שתף קטע נבחר

פרץ מאיים בפילוג בעבודה; בפועל אין לו שותפים

יו"ר העבודה לשעבר מאיים בפילוג, אך לא נראה כי מבין המתנגדים לכניסה לממשלה יש לו שותפים. מתנגדיו של היו"ר אהוד ברק לא משדרים אופטימיות: "ימים יגידו אם מפלגת העבודה תצליח להישאר במתכונת הנוכחית"

הסערה בעקבות התפטרותו של מזכ"ל העבודה איתן כבל אינה שוככת: אתמול (יום ג') במשך כל היום המשיכו השיחות על פילוג אפשרי במפלגה. מי שמוביל את הקו הלוחמני והבוטה בנושא זה הוא יו"ר העבודה לשעבר עמיר פרץ, שהזהיר כי אם ברק לא ישנה את התנהלותו מול חברי הסיעה, הסיכויים לפילוג גבוהים.

 

עם זאת, בדיקה של המציאות הפוליטית בתוך המפלגה ושיחות עם מתנגדיו של ברק, מעלות כי הסיכויים לפילוג בפועל של הסיעה והתפצלות של כמה מחברי הכנסת אינה עומדת על הפרק בשלב זה.

 

על פי החוק, דרוש שליש על מנת לבצע פילוג ולהקים סיעה חדשה. אלא שלפי שעה, מתוך חמשת המתנגדים הבולטים לכניסת העבודה לממשלה, רק שלושה בוחנים את האפשרות

באופן ממשי בשיחות סגורות: כבל, עמיר פרץ ויולי תמיר. ח"כ שלי יחימוביץ' אינה מתכוונת לתת יד לפילוג וגם אופיר פינס אינו רואה את עצמו כמי שפורש מהעבודה.

 

עם זאת, כבל, שמסרב לפי שעה להתראיין, לא מתכוון לפרוש מהמערכת הפוליטית ומתכנן יחד עם חבריו להמשיך בפעילות פרלמנטרית ולהוות אופוזיציה פנימית לברק.

 

גורמים בקרב מתנגדיו של ברק אומרים כי בשלב הנוכחי, למרות המתיחות הרבה ביחסים עם יו"ר המפלגה, הם מעוניינים לחכות ולבחון את ההתפתחויות, הן במפלגה והן מחוץ לה. "בסופו של דבר, ספק רב אם העסק ימשיך להחזיק מעמד, שכן מפלגת העבודה לא מעניינת את ברק וכך הוא גם מתנהג. ימים יגידו אם מפלגת העבודה תצליח להישאר במתכונת הנוכחית", אמרו הגורמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. מוביל את הקו הלוחמני
צילום: דודו אזולאי
כבל. רוצה להמשיך בפעילות בכנסת
צילום: דודי ועקנין
מומלצים