אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בין פסיקה למציאות

עו"ד ורד פרי: היחידה שתהנה מהפסיקה, כנראה צילום: אביגיל עוזי
עו"ד ורד פרי: היחידה שתהנה מהפסיקה, כנראה צילום: אביגיל עוזי
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

החזרי מס? ההורה הממוצע לא יראה אגורה

פרשנות: באוצר כבר רמזו שאינם מתכוונים לכבד את הפסיקה של "חוק המטפלות" - זו לא תהיה הפעם הראשונה. ההורים ישלמו לשמרטף בעודם רודפים אחר הכסף בבתי משפט, ואם הכנסת תסייע בחקיקה - האוצר יקבור את החוק בחוק ההסדרים

תני גולדשטיין
פורסם: 01.05.09, 11:38

לפני קרוב לארבע שנים הורה בית המשפט לקרנות הפנסיה להשוות את תנאי הפנסיה של אלמנים לאלה של אלמנות. ההחלטה התקבלה בתביעה שהגיש אלמן נגד קרן הפנסיה שלו, מבלי לבקש הכרה בתביעתו כתביעה ייצוגית, אך השופטים ציינו במהלך המשפט בפירוש כי הנושא רלוונטי לכל העמיתים. האלמן שהגיש את הפנסיה קיבל את הכסף, רטרואקטיבית.

 

סבי שמח: הוא חשב לתומו, שקרנות הפנסיה יתחילו לקיים את החוק, כפי שהכנסת חוקקה ובית המשפט פירש. אבל הוא, ורבבות אלמנים אחרים ממשיכים לקבל קצבאות נמוכות בעשרות אחוזים מאלה שמקבלות אלמנות. למה? ככה. היועצים המשפטיים של האוצר, בעליהן של הקרנות הישנות, החליטו שכל אלמן שרוצה לקבל את המגיע לו, צריך לעתור לבית

ולאופטימיים מבינכם:
מדריך: כיצד תרוויחו מחוק המטפלות? / יאיר חסון
ביהמ"ש העליון קבע שהוצאה על טיפול בילדים תוכר לצורכי מס - כיצד זה ישפיע על הכיס שלכם? מהו השכר המינימלי שיאפשר ליהנות מהחוק? מי ירוויח יותר, האם או האב? ואיך מתמודדים עם פקיד השומה? רו"ח אלישע סער ועו"ד משה כדר, מסבירים
לכתבה המלאה

המשפט בנפרד ולהגיש בעצמו בקשה דומה. הוגש ערעור, בבקשה להורות לקרנות לשלם לכל האלמנים. סבי (85) עדיין מחכה. אבל מה בוער?

 

התקשורת עשתה אתמול חגיגה גדולה: לפי הכותרות, כל הורה ממעמד הביניים יוכל מעתה לקבל החזרי מס על הוצאות ההשגחה על ילדיו. תמיד נחמד שיש סיבה לשמוח, אבל החגיגה הנוכחית היא קשקוש חסר בסיס. אני מוכן להתערב על גובה התשלום החודשי שאני משלם לצהרון של בתי בת השש - 900 שקלים, שלא אראה מהפסיקה הזאת שקל אחד.

 

כל הורה שחושב אחרת, מוזמן להתערב אתי על גובה הסכום החודשי שהוא משלם - אשמח להשלמת הכנסה. ההורה הממוצע לא יראה אגורה. והכוונה אינה רק ל-60% מהאמהות העובדות, שכלל אינן מגיעות לרף המס, אלא גם לרוב-רובם של ההורים שנמצאים מעל הרף: עו"ד ורד פרי תיהנה מהכסף כמעט לבדה.

 

באוצר מקווים שהטירחה תרתיע את הנשים

ראשית, החלטת בית המשפט פותחת לפקידים פתח להתחכמויות מהסוג שהפעילו קרנות הפנסיה. כלל האצבע של הפקידים הוא: נהג לפנים משורת הדין עם רואה החשבון של שרי אריסון (ייתכן שהוא יהיה המעסיק שלך בעתיד), ותתחכם עם כל השאר. גורמים באוצר כבר אמרו אתמול לכתב ynet כי "הפסיקה לא תחייב מראש את כל פקידי השומה להכיר בהוצאות החל משנת המס הבאה בכל התדיינות. בחוגי האוצר מניחים כי הטירחה הכרוכה בהליך תרתיע את רוב הנשים".

 

אם הצפצוף על הפסיקה, על רוח החוק ועל הנוהל התקין מתחיל כבר בתגובה לתקשורת, הרי שאפשר לסמוך על עורכי הדין של רשות המסים, שהיצירתיות תרקיע שחקים, ושהם ידאגו לכך שרק הורים שיש להם עורך דין מצויין, זמן בלתי וסבלנות להתרוצץ בבתי משפט, וכמובן - שמרטף שישמור על ילדיהם בזמן הדיונים, יזכו לראות את הכסף. ואלה, כידוע, לא מהווים 40% מההורים, ואפילו לא 1%.

 

שנית, בית המשפט גלגל את האחריות, בצדק, לפתחה של הכנסת. בית המשפט קבע שהמדינה צריכה לכבד את החוק "אלא אם כן היא תחוקק חוק אחר", אך המדינה קיבלה די זמן להיערך לביצוע החוק או לחקיקת חוק אחר, ובעצם, קיבלה המלצה לקבוע מה אומר החוק, לכאן או לכאן.

 

החוק - ייקבר

לחברי הכנסת, בניגוד לפקידים, יש אינטרס לפעול לטובת הציבור, ובכנסת כבר מתגלגלת הצעת חוק שתחייב במפורש הכרה בהוצאות. אבל תסמכו על חריצותם של הפקידים, ועל עצלנותם של הח"כים: החוק, אם יעבור, ייקבר אחר כבוד בחוק ההסדרים.

 

לא מאמינים? הרי המדינה כבר חוקקה חוק טוב בהרבה, שהיה אמור לפטור את מרבית ההורים מההוצאות הללו - חוק חינוך חינם מגיל שלוש ומעלה, אבל החוק קבור בחוק ההסדרים מאז שבר רפאלי למדה בגן חובה.

 

כי ככה זה במדינת ישראל: החוק מחייב מאוד - אם אתה לא עובד במשרד האוצר. לא שילמת חשבונות? אתה עלול למצוא את עצמך מאחורי סורג ובריח. אבל אם בג"ץ בכבודו ובעצמו מורה לאוצר למגן את שדרות, הפקיד יכול להמשיך להחביא את הכסף. שיתבעו שוב. שיחפשו את החברים שלהם. אנחנו בעלי הבית, ואתם - תמשיכו לשלם.  

 


תגיות: מס הכנסה | טיפול | מס

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ידיעות, כתבות ופרשנויות בנושאי כספים, כלכלה בארץ. דגש על כתבות בנושאי שוק ההון והבורסה, היי-טק, נדל"ן, בנקאות, מדיניות כלכלית, יחסי עבודה, צרכנות פיננסית.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©