שתף קטע נבחר

עלו ברשת: למה ילדים שואלים למה?

מדוע ילדים שואלים למה, לבקר בבתי הקפה והמכבסות של גיבורי סיינפלד או סקס והעיר הגדולה, להתחבר לצד הבוכרי שלכם, פתקיות וירטואליות, ללמוד רפלקסולוגיה או לחשב כמה אתם שווים. אתרים חדשים

פייבוריט: בוכרה על המפה

בוכרה, המגדיר עצמו כביתה המקוון של העדה הבוכרית בישראל, הוא אחד האתרים הכי מגניבים ברשת העברית. לא בגלל העיצוב או עומס הפיצ'רים, אלא בגלל היומרה והרעיון: להשתמש בכור ההיתוך האמיתי של העידן המודרני כאמצעי לשימור תרבות, מסורת ומנהגים. ואכן, כמו שמבטיח מנהל האתר, לא רק בוכרים ימצאו עניין בתכנים - היסטוריה, מתכונים, תמונות, מוזיקה, מידע תיירותי ואפילו מדור היכרויות, שכולם חוגגים את קיומה של העדה שלא זכתה ליחסי ציבור מצטיינים במיוחד, אבל נראה שיש לה לא מעט דברים להציע.

 

השימושון

אמא למה - אנדר, אלאני, אבי ואמאיה הם ארבעה ילדים, ששאלותיהם הפילוסופיות גרמו להוריהם לפתוח את Why Mami?, הבלוג שכל הורה שאי פעם נאלץ להסביר מדוע השמים כחולים יברך על הקמתו. בבלוג שלהם משיבים השניים על תהיות כמו לאן הולכים המים באסלה? למה יש שערות בבית השחי? מדוע בניו יורק מחשיך מוקדם יותר? ועוד כהנה וכהנה קושיות. בנוסף, הם מספקים תשובה הגיונית למדי לשאלת השאלות: למה ילדים שואלים למה?

 

זכרון כתבתי - Lino הוא שירות מקוון, המאפשר ליצור פתקיות וירטואליות שילוו אתכם בכל מקום, בלי תלות במחשב מסוים. תוכלו ליצור תזכורות כאלו באמצעות דואר אלקטרוני או להיעזר בקיצור דרך בדפדפן כדי לשמור כתובות אתרים, טקסטים או תמונות כפתקית לתזכורת. בנוסף, ניתן להגדיר תאריך יעד לביצוע המטלה, לבחור צבעים, אייקונים ורקעים מותאמים אישית, לשתפן עם אחרים ואפילו להעלות סרטוני וידאו. שווה לנסות.

 

לא שבר, משבר - מתקשים להתמודד עם המדורים הכלכליים בעיתונות? לא מבינים מה הקשר בין משכנתאות בארה"ב לקילו סוכר באור יהודה ולמה זה אמור להשפיע על הפנסיה שלכם? ובכן, למרות שמילים הן דרך יעילה למדי להבעה והסבר, לפעמים כל מה שצריך זה איור טוב; ובמקרה הזה - אינפוגרפיקה. בבלוג הזה ריכזו 27 אינפוגרפיקות, איורים מלווים בביאורים טקסטואליים, שממחישות את פשר המיתון.

 

אני, ברקוד - ועכשיו, כשהבנתם את מסלולה הפתלתל של הגלובליזציה ואת עקרונותיו של הקפיטליזם - הגיעה העת להפוך את עצמכם לברקוד ולראות כמה אתם שווים. מומלץ לשוטט באתר, יש בו לא מעט הברקות.

 

רפלקסולוגיה - אם אחרי כל ההסברים והמספרים הללו לקיתם לפתע בכאב ראש טורדני, אין צורך לקחת כדור. מספיק לעסות את בהונות הרגליים, או כך לפחות מבטיחה מפת כף הרגל שבאתר הזה, המסמנת היכן בכף הרגל בא לידי ביטוי כאב גופני זה או אחר.

