שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

צומת גלילות: חצילים ממולאים בפטה ופקאנים

לכבוד השבועות חושפת יעל גרטי את גלילות החצילים הסודיות של אמא שלה. מנה חגיגית ומושקעת של חצילים ממולאים בפטה, פקאנים ופטרוזיליה, שתגרוף עבורכם הרבה מחמאות

לכבוד שבועות ביקשתי מאמי את מתכון גלילות החצילים המופלאות שלה, שסוחטות תמיד מחמאות מהסועדים. בעוד אמי מטגנת את פרוסות החצילים עבור גלילות אלה, החלטתי לאפותן - והתוצאה לא אכזבה. אם אתם מחפשים מנה ראשונה מרשימה לארוחת שבועות, זו יכולה להיות המנה שלכם.

 

גלילות חצילים, גבינת פטה ופקאנים

מתכון של אמא שלי, רחל גרטי

 

חשוב לבחור בחצילים מוארכים, שינפקו פרוסות אורך יפות ומתאימות לגלגול. במקום פטרוזיליה ניתן להשתמש בבזיליקום. במקום פקאנים ניתן להשתמש בזרעי דלעת או באגוזי מלך. במקום גבינת פטה ניתן לשלב בין מוצרלה ופרמזן או בין מוצרלה וקשקבל.

 

הסוד הוא במלית, שתהא אגוזית מספיק, מעניינת דיה - הודות לפטרוזיליה, ולא מדי מלוחה. שימו לב שיש להמליח את המלית רק לאחר שטועמים אותה, אם בכלל, שהרי גבינות הפטה מצטיינות בדרגת מליחות שונה.

 

אם נותרה מלית ניתן למלא בה עגבניות (בעלות בסיס רחב, שישבו בצורה יציבה על-גבי תבנית), להניחן בתבנית, לזלף מעט שמן זית ולאפותן כ-25 דקות.

 

אם מכינים את הגלילות מבעוד מועד, יש לחממן בתנור (ולא במיקרוגל) לפני ההגשה.

 

המרכיבים (ל- 30 גלילות):

5 חצילים מוארכים, שטופים

מלח גס

שמן זית

150 גרם (כוס וחצי) פקאנים טבעיים

1/2 צרור פטרוזיליה טריה, שטופה ומיובשת (במייבש חסה או במגבת)

4 שיני שום, קלופות וכתושות

200 גרם גבינת פטה (רצוי פטה עיזים מעודנת)

1 ביצה בגודל L

2-3 פרוסות לחם איכותי (כגון לחם דגנים), ללא קרום

פלפל שחור גרוס גס

מלח, בהתאם למליחות הפטה

לעיטור:

20-30 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא הכרחי)

 

עזרים: נייר אפייה, מברשת למשיחה, מעבד מזון


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים חצילים לפרוסות דקות לארכם. יש להקפיד שהפרוסות לא יהיו עבות מדי (כדי שיהיו נוחות לגלגול) ולא דקות מדי (כדי שלא ישרפו בתנור ויהפכו בלתי מתאימות לגלגול). לא משתמשים בפרוסות מהקצוות, שבצדן האחד קליפה, או בפרוסות שלא נחתכו יפה. מניחים במסננת, תוך שמפזרים מעט מאוד מלח גס בין שכבה לשכבה, למשך חצי שעה.
  2. מניחים מגבת מטבח גדולה על גבי משטח עבודה. מפזרים חצילים בשכבה אחת על המגבת (אין צורך לשטוף אותם) ומכסים במגבת נוספת. עוברים עם מערוך מעל המגבת העליונה ולוחצים על החצילים, הן כדי להוציא מהם נוזלים והם כדי לרדדם דק.
  3. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכינים קערית ובה שמן זית ומברשת למשיחה. מניחים פרוסות חצילים בתבנית (לא בשכבות) ומושחים כל פרוסה משני צדיה בשמן זית. מכניסים לתנור, אופים במשך 15 דקות, מוציאים, הופכים את פרוסות החצילים בעזרת מרית ואופים 15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים. ממשיכים כך עם יתרת החצילים.
  5. מרסקים פקאנים במעבד מזון. מוסיפים פטרוזיליה, שום ו-2 כפות שמן זית ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים גבינת פטה, ביצה ופלפל שחור ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים פרוסות לחם (ללא קרום) לפי הצורך (מתחילים מפרוסה אחת ובודקים את סמיכות התערובת) ומעבדים עד לקבלת תערובת שאינה מוצקה מדי ואינה נוזלית מדי, שתהיה נוחה להנחה על גבי פרוסות החצילים.
  8. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
  9. מכינים תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית אפייה שתתאים להגשה בהמשך, משומנת במעט שמן זית.
  10. מניחים כפית גדושה מהמלית בקצה פרוסת חציל, מגלגלים תוך כדי הידוק ומניחים בתבנית, כשהקצה של הפרוסה פונה מטה. ממשיכים כך עם יתר הפרוסות. מפזרים מעט פרמזן מגורר (לא חובה) ומכניסים לתנור (175 מעלות, עדיין) למשך 30 דקות או עד שהמלית נראית יציבה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
צילום: ירון ברנר
מומלצים