אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מיוחד

לפיד. ספרים יוצאים לאור בחושך  
 
עטיפת הספר
אלבי. כמו משחק מחשב  עטיפת הספר
 
 
 
 
 
ילדים-קצת-אחרים, למי שתהה, הם אלה שממש לא מפריע להם שהיו רק 2 סעיפים בשלושת הסעיפים האחרונים. הם מבינים שהעולם הוא מקום בלתי צפוי, שבו בכל רגע עלול לפסוע לגינה שלך ענק מבהיל בשם בימבול, ולחבוט לעצמו בראש בנבוט ענקי"
 
 
 
 
 
 
סופרים נוהגים לומר שמה שהשפיע עליהם במיוחד היה התנ''ך, או ספרים עבים מאוד עם שמות כמו ''פארי הוטר'', אבל האמת היא שהדבר שהכי השפיע עלי הם משחקי מחשב; יואב ואני היינו טובים מאוד במשחקי מחשב (עד שהגיע ליאור וקרע אותנו), ומאוד מצא חן בעיני הרעיון לכתוב ספר שבו כל פרק הוא כמו שלב במשחק"
 
 
 



 

עבור ילדים קצת אחרים

הילד הבכור של יאיר לפיד לא אהב ספרים עם מוסר השכל, ערכים חינוכיים או זריקות נגד חצבת, אז הוא נאלץ לכתוב לו את "אלבי"- ספר על אבירים שיוצא עכשיו מחדש

יאיר לפיד
פורסם: 15.05.09, 09:39

לפני שנתחיל את הסיפור הזה צריך לציין שלושה דברים חשובים:

1. יש בו הרבה קרבות, בעיקר של חרבות.

2. יש בו גם לא מעט מכות.

3. בפעם הראשונה שהגיבורה מנשקת את הגיבור, כמעט נשבר לה האף.

 

כך מתחיל הספר "אלבי - סיפור אבירים", שיצא לאור בפעם הראשונה לפני 11 שנה. השבוע הוא יצא בהוצאה מחודשת, עם ציורים חדשים לגמרי של יזהר כהן. גם לגבי העובדה שהספר יוצא שוב לאור צריך לציין שלושה דברים חשובים:

1. ספרים יוצאים לאור בחושך.

2. קהל היעד של הספר הזה הוא ילדים-קצת-אחרים.

פרק ראשון
אביר החלומות / יאיר לפיד
"אלבי" של יאיר לפיד, שיוצא לאור מחדש, הוא ספר על אבירים, נסיכות, הרפתקאות, ענקים וצרות אחרות. וזה רק בפרק הראשון. הנה קטע מתוכו
לכתבה המלאה

 

ילדים-קצת-אחרים, למי שתהה, הם אלה שממש לא מפריע להם שהיו רק 2 סעיפים בשלושת הסעיפים האחרונים. הם מבינים שהעולם הוא מקום בלתי צפוי, שבו בכל רגע עלול לפסוע לגינה שלך ענק מבהיל בשם בימבול, ולחבוט לעצמו בראש בנבוט ענקי. 


מתוך "אלבי" (איור: יזהר כהן)

 

כשהספר יצא בפעם הראשונה היו לי לא מעט שיחות ומכתבים מילדים-קצת-אחרים ששאלו אותי שאלות כמו:

 

האם זה סיפור אמיתי?

 

(בוודאי שזה סיפור אמיתי, עובדה שהמצאתי אותו בעצמי)

 

מי סייף טוב יותר, אלבי או צ'ילו?

 

(צ'ילו, אבל אלבי טוב יותר בחץ וקשת, והוא גם המציא את האנטי-דיאט-קולה, שזה דיאט קולה עם ארבע כפיות סוכר)

 

כמה יפה אלני היפה?

 

(בערך פי אלף-שלושים-וארבע מבר רפאלי ומלכת היופי מחוברות ביחד).

 

והשאלה שהכי אהבתי: איך אלבי נכתב?

 

אז ככה: אלבי נכתב רק בימי שלישי, במטבח של הדירה הראשונה שלנו (מה שמסביר את זה שאם תקרבו את האף לדפים, אתם עלולים להרגיש ריח של תפוחי אדמה אפויים). הסיבה שהוא נכתב רק בימי שלישי היא שזה היה היום שבו יואב, הבן הגדול שלי, היה בורח מבית ספר.

 

בעצם הוא ברח מבית ספר גם בימי רביעי וחמישי, ואם אני זוכר נכון גם בראשון ושני, שלא לדבר על שישי. למעשה הוא נהג ללכת לבית הספר רק בשבת, אבל אז לא היה שם אף אחד והוא חזר הביתה. כמו שאתם מבינים יואב היה ילד-קצת-אחר, והוא המשיך בזה גם אחרי שנולדו לו שני אחים, ליאור הקצת-אחר ויעל הקצת-אחרת.


עולם שלם שלא הייתם חושבים עליו בחיים. יזהר כהן

 

בתור ילד-קצת-אחר, הוא לא היה מוכן בשום אופן לקרוא ספרים עם מוסר השכל, ערכים חינוכיים, או זריקות נגד חצבת. היות וכל הספרים בעולם מכילים לפחות אחד משלושת הדברים האלה, לא היתה לי ברירה ונאלצתי לכתוב לו ספר חדש בעצמי (בפרק השמיני דווקא היה מוסר השכל אחד שלבש חצאית אדומה, אבל בימבול דרך עליו בטעות).

 

סופרים נוהגים לומר שמה שהשפיע עליהם במיוחד היה התנ"ך, או ספרים עבים מאוד עם שמות כמו "פארי הוטר", אבל האמת היא שהדבר שהכי השפיע עלי הם משחקי מחשב; יואב ואני היינו טובים מאוד במשחקי מחשב (עד שהגיע ליאור וקרע אותנו), ומאוד מצא חן בעיני הרעיון לכתוב ספר שבו כל פרק הוא כמו שלב במשחק, שאתה נכנס אליו בלי לדעת לאן אתה הולך, אבל אם אתה מתקדם בדרך הנכונה - בסוף תמצא את הדרך החוצה.

 

לצערי, יש ילדים שלא מצאו את הדרך והם הלכו לאיבוד בפרק השישי, ומאז ההורים שלהם לא מצליחים

להוציא אותם משם, אז הם צריכים להביא להם המבורגרים וגלידות לתוך הספר וזה מאוד מלכלך את הדפים.

 

ולפני סיום, משהו על הציורים של יזהר: כמו כל הציירים הגדולים, גם יזהר הוא איש מאוד גבוה שמדבר במבטא צרפתי, אוהב עוגות קצפת וגר בארמון של 86 חדרים. צריך להיזהר במיוחד בחדר ה-71, כי הוא פיזר שם המון ג'ולות קטנטנות על הרצפה וכל מי שנכנס דורך עליהם ונופל ויזהר צוחק נורא.

 

הסיבה היחיד שאני סולח לו היא שהוא באמת צייר נפלא, ואם תסתכלו טוב על הציורים שלו תגלו שם עולם שלם שלא הייתם חושבים עליו בחיים.

אז תהנו.

  

 

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום

עוד בערוץורד בן עמי: הכוכבת הבאה של "אמריקן איידול"?צילום: Gettyimages Imagebankהיסטריית כרטיסים להופעה של אלטון ג'ון

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©