שתף קטע נבחר

ליברמן: פינוי מאחזים? רק כחלק מיוזמה כוללת

שר החוץ לא מתרגש מהדרישה האמריקנית למחוות כלפי הפלסטינים. אם צריך לפנות מאחזים, יש לעשות זאת "כחלק מיוזמה כוללת ועל פי תוכנית מסודרת", הוא אמר. השר אדלשטיין תקף את ברק: " שר הביטחון פועל לדעתי בצורה פרטיזנית"

האמריקנים לוחצים לפנות מאחזים, אך שר החוץ אינו ממהר. השר אביגדור ליברמן אמר הבוקר (יום א') לפני ישיבת הממשלה כי אם צריך לפנות מאחזים, יש לעשות זאת "כחלק מיוזמה כוללת ועל פי תוכנית מסודרת". לדבריו, "חזרה לגבולות 67 היום זה לא שלום ולא ביטחון. זה מתכון להעברת הסכסוך לתוך הקו הירוק".

 

גם יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, נדרש לנושא ואמר כי "לא צריך לפרק עכשיו

מאחזים. יש בנייה בלתי חוקית פראית גם מצד הפלסטינים ומצד ערביי ישראל. אם הולכים לאכיפה, צריכה להיות אכיפה אחידה, צודקת ושווינית". 

 

הוא הוסיף כי אין צורך להיכנס עם ארצות-הברית בנושא המאחזים, והציע: "אם נסביר את המצוקות האמיתיות שיש פה, אני מקווה שבסוף הם יבינו. אי אפשר לא לבנות בגושי ההתיישבות. יש זוגות צעירים בקריית ספר, בביתר ובהתנחלויות אחרות שצריכים לעצמם קורת גג ובית - לא לבנות להם בית משמעותו גירושם". השר ישי התייחס בדבריו בין היתר לדרישתה של מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, לעצור את הבנייה בהתנחלויות לחלוטין.

 

בישיבת הממשלה התייחס השר ישי גם לביקור ראש הממשלה בוושינגטון: "אריאל שרון אמר לי שהוא יסכים לשתי מדינות לשני עמים אם הפלסטינים יפרקו את ארגוני הטרור. הטרור לא פורק ואנחנו מדברים על שתי מדינות. אסור לפרק מאחזים, הקפאת הבנייה היא גירוש. בכל ביקור בארה"ב שראש ממשלה ישראלי מקבל חיבוקים ונשיקות, אנחנו מוותרים על נכסים. אני מעדיף לוותר על החיבוקים".

 

ביום חמישי פינו המשטרה ונציגי המינהל האזרחי את המאחז הקטנטן "מעוז אסתר", שבחבל בנימין. זמן קצר אחר-כך הוא הוקם מחדש. שר הביטחון, אהוד ברק, אמר כמה שעות לאחר הפינוי כי הוא בוצע בהתאם להנחיות הקבועות, ואינו קשור ללחץ אמריקני.

 

השר יולי אדלשטיין מהליכוד תקף את ברק על כוונתו להמשיך בפינוי מאחזים בלתי חוקיים: "אף שר ביטחון לא ינהג במאחזים

 אחרת ממה שתחליט הממשלה. שר הביטחון פועל לדעתי בצורה פרטיזנית, ללא אישור הקבינט או הממשלה".

 

שר התחבורה, ישראל כץ, אמר כי "אסור שסדר היום של הממשלה ייראה כמסע ציד נגד המתיישבים ביהודה ובשומרון". הוא הבהיר כי יש להסדיר את נושא המאחזים בתוכנית כוללת: "יש לטפל בהסכמה בכל המאחזים שעלו אחרי מרס 2001, כולל כאלה שאינם יושבים על קרקע פלסטינית פרטית".

 

מנגד, שרי העבודה אמרו כי יש לעשות הכל כדי לפנות את המאחזים. השר אבישי ברוורמן אמר שהפינוי צריך להעשות בהסכמה. השר יצחק הרצוג אומר שאי פינוי המאחזים הבלתי חוקיים פוגע בעמדות של ישראל לקראת אפשרות של הסכם קבע. "כמו כן הוא פוגע בעמדות ישראל על פי המחוייב ממנה במפת הדרכים, לכן יש להמשיך ולפעול על מנת לפנות אותם". 

 

שר הביטחון, אהוד ברק, הסביר: "ועדת טליה ששון, בממשלת אריאל שרון, התחייבה לפנות את המאחזים הבלתי חוקיים לממשל האמריקני. העניין איננו בין ישראל לאמריקנים ובינינו לבין הפלסטינים. העניין הוא קודם כל בינינו לבין עצמנו. זה עניין של שלטון החוק במדינה ומרות המדינה על אזרחיה. פינינו שלושה מאחזים, הגענו להסדרה עם מאחז נוסף, לא איפשרנו להקים מאחזים נוספים. ב-22 הנותרים צריך לטפל עכשיו בצורה אחראית ונכונה. קודם כל לעשות זאת תוך מיצוי הסיכוי להידברות ואם אי אפשר אז באופן חד צדדי וחד משמעי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברמן. "חזרה לגבולות 67 זה לא שלום ולא ביטחון"
צילום: AFP
השר ישי. לא לחיבוקים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים