שתף קטע נבחר

מפלגתו של ראש ממשלת הודו זכתה בבחירות

הקואליציה שהובילה מפלגת הקונגרס זכתה ברוב גדול, אך בשביל גוש חוסם היא תיאלץ לחזר אחר המפלגות הקטנות. מהם האתגרים שעומדים לפתחה?

שלטון חדש-ישן בדמוקרטיה הגדולה בעולם. קואליציית המרכז-שמאל, בראשותו של ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, זכתה ברוב גדול בבחירות לפרלמנט ותרכיב ככל הנראה את הממשלה הבאה. כך עולה היום (שבת) מספירת קולות המצביעים. משמעות הדבר היא כי סינג יישאר קדנציה נוספת בראשות הממשלה.

 

הקואליציה, אותה הובילה מפלגת הקונגרס, ניצחה את האופוזיציה הלאומנית העיקרית במדינה, אותה הנהיגה מפלגת בהרטיה ג'נטה (BJP). עם זאת, הקואליציה השלטת לא זכתה במספיק קולות על-מנת להרכיב ממשלה המורכבת רק מחבריה, ויהיה עליה לחבור למפלגות קטנות יותר.

 

מספירת קולות האמת עולה כי הקואליציה מחזיקה ברוב של 242 מבין 543 המושבים. ממפלגת BJP נמסר כי היא מכירה בהפסדה, וכי ככל הנראה מפלגת הקונגרס תהיה זו שתרכיב את הממשלה הבאה. סינג נשא נאום ניצחון אל מול אלפי תומכים, והודה לעם על בחירתו.

 

מדובר בהישג לו אפילו מנהיגי המפלגה לא ציפו, הישג שישקם את אמון המשקיעים ואת התקווה לרפורמות במדינה. "התוצאות מפתיעות יחסית, לא היינו כל כך בטוחים בהתחלה, אבל עכשיו אנחנו מאוד בטוחים, ואנחנו נשיג רוב בפרלמנט", אמר מנהיג המפלגה, אוסקר פרננדז.

 

המשמעות הרחבה יותר של ההישג בבחירות הוא שהקואליציה לא תזדקק לחזר על פתחיה של המפלגה הקומוניסטית, שפרשה מהממשלה בשנה שעברה במחאה על הסכם גרעיני עם ארצות הברית. מנתונים ראשונים עולה כי המפלגה הקומוניסטית הזדחלה בבחירות, גם במדינות כמו מערב-בנגל, בה שלטה במשך יותר משלושה עשורים.

 

השאלה הפקיסטנית

אך הרכבת הממשלה היא לא המשימה היחידה העומדת כעת בפני מפלגת הקונגרס. הודו מתמודדת כעת עם הצמיחה הכלכלית האיטית ביותר מזה שש שנים, ועם חוסר יציבות בפקיסטן הסמוכה, שרבים מאמינים שיזלוג במהרה להודו.

 

כל ממשלה חדשה שתיבחר תצטרך להתמודד עם שאלת היחסים עם פקיסטן, המוקפאים מאז שקבוצת חמושים מפקיסטן ביצעה את פיגועי התופת במומביי בחודש נובמבר האחרון. באופן כללי, עמדת שתי המפלגות הגדולות זהה בנושא. שתיהן סבורות כי אין לספק קרקע להתקרבות מחודשת, בטרם פקיסטן תצליח לשכנע את שכנתה כי הביאה למשפט את האחראים למתקפה.

 

מאז פתח צבא פקיסטן, בגיבוי כוחות אמריקנים, במתקפה גדולת היקף על מעוזי הטליבאן בעמק הסוואט. ארצות הברית, המחשיבה את הודו כשחקנית מפתח בתוכנית האמריקנית למלחמה בחמושים המוסלמים באפגניסטן ופקיסטן, מצפה מניו-דלהי שתפתח בשיחות מחודשות עם שכנתה, על-מנת לייצב את האזור.

פורסם לראשונה 16/05/2009 09:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצח. סינג
צילום: רויטרס
צועדות לקלפי
צילום: AP
מומלצים