים לעשות כמה שיותר צרות, לא ניתן למנוע את האפשרות של עימות פיזי.

 

עוד אמר סמיית' כי השוטרים הנמצאים בשטח לא יכולים לדעת בבירור מי מפגין ומי לא. "אני יודע שזו הכללה גסה, אבל ניתן היה להניח שכל מי שהיה בחלק הזה של העיר בזמן ההפגנה ביקש לקחת חלק במחאה. אני מודה שזו לא הנחה חכמה, אך היא נעשית באופן טבעי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלימות ב-G20 (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים