סלמון בתנור עם בצל ירוק, טריאקי ולימון
הנה מה שאתם רוצים להכין מחר בצהריים, או לארוחת הערב הקלילה הבאה שאתם מארגנים: נתחי סלמון בטריאקי ובצל ירוק ולימון (האומגה שלוש כבר בפנים)

צילום: שי רוזנצוויג, סטילס: יוסי סליס עריכה: ליאור ברמן

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ';צילום:שי רוזנצוויג;איפור:סבטה קרכלי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סלמון בבצל ירוק וטריאקי

6 מנות

המרכיבים

לסלמון

6 נתחי פילה סלמון, במשקל 150 גרם כ"א

2 פרוסות לימון דקות, ללא הקליפה הצהובה

מלח, פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

בצל ירוק, קצוץ דק

לרוטב

30 גרם חמאה, מומסת

3/4 בקבוק רוטב טריאקי מוכן

2-3 כפות דבש

1 כפית קורנפלור

המרכיבים

1. הסלמון: מסדרים את פילה הסלמון בתבנית.. מניחים על כל פרוסה- 2 פרוסות לימון דקות, מלח, פלפל, שמן זית ובצל ירוק.. מכסים ומאחסנים שעתיים במקרר.

2. הרוטב: מתחילים להמיס את החמאה בסיר, ומוסיפים את רוטב הטריאקי. מערבבים ומביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הדבש, ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים תוך ערבוב תכוף את כפית הקורנפלור, מבשלים מעל להבה בינונית ומבשלים כדקה, עד שהרוטב סמיך מאוד.

3. יוצקים 3 כפות רוטב מהרוטב על כל נתח סלמון, מכסים ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 4 שעות).

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 15-20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות. מגישים חם.

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סלמון בתנור עם בצל ירוק, טריאקי ולימון
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קל
    תמיד מצליח. סלמון בבצל ירוק וטריאקי
    צילום: יוסי סליס
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק