שתף קטע נבחר

ללא פחד בסיני: "הילדים ביקשו לעבור לגור כאן"

כ-300 יהודים ועוד אלפי ערבים ישראלים התעלמו מהתרעות ויצאו לנפוש בחופי סיני הזהובים. "סטטיסטית, יותר מפחיד בתל אביב", אומרת אם שהגיעה לחוף עם שלושת ילדיה הפעוטות

האזהרה המסורתית של המטה ללוחמה בטרור לפני החג לא הרתיעה אותם, וגם לא הפרסומים הנרחבים במצרים על חשיפת התארגנות חיזבאללה, שבין היתר תיכננה כנראה פיגועים באתרי התיירות בסיני - נופשים ישראלים ממשיכים לאזור עוז ולחצות את מעבר הגבול בטאבה, אל עבר החופים הזהובים והשלווים בחצי האי.

 

הם אמנם לא נוהרים בהמוניהם כמו בשנים עברו, אבל בכל זאת, במסוף הגבול מדווחים על כ-300 יהודים ישראלים ועוד אלפי ערבים ישראלים שחצו את הגבול מימיו הראשונים של החג ועד היום. בביקור היום (א') במסוף טאבה ניתן היה להתרשם כי השפה השלטת במקום היא ערבית. בנוסף, התגודדה במעבר קבוצה של תיירים מאירופה, שסיפרו כי חצו ממצרים לישראל לטיול של 48 שעות, וכעת הם חוזרים לסיני.

  

דניאלה ושוקי מתל אביב הדרימו לסיני ביום רביעי עם שלושת ילדיהם הקטנים - בני חמש וחצי, ארבע ושנה ושלושה חודשים. "היינו בחושה באל-מחש, קבוצה של כ-30 ישראלים מיום רביעי", הם מספרים. לשאלה אם לא חששו בגלל ההתרעות, ענתה דניאלה: "בלב, ההרגשה קצת שונה למרות שסטטיסטית יותר מפחיד להישאר בתל אביב". הם מוסיפים כי השירות בחוף היה "משתדל" באופן מיוחד, וכי ילדיהם הרגישו חופשיים ואף ביקשו לעבור לגור במקום.

 

קבוצת ישראלים אחרת, של בני 19 - שתי בנות ושלושה בנים - ירשה יחד לנפוש בחופים. "שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אנחנו לא פוחדים", אמרו. "אנחנו הולכים לחוויה של זקיפות קומה".

 

לעומת היהודים, רוב הערבים הישראלים שחוצים את הגבול לא מרחיקים לכת דרומה בחיפוש אחר חופים מבודדים, אלא נשארים באזור בטאבה. אריש מנצרת, שירדה עם בני משפחתה ביום חמישי למלון בטאבה, וסיפרה כי הרוב המוחלט של האורחים במלון היו ערבים ישראלים. בצחוק הוסיפה כי היהודים מעדיפים את החושות - ולא מוכנים לשלם לבית מלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף סיני. שירות "משתדל"
הילטון טאבה. בעיקר ערבים ישראלים
צילום: ברברה שומאכר
מומלצים