שתף קטע נבחר

לרקוד עם הידיים והנפש - תחרות "גלגל הזהב"

למרות הנכות הפגינו משתתפי תחרות הריקוד על כסאות הגלגלים, שהתקיימה השבוע בהרצליה, ביצועים מורכבים ומרגשים של מחול יצירתי, אמיץ ואחר. הצצה

ברגע שזהבה פדנס הונפה מכסא הגלגלים על ידי אורן בריירו, נעמדה על צמד פרוטזות והחלה לרקוד, כאלפיים איש בפארק הרצליה עצרו נשימתם. פדנס וברייר הם הזוכים בתחרות הארצית "גלגל הזהב" שערכה השבוע עיריית הרצליה בפעם השלישית.  

 

 

התחרות נועדה לקדם את תחום המחול בקרב הנכים בארץ ומעורבותם בקהילה. "כמו שיש לכרמיאל את פסטיבל המחולות שלהם, לנו יש את פסטיבל המחולות שלנו ואנחנו גאים שהוא מתקים כאן" הצהירה ראש העיר יעל גרמן בפני הצופים שהגיע למקום, ישובים על כסאות פלסטיק על הדשא או בכסאות גלגלים.

 

בהפקה מושקעת ומעניינת עלו על הבמה להקות הנכים מרחבי הארץ והפגינו ריקודים בסגנונות שונים המשלבים בין עומדים לבין ישובים. באודישנים, שנערכו באפריל נבחרו שישה זוגות רקדנים שהתמודדו בתחרות שהיוותה את שיא הערב.

השופטים אנה ארונוב, אונה הולברוק, אלי מזרחי וענת טננבויים נאלצו לבחור זוכה (גם הקהל תרם את חלקו בעזרת מסרונים). למקום השני הגיעו נחום (חומי) פריטל, נכה צה"ל ובת זוגו גל קוקוי, עובדת היי-טק, שהציגו ריקוד תזזיתי, קופצני ומאתגר.

 


פדנס וברייר, השאירו את הכסא בצד. הזוכים ב"גלגל הזהב" השלישי

 

 

אדם גרינפלד  וגל בלופשטיין ( הזוכים במקום השלישי) המחישו כיצד אמון מלא בין רקדנים יכול לגרום לכך שבלופשטיין, עטוייה בכיסוי עיניים במהלך הריקוד כולו, נתמכה בגריפלד שהוביל וכיוון אותה במהלך הריקוד תוך תנועה מתואמת בדיוק של הכסא.

 

"אני רואה בריקוד שליחות", מסבירה הזוכה זהבה פדנס, עובדת סוציאלית במקצועה, "שעות של שיחות לא יכולות להשפיע על ניפוץ סגיטמות כלפי הנכים כמו שדקה על הבמה יכולה".  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרתון להקות מרחביה הארץ
צילום: חגי דקל
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים