שתף קטע נבחר
צילום: דרור כץ

צלוי ומתקתק: שלושה מתכונים לעוף בתנור

הקיץ המתקרב לא משאיר הרבה חשק לבישולים ארוכים וכבדים. למי שבכל זאת רוצה ארוחה משביעה מציעה פסקל פרץ-רובין 3 מתכוני עוף לא מסובכים, שמשלבים פירות ורטבים מתקתקים

הימים שהולכים ומתחממים דורשים היערכות. התאמת ארונות הבגדים, חיפוש קייטנות לזאטוטים, חופשות לכל המשפחה ומקומות מוצלים לא רחוק מהמזגנים ומחוף הים.

 

גם המטבח עובר שינויים, כשהמזווה והמקפיא מתמלאים במרכיבים קלילים יותר, כאלה שאפשר להכין מהם מנות מהירות שלא מכבידות על המבשלים ועל הסועדים. העוף, מאכל פופולרי מאוד בארצנו, הוא לא רק זמין וזול, ביחס לסוגים אחרים של בשר, אלא גם קל לעבודה וחלקיו השונים מאופיינים לפי מידת רכותם. מה שנפלא הוא שניתן לנצל את כל חלקיו ולהכין ממנו מנות שונות ומגוונות. כך, אפשר להגישו שלם אפוי או צלוי, ממולא, מחולק למנות, מטוגן, מלופף בירק וגם טחון.

 

בחרתי לקבל את ימי הקיץ החמים עם מנות עוף עסיסיות ומפנקות, שהכנתן לא מורכבת והן משלבות מעט מתיקות. נתחי העוף סופחים בקלות טעמים וניחוחות, והשילוב שלהם עם פירות מניב מנות מעניינת ולא שגרתית.

 

עוף בבטטות ושזיפים

חשוב להשרות את העוף במשרה, יום קודם להכנה, על מנת שיספוג היטב את כל התבלינים

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

2 בצלים גדולים, פרוסים

3/4 כוס מים

1/4 כוס מיץ שזיפים או תפוזים

3 בטטות ,חתוכות לטבעות או קוביות

10 שזיפים שחורים מיובשים או טריים , מגולענים חתוכים לרבעים

10 משמשים מיובשים או טריים מגולענים

עוף במשקל 1.8 ק"ג, מחולק למנות

למשרה:

1/2 כוס דבש

1/4 כוס ריבת תפוזים

1/4 כוס ריבת משמש

2 כפות מים רותחים

3 שיני שום ,כתושות

1/4 כפית פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:
  1. המשרה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה בינונית. מורחים את חלקי העוף בתערובת. מסדרים בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים במקרר.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מפזרים בכלי חסין אש את פרוסות הבצל, יוצקים עליהן את המים ואת מיץ השזיפים או התפוזים.
  3. מפזרים את הבטטות, השזיפים והמשמשים ומערבבים קלות.
  4. מסדרים את מנות העוף על מצע הפירות ואופים כשעה ורבע, עד שהעוף מוכן והבטטה מתרככת. מגישים חם לצד אורז לבן.

 

טיפסקל

  • אם משתמשים בפירות טריים הם מתמוססים באפייה. כדי לשמור על המרקם יש להוסיפם לאפייה אחרי 30 דקות. ניתן לגוון במקום משמשים בענבים או נקטרינות.

 

כרעי עוף עם בצל סגול וסילאן

מנה מהירה שאינה דורשת היערכות מיוחדת

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

2 בצלים סגולים, פרוסים

4 כרעי עוף, נקיות (או שוקיים בלבד)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות שמן זית

1/2 כוס סילאן

1 ענף טימין או רוזמרין

מלח ופלפל, לפי הטעם


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית אפייה. מניחים מעל את הכרעיים ומורחים את רוטב הצ'ילי ושמן הזית על הכרעיים .
  2. יוצקים מעל סילאן, מפזרים את עלי הטימין, בוזקים מלח ופלפל ומכסים ברדיד אלומיניום.
  3. צולים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. מסירים את הכיסוי ומעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  5. הופכים את הכרעיים וצולים במשך 10 דקות. הופכים שוב את הכרעיים וצולים 15-10 דקות עד להשחמה.

 

טיפסקל

  • החליפו את הסילאן בצנצנת של רוטב מוכן לפי טעמכם, והוסיפו לצד הכרעיים מבחר ירקות שיתובלו באותה רוטב.

 

תבשיל עוף ופירות יבשים

תבשיל עשיר המתאים לארוחה חגיגית, בתיבול מיוחד

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 עוף בינוני, מחולק למנות

1 כוס משמשים מיובשים

1 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים

1 כוס צימוקים בהירים

4 כפות שמן

5 בצלים בינוניים, פרוסים לרצועות דקות

1 כוס מים

4 תפוחי עץ, מגולענים וחתוכים לרבעים עם מעט מיץ לימון למניעת השחרה

למשרה:

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 כפית קינמון (או 1 מקל קינמון)

2 פרוסות דקות ג'ינג'ר (זנגביל) טרי

1 כוס יין אדום יבש

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. המשרה: מערבבים את כל המרכיבים. מוסיפים עוף ופירות מיובשים ומשרים כשעה.
  2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מסננים את העוף מהמשרה ומוסיפים לסיר. מטגנים יחד
  3. 3-4 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את תערובת המשרה, מביאים לרתיחה ויוצקים מים. מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית.
  5. מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

טיפסקל

  • אם אין ברשותכם ג'ינג'ר טרי, החליפו אותו ב-1/4 כפית ג'ינג'ר מיובש.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
צילום: איילת בן יוסף
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים