שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: כמה זמן נותר לכם לחיות?

המפה שאתם באמת צריכים לפריז, אינטרנט בזמן אמת, כך תצילו את יערות הגשם, בישול לרווקים קינוחים מהסרטים ושעון החיים. אתרים חדשים עם רוני שני

פייבוריט: האייפל בידינו

נוסעים לפריז? אולי הפעם כדאי לקחת איתכם מחשב, כך שלא תחמיצו את המפה המשובחת שהכין ד"ר זאב בן-נחום לבירה הצרפתית. "האתר נבנה מתוך אהבה לעיר האורות. הרעיון עלה במקרה: כשחזרתי מאחד הביקורים בעיר גיליתי שפיספסתי מסעדה נהדרת רק בגלל שלא היה לי את המידע זמין באותו הרגע", כתב בן-נחום בעמוד ההסבר. המפה

שלו מבוססת על Google Maps, שעליה סימן מאות אטרקציות תיירותיות בפריז, שמחולקות לקטגוריות כמו מסעדות, בתי קפה, מוזיאונים, חנויות ומלונות.

 

לחיצה על כל אחד מהאייקונים על גבי המפה תפתח חלונית קטנה ובה פרטים כמו כתובת, אתר אינטרנט, שעות פתיחה ותיאור. בצידו הימני של החלון תמצאו מקרא, שמסביר מה מסתתר מאחורי כל אייקון, ותוכלו לבצע חיפוש ידני או לסנן על פי ימים. בן-נחום אף הגדיל לעשות, והוא מציע את רשימת האתרים ואת המפה עצמה בפורמט נוח להדפסה, כדי שתוכלו לשוטט במנותק מהמחשב.

 

שימושון

זמן אמיתי - מי שלא משתתף בהילולת הטוויטר הבינלאומית, ועדיין מנהל את חייו כפי שעשו זאת אבות אבותיו (בודק מייל מדי פעם ומעלה תמונות לפליקר רק אחרי טיול בחו"ל), בוודאי לא יודע שמנוע החיפוש הפופולרי בעולם, גוגל, הוא הכי פאסה שיש. מה שהולך היום זה "חיפוש בזמן אמת", טרנד מעיק שמקדמיו גורסים שאם לא תדעו מה מתרחש בכל רגע נתון בכל פינה של האינטרנט - אתם רלוונטיים כמו היוזמה הסעודית. אם ברצונכם להצטרף לקהל המעודכנים מקום טוב להתחיל בו הוא Scoopler, מנוע חיפוש, שעובד גם בעברית, ומציג בפניכם את כל ההתייחסות לנושא מסוים מרחבי הרשת.

 

בית חם - ובכל זאת, סביר להניח שחלק מקוראי המדור הזה הם סוג של חיות אינטרנט - מעדכנים את הפייסבוק, מעלים תמונות לפליקר וסרטונים ל-Youtube ואולי אפילו מתחזקים פרופיל מקצועי ב-LinkedIn. אתר GizaPage אמנם לא יחסוך את המעבר בין אתרים והקלדת הסיסמאות ושמות המשתמש, אבל כן יאפשר לכם ליצור מעין עמוד אישי, שמורכב מכל אלה (ועוד עשרות שירותי ווב 2.0 נוספים), וישמש ככתובת יחידה ונוחה למי שמעוניין להתעדכן במעשיכם המקוונים בכל עת. אגב, אם המשפט האחרון נשמע לכם מטריד, הירגעו: האתר מאפשר להגדיר איזה תכנים לשתף ולהציג, ואיזה לשמור לעצמכם ולאנשי קשר מורשים.

 

משתפי פעולה - האפשרות לשלוח קבצים גדולים באמצעות האינטרנט אינה חידוש מסעיר, ואתרים רבים מציעים לעשות זאת בחינם ובקלות. מצטרף חדש לזירה, FileshareHQ, מבדל עצמו באמצעות פניה לקהל מקצועי, שמעוניין להעלות קבצים באמצעות ממשק ידידותי יותר מ-FTP בסיסי. השירות מאפשר לשתף בקבצים משתמשים אחרים, להגדיר תיקיות והרשאות גישה, לעצב עמוד ממותג ואינו מצריך התקנה. תוכנית החינם כוללת שטח אחסון של גיגהבייט ואפשרות לצרף שני משתמשים.

 

לחסוך נייר - כל מי שצורך את מנת הקריאה היומית שלו ברשת בוודאי מצא את עצמו לא פעם מדפיס עשרות עמודים עמוסי פרסומות, תמונות וקישורים לא רלוונטיים רק כדי לקרוא כתבה מעניינת. שירות PrintFriendly בא לעזרתכם ולעזרת יערות הגשם, ומכין לכם גירסה אופטימלית להדפסה, שאותה ניתן לערוך ולהתאים לצרכיכם. את המסמך המוגמר לא חייבים להדפיס, אפשר גם לשמור כ-PDF לקריאה במחשב. עובד (חלקית) גם בעברית.

 

הפרטים הקטנים - אתר Block Poster מציע שירות הפקת פוסטרים אטרקטיבי במיוחד, שמאפשר לכם להעלות תמונה בכל גודל שהוא ולקבל אותה כפוסטר מחולק לתמונות גדולות, שאותן ניתן להדפיס בבית (על נייר A4). העלו תמונה, בחרו את מספר החלקים, הדפיסו ותלו על הקיר. יש גם גלריה להשראה (שלח: שוקי לאה).

 

תרבחו ותסעדו

בלי מע"מ - בשעת כתיבת שורות אלה, לא ברור האם ההחלטה להטיל מע"מ על פירות וירקות תאושר ותשולב בתקציב המדינה, אבל לפחות באינטרנט אפשר ליהנות מהם במחיר הישן. לאחרונה הושק האתר החדש של "בראשית מפסגות גליל גולן", שאחראי לייצור ושיווק פירות הגדלים בצפון הארץ. לצד מידע שיווקי, אפשר למצוא באתר החינני מתכונים וקוקטיילים, מידע תזונתי וטיפים על אודות אגסים, קיווי וחבריהם, כמו גם משחקים מקוונים לילדים. היקף התוכן עודנו דל, אבל נקווה שמדובר בעניין זמני.

 

בישול לרווקים - אתר SuperCook הוא אחת ההוכחות לכך שכל רווק ורווקה עירוניים אולי לא זקוקים למקרר, אבל אין סיכוי שהם יסתדרו בלי אינטרנט. מדובר באתר מתכונים שלוקח את הסוגה המקוונת הזו לכיוון מפתיע: גלו למנוע החיפוש של האתר אילו רכיבים אקראיים נותרו בארון המטבח או טרם העלו עובש במקרר - והוא יציג בפניכם מתכונים אפשריים מרחבי הרשת, ביניהם גם "סלט שלושת גרגרי השעועית" המסקרן.

 

עשו זאת בעצמכם - הבלוג הישראלי "מבשלים בבית" שייך לזוג צמחונים (אבל לא נזקוף את זה לחובתם), שחולקים עם הגולשים את מאווייהם הקולינריים ומשבצים בכל פוסט סרטון וידאו או הפניה לאתר אחר, שמסביר כיצד להכין את המנה הנחשקת. הנושאים מקוטלגים על פי ארוחות ערב, בוקר ועוגות, אבל אפשר למצוא מתכון גם באמצעות ענן התגים הטעים. נהדר.

 

בטן מלאה - אתר האינטרנט של אימפריית המזון המקוונת Rest זכה לאחרונה לרענון עיצובי וטכנולוגי מתבקש, שהופך אותו לכתובת גם עבור גולשים שאינם מצוידים בחלונות ודפדפן אקספלורר. השקת העיצוב הנאה לוותה גם בתוספות תוכניות, ביניהן: אפשרות להזמנת מקום במסעדה דרך האתר, הזמנות אוכל מקוונות (באיזור גוש דן בלבד), טור ביקורת מסעדות מתחכם מדי ומדור וידאו בהנחיית המזונאית הילה אלפרט.

 

ולקינוח

שווה צפיה - בניגוד לעמיתיהם מחו"ל, מרבית הקולנוענים הישראליים מתעלמים מהאינטרנט, ובמקרה הטוב הם יספקו לצופים הסקרנים מעט מידע אודות ההפקה וקומץ צילומי סטילס של השחקנים. הסרט הישראלי המעולה "סרוגייט", שעלה לאחרונה לאקרנים, יוצא דופן: הוא מצויד באתר אינטרנט מושקע ומלא מידע - החל מקטעי וידאו וגלריית צילומים מהסרט ומאחורי הקלעים, עבור במידע על הסרט והצוות שמאחוריו, וכלה בשוס היסטורי כמעט, שירעיד את ליבם של המנטפקים העבריים: תסריט מלא להורדה.

 

חיים בסרט - יוצריו של להיט האינטרנט Star Wreck, פארודיית מד"ב באורך מלא, מכים שנית עם Iron Sky. הפעם הם מתעסקים עם הנאצים, שברחו לירח ב-1945 וישובו לכדור הארץ בשנת 2018. הפקת הסרט הראשון ארכה שבע שנים, אבל הפעם נראה שהקצב מהיר יותר והצוות כבר התחיל בשלבים הראשונים של ההפקה, בניצוחה של תסריטאית עטורת פרסים. באתר שלהם אפשר לקרוא על ההתקדמות, להוריד קליפים ראשוניים ולקחת חלק בפרויקט (שלח: עמית פל).

 

למקומות, היכון, מות - תכליתו של "שעון המוות" היא לחשב כמה זמן נותר לכם לחיות. האתר שמבוסס לכאורה על מחקר מדעי מדוקדק, צייד אותנו בטיפים לחיים ארוכים יותר. מי ייתן ולא נדע עוד צער.

 

בתופים, במחולות - בניגוד למאט המרקד, שמפזז לו ברחבי העולם כאילו אין מחר, "פול הרוקד" הרבה פחות פעיל: הוא ניצב דומם במרכזו של העמוד וממתין לכם שתקבעו לו את המוזיקה, הרקע, המקצב וצעדי הריקוד (שלח: שוקי לאה).

 

איך עושה מכונת תופים - בשבוע שעבר התקיימה תחרות Beatbox Battle הבינלאומית, שחוגגת את יכולתם של בני האדם לחקות כלי נגינה ומקצבים באמצעות הפה ומרכיביו. הקורא המסור עמית פל טרח ושלח לנו סרטוני וידאו של שני מתחרים בולטים: הנער היפני דייץ' והנערה האמריקנית ג'וליה דיילס. אל תפספסו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים