שתף קטע נבחר

במילוי גבינה: הסמבוסק של שבועות

סמבוסק לא ממלאים רק בחומוס או בתפוחי אדמה, אפשר גם עם גבינה. פסקל פרץ-רובין מגישה מתכון מנצח לשבועות, היישר מהמטבח העיראקי

 

 

כיסני בצק בגבינה (סמבוסק בג'בן)

מאפה הסמבוסק מוכר מהמטבח העיראקי. זו בעצם מעטפת בצק ובה מסתתרת מלית מתוקה או מלוחה, ממולאת בחומוס, בוטנים או ירקות. לכבוד שבועות יוצאי עיראק ממלאים את הבצק בתערובת גבינות.

 

המרכיבים (לכ-25 יחידות):

3 כוסות קמח מנופה

20 גרם שמרים מגורענים

קורט מלח

100 גרם מרגרינה מרוככת או מומסת

3/4 1-1 כוסות מים

למלית:

250 גם' גבינה מלוחה, מגורדת גס

1 גביע גבינה לבנה 5% שומן

1 כף קמח

1 ביצה

להברשה:

1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את הקמח בקערה ומפזרים מסביב את גרגירי השמרים. יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את המלח והמרגרינה המומסת. מערבבים ולשים תוך כדי הוספת המים עד קבלת בצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעה–שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.
  3. המלית: מערבבים בקערית את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, הקמח והביצה ומערבבים היטב.
  4. מניחים כף מהמלית על כל עיגול בצק, מקפלים וסוגרים כסהרון (חצי עיגול) ומהדקים היטב.(אפשר ללמרוח מעט ביצה או מים בשולי עיגולי הבצק).
  5. עורכים את הכיסנים על תבנית אפייה משומנת, מברישים אותם בביצה טרופה ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות.

 

לאתר הבית של פסקל הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים