אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מדריך

מסמכים חלקים
מסמכים חלקים 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

טיפ: ה-PDF לא נראה טוב על הנייד?

אם אתם מרבים לקרוא מסמכי PDF על המחשב הנייד שלכם, ולעיתים קרובות מתוסכלים מכך שהטקסט לא מספיק נוח לקריאה, אז יש פתרון שכדאי שתנסו - זה יעלה לכם בשתי דקות ושינוי הגדרה אחת

שוקי גלילי
פורסם: 15.05.09, 09:44

מסמכי טקסט אף פעם לא נראים אותו הדבר על מסכים שונים. ההבדל הכי חד, אולי, הוא בין המראה של טקסטים ביישומי Windows, על מסך CRT ועל מסך LCD דק.

 

זו הסיבה שמיקרוסופט פיתחה את טכנולוגיית ClearType, טכנולוגיה ש"מחליקה" פונטים וגורמת לטקסט להיראות טוב יותר על LCD, ורבים מעדיפים להשתמש בה גם על CRT.

 

ב-Windows XP אפשר להפעיל אותה בקלות: במאפייני התצוגה נכנסים ל-Appearance/ Effects, מסמנים את האופציה Use the following method to smooth edges of screen fonts, בוחרים מהתפריט הנגלל ClearType ומאשרים)

 

ב-Vista, תכונת ה-ClearType כבר נתמכת כברירת מחדל. Office 2007 ו-Explorer 7 מפעילים את תמיכת ה-ClearType עבור עצמם, גם אם היא מנוטרלת עבור שאר היישומים.

 

PDF: יש פתרון יותר טוב

במחשבים ניידים, גם כאלו שיש להם מסך LCD טוב או מסך בטכנולוגיית LED (שאמורה, לפחות בתיאוריה, להציג טקסט חד יותר) תצוגת ClearType בדרך-כלל עושה עבודה טובה - אבל לא תמיד. בגלישה רגילה ובקריאה של מסמכים קצרים, זה עשוי להפריע לכם פחות. לעומת זאת, בקריאה של מסמכים ארוכים אתם עלולים לגלות שאתם מתעייפים מהר.

 

כשמדובר במסמכי PDF, לפחות, יש פתרון מובנה ב-Acrobat Reader. קוראים לו CoolType ומדובר בתחליף מתוחכם מאד ל-ClearType.

 

לא מרוצים מתצוגת הטקסט של מסמך ה-PDF? הקישו Ctrl+K כדי להיכנס לחלון המאפיינים (Preferneces) בחרו משמאל ב-Display.

 

במרכז החלון, תחת "Smothing" תמצאו שורה של אפשרויות להחלקה של תמונות, תרשימים וטקסט במסמכי ה-PDF שלכם.


 

כדי להפעיל את תכונת ה-CoolType, סמנו את האופציה Use CoolType והקליקו על הכפתור Configure CoolType. תעברו לאשף פשוט (שני מסכים) שבו יוצגו לכם דוגמאות שונות לאופנים בהם CoolType יודעת להציג את הטקסט שלכם, כך שיראה טוב על המסך שלכם.


 

בחרו ואשרו. תוכלו לראות את התוצאות מייד, אפילו בלי לאתחל את התוכנה. כך זה נראה, למשל, אצלנו (למעלה לפני, למטה אחרי):


 

 

 


תגיות: טיפ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©