 

לעניות דעתי - Swotti אמנם אינו אתר חדש (בקרוב תמלא לו שנה), אבל הוא שווה איזכור, ולו בגלל שכעת כבר הצטבר בו מספיק מידע כדי להיות יעיל באמת. מדובר במנוע חיפוש להשוואת מוצרים, שמקבץ ביקורות, סקירות ודירוגים ממגוון רחב למדי של מקורות מידע, לרבות אתרים מתמחים, פורומים, בלוגים ועוד, כדי לספק לגולשים חוות דעת אובייקטיבית - או לפחות כזו המבוססת על הכרעת הרוב. כל מוצר מתויג וכל ביקורת מקוטלגת על פי נושא, לדוגמה: משקל, נוחות שימוש, עיצוב וכדומה. בעמוד המוצר תמצאו את תמונתו, את מקורות ההשוואה ותרשים גרפי שמבהיר בפשטות כמה גולשים אהבו או שנאו את הגאדג'ט בו אתם חושקים.

 

מוכר? מוכר? - אתר Car4All הוא זירת מכרזים ומכירות פומביות, המאפשרת למכור או לקנות מכונית באמצעות האינטרנט. נכון שהרעיון הזה נשמע מנוגד לרוח הישראלית, אבל שני היזמים שמאחוריו כנראה מאמינים שהקהל המקומי בוגר דיו לקנות בלי למשש. כמו בכל אתר קניות, גם כאן יש עמוד אישי לכל מוצר, הכולל תמונות, מחיר מבוקש ונתונים נדרשים. השוס האמיתי הוא שהמכוניות המוצעות עברו בדיקה במכון מוסמך - על מנת להשתתף במכרז ולצפות בתוצאות הבדיקה יש לשלם 30 ש"ח, אבל זה כאין וכאפס לעומת הטרחה והממון שיידרשו מכם אם תבצעו את העיסקה בעולם שמחוץ לאינטרנט.

 

העדר קובע - Herdict הוא אתר שמתגאה בהיותו מבוסס על חוכמת ההמונים החמקמקה: יוצריו, פרופ' ג'ונתן זיטרין ועמיתיו הלוחמים למען חופש הביטוי ברשת, מבקשים מהגולשים לנדב מידע על אתרים חסומים בעולם, בין אם כאלו שאינם זמינים לגלישה באופן זמני ובין אם כאלה שנפלו קורבן לנסיונות צנזורה מסחריים או ממשלתיים. האתר הוא חלק מיוזמת OpenNet, שמזה מספר שנים מתעדת חסימות אתרים בכ-40 מדינות, ועושה שימוש בטרנד הכי לוהט: מיקור המונים. לפחות הפעם זה למטרה טובה.

 

נופש

תיירות הדור הבא - גלובוסמן הוא אתר תיירות שהושק בגירסה חדשה ושיתופית, כזו שהופכת את הנסיעה (בארץ או בחו"ל) לחוויה קהילתית יותר. כאן לא מדובר בתיאום לוחות זמנים, אלא בתהליך בסיסי הרבה יותר: נהניתם? סבלתם? ספרו לכולם, לא רק לחבריכם. כך, מלבד גלריות צילומי חובבים ויומני מסע רהוטים ומעניינים פחות או יותר, תוכלו ליהנות מטיפים והמלצות תיירותיות פחות, על השוקו הכי טעים בפריז, אתרי טיולים גליליים שמאפשרים להביא את הכלב, איך מתארגנים על שדרוג לטרקלין העסקים בשדה התעופה ועוד.

 

צוללים קדימה - MantaBlog הוא הבלוג של מועדון הצלילה האילתי "ישרוטל מנטה", המונה 24 אנשי צוות בעלי מעוף. אלה החליטו לא להסתפק בעולם התת-ימי, וטבלו רגליהם גם בעולם המקוון. בבלוג שלהם אפשר למצוא תמונות יפיפיות לצד הרהורים נוזליים על צלילה במקסיקו, תובנות מלוחות על משה בתיבה וכן אירועים, דיווחים והפניות.

 

יורדים מהפסים - אם מים זה לא בשבילכם, ואתם מעדיפים לבלות את שעות הפנאי על קרקע מוצקה, תוכלו למצוא לא מעט הצעות לטיולים מעניינים באתר רכבת ישראל. למרות שהאוריינטציה פה שיווקית למדי, ונועדה לעודד את השימוש בכלי התחבורה הזה (נקודות היציאה הן תחנות רכבת ברחבי הארץ), עדיין אפשר להיעזר במסלולים המפורטים, הכוללים תמונות, מספרי טלפון ותיאורים היסטוריים של המקום.

 

מפה ומשם

אודות הסלולר - גבע קרא-עוז פתח בלוג המוקדש לכל מה שסלולרי: מריכוז סקירות וביקורות, עבור בפרופילים של חברות ישראליות וכלה בעדכוני

חדשות וניתוח שוק. למכורים.

 

קריאה מהירה - יונתן ילון מציע שירות מוזר משהו, המיועד לחובבי קריאה שסולדים מביקורות ספרים. אם הרגע תיארנו אתכם, תוכלו למצוא באתר "יונתן קורא ומסכם" תקצירים וביקורות בני שלוש שורות לכל היותר. כרגע יש במלאי 50 ספרי פרוזה, רובם בתרגום עברי.

 

ירוק בעיניים - לא מעט מהאתרים הנזכרים לעיל עוסקים במיתון ובדרכים להתמודד איתו, אבל יש עוד ירוק בחיים חוץ מדולרים. למשל שטרות של 20 ש"ח. הפורטל GetGreen - מעין דבר והיפוכו - מוקדש לצרכנות ירוקה, שתכליתה פשוטה: אם אתם כבר מבזבזים כסף, עשו זאת רק בעסקים שדואגים גם למצפון ולעתיד הכדור. באתר תמצאו המלצות על מוצרים, נותני שירותים ועסקים ידידותיים לסביבה, כמו גם

 

מסיבת צ'קים - מסיבת חתונה אולי היתה פעם אירוע המסמל למחויבות הדדית ואהבה אין קץ, אבל בעידן הירוקים, מדובר בעסק לכל דבר. מכיוון שכך, אין סיבה שלא תיעזרו באינטרנט כדי לנהל את הכינוס רב המשתתפים. אחד האתרים החדשים בנישה הכה ריווחית הזו הוא Hoopa, שפונה לקוראי עברית ואנגלית (בקרוב גם צרפתית ורוסית, מבטיחים בעליו), ומציע מגוון שירותים הפקתיים, חלקם משעשעים במיוחד: בחירת שיר החופה, מדידת שמלה מקוונת, מעקב אחר הוצאות ומטלות, קבלת הצעות מחיר מספקי שירותים (לרבות רבנים!), התעדכנות במבצעים ואפשרות להעלאת תמונות וקליפים לרווחת הסבתא.

 

בפינה

קלאסיקה - באתר Classic DOS Games תוכלו למצוא מאות משחקי DOS בטעם של פעם, חלקם זמינים להורדה ולא מעטים אפשר לשחק ישירות באתר ולא להצטער ששידרגתם את חלונות 95. עובד גם במק.

 

סיינפלד וקארי ברדשואו יצאו לטייל - תיירות תרבותית אינה תופעה חדשה במיוחד, אבל נדמה שאחת הערים שהכי כיף להתחקות בהן אחר עקבותיהן של דמויות קולנועיות או טלוויזיניות היא ניו יורק. גולש בשם דן מת' מציע לרציניים שביניכם להתכונן היטב לפני הנסיעה ולהיעזר במפת הסיטקומים שלו כדי להגיע בדיוק לבית הקפה/מסעדה/מכבסה שבה בילו גיבוריכם.

 

כפול 600 - מה קורה כשפותחים קובץ תמונה ודוחסים אותו עוד ועוד ועוד ועוד במשך 600 פעמים? פוינטליזם כמובן.

 

מונה גריזה - פיל הנסן החליט להמחיש באמצעים אמנותיים דוחים למדי כמה שמן יש בהמבורגר מצוי. לפחות הכלב נהנה.

 

חמש דקות, זוז! - ועוד שתי המלצות לבזבוז זמן ששלח שוקי לאה: אם אין לכם בעיה לחטוף כאב ראש בשביל ליהנות מכמה אשליות תלת מימדיות, גשו לאתר Milked והתחילו לתרגל פזילה. אנחנו נכנענו באמצע. באתר השני תוכלו להירגע קצת מלחצי היומיום ולהאזין ללהיט הרשת הדבילי התורן, שבו נראית דמות מנגה עם אוצר מילים רפטטיבי למדי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים