שתף קטע נבחר

מבשלים שואלים: תחליף לביצים ואורז מנצח

איך מכינים אורז שלא יהיה דייסתי, האם סירופ סוכר יכול להציל עוגה יבשה, איזה תחליף יש לביצים ומתכון לעוגת סולת נשכחת. אתם שאלתם, המומחים שלנו משיבים

אחד אחד

מוטי שואל: האם אפשר לקבל מתכון קל לאורז, שלא יהיה דייסתי או גושי.

 

ערוץ האוכל עונה: ישנם מתכונים רבים לאורז, אנחנו ממליצים בחום על המתכון הבא: יוצקים לתוך סיר כוס אורז (רצוי מסוג הודי בסמטי) ו-3 כפות שמן קנולה. מטגנים על להבה חזקה תוך כדי ערבוב מתמיד. כעבור 5-7 דקות, כאשר האורז מתחיל לשנות מעט את צבעו, מוסיפים כוס ושלשת רבעי מים. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים לסירוגין ומביאים לרתיחה. מחלישים ללהבה הכי קטנה ומבשלים כ-20 דקות, בסיר מכוסה, עד שהמים נספגים לחלוטין.


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

סירופ מושיע

ליאת שואלת: הכנתי עוגה כושית שיצאה יבשה כיוון שלא היתה מוכנה במרכז והיה צורך להמשיך לאפות אותה. קראתי שניתן לשים סירופ סוכר כדי להרטיב עוגה יבשה. האם אפשר להוסיף את הסירופ אחרי שהעוגה כבר יושבת במקרר? אשמח לטיפים נוספים, אולי כדאי להכין כדורי שוקולד?

 

יעל גרטי עונה: סירופ סוכר נועד להעניק ברק למאפים, להוסיף מתיקות וגם מעט להאריך את חיי המדף שלהם. אם העוגה יצאה יבשה, סירופ סוכר לא יסייע בהצלתה, אלא אם תצקי כמויות עתק של סירופ סוכר על העוגה - ואז תתקבל תוצאה מתוקה מדי. באפשרותך לפורר את העוגה ולשמור במקפיא כפירורים, לשעת הצורך (בין שכבות של שטרודל או כתוספת מלית לרולדת שמרים, למשל) או כפי שהצעת בעצמך להכין ממנה כדורי שוקולד או טרייפל.

 

ביצים אלרגיות

א' שואלת: האם ישנו תחליף לביצים בעוגות? כמה מבני משפחתי אלרגיים לביצים ואני משתוקקת להכין להם עוגות "רגילות" עד כמה שאפשר.

 

תום סויצקי, מנהל פורום האוכל האורגני והבריאותי של ynet, עונה: בעוד שבבישול ואפייה מלוחה קל יותר להסתדר ללא ביצים, כשמדובר בעוגות ובעוגיות לא קיים ממש תחליף איכותי לביצים. תוכלי למצוא ברשת מתכונים טבעוניים רבים ללא ביצים, אבל אם את בכל זאת רוצה תחליפים תוכלי לנסות חמאת בוטנים, טופו או רסק תפוחי עץ ובננה. אחד התחליפים הפופולריים הוא זרעי פשתן מושרים במים, המקבלים מרקם ג'לי משהו, המזכיר מעט את מרקמה של הביצה.

 

ישנן 3 אפשרויות המרה:

  1. 3 כפות גרגרי פשתן טחון + 3 כפות מים
  2. 1 כף זרעי פשתן + 4 כפות מים: המתיני כשעתיים עד שהתערובת הופכת לג'לי דליל 
  3. 3 כפות זרעי פשתן + 3 כוסות מים: מרתיחים במשך 20 דקות, מסננים ויוצקים את הג'ל שנוצר לצנצנת סגורה הרמטית. משהים באזור הקר ביותר של המקרר. כשהג'ל קר מאוד, מעבירים למערבל (מיקסר) ומקציפים כמו שמקציפים חלבון ביצה. יש לעבוד מהר, משום שהג'ל פועל אך ורק כשהוא קר. מוסיפים ממתיק לפי הטעם.


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

עוגה נשכחת

חגית כהן שואלת: פעם, כשהייתי מתארחת בבתי מלון בארץ, הוגש בבופה שבחדר האוכל מן מאפה עוגה בתבנית גדולה, בהיר וחם, שטעמו היה  מתוק וממכר (אולי גם בריח וניל), והוא הוגש בצורת ריבועים. עכשיו אני בהריון וחולמת עליו, אשמח אם תעזרו לי להבין במה מדובר ואיך מכינים אותו.

 

השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים" עונה: כדי לענות על שאלתך נדרשתי להפעיל קשרים, וחברי שמוליק, שהיה שף קונדיטור בבתי המלון הגדולים בארץ, מסר לי את המתכון הבא. מקווה שינעים את הריונך:

 

עוגת סולת

200 גרם קמח תופח

50 גרם סולת

250 גרם סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

250 גרם חמאה

4 ביצים מופרדות

תמצית וניל

 

כלים: אינגליש קייק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסולת, הסוכר ואבקת האפייה.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים אותה, ביחד עם החלמונים, לתערובת הקמח והסוכר.
  3. מערבבים היטב ומוסיפים מספר טיפות של תמצית וניל.
  4. מקציפים את החלבונים ומקלפים בעדינות לתוך התערובת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 40-45 דקות, או עד שקיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.

 

האורז יוצא דייסתי? העוגה שרופה מבחוץ ולא מוכנה מבפנים? לא מצליחים להמיר כמויות במתכון? שלחו אלינו שאלות ונשמח לענות עליהן

 

לטורים הקודמים - לחצו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים