שתף קטע נבחר

דיווח: משעל יישא נאום מדיני, מיד לאחר נתניהו

ראש הלשכה המדינית של חמאס ינאם, לאחר נאומו של ראש הממשלה, ויציג אסטרטגיה חדשה לחמאס. כך מדווח העיתון "אל-קודס אל-ערבי". בנוסף, דווח כי תנועת חמאס קוראת לאובמה לדון עמה ישירות

ניצני אופטימיות? ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, מתכונן לשאת נאום מדיני מיוחד משלו, לאחר הנאום שיישא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בשבוע הבא. כך דיווח הבוקר (יום ג') העיתון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון.

 

לפי הדיווח, משעל יציג בנאומו אסטרטגיה חדשה לתנועת חמאס. זאת, לאחר נאומו של נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה. 

 

מקור המקורב לחמאס דיווח כי התנועה שוקלת כעת מספר אפשרויות וחלופות מדיניות שהיא עשויה להציג, ואשר את מקצתן יציג משעל בקרוב, לנוכח המהלך המדיני החדש שצפוי לנקוט הממשל האמריקני.

 

אותו מקור הוסיף כי לאחר נאומו של משעל, שישרטט את המאפיינים הכלליים של האסטרטגיה של חמאס כלפי סוגיית המשא ומתן וההסדר המדיני, צפויה מצרים להזמין באופן רשמי את הפלגים לדיון שייערך בתחומיה. 

 

חבר הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, קרא אתמול לנשיא ארה"ב, ברק אובמה, לקיים שיחות ישירות עם ארגונו, בטענה שהוא הנציג של העם הפלסטיני. 

 

אבו מרזוק אמר לסוכנות AP כי אובמה לא יוכל לקדם מהלכים במזרח התיכון אם יתעלם מהארגון, אך הבהיר כי חמאס לא יזנח את האלימות כפי שדורשת ארה"ב. "ממשל אובמה צריך לשנות את עמדתו, משום שהוא יודע שבלעדי חמאס, זה לא יצליח". לדברי מרזוק, אובמה יהיה חייב לקיים שיחות עם חמאס, "משום שהוא אינו יכול לדבר עם אנשים שאינם מייצגים את העם הפלסטיני", רמז עבה לנשיא, אבו מאזן.

 

הוא התייחס גם לקריאותיו של הנשיא האמריקני בנאומו לזנוח את האלימות: "האלימות האמיתית באזור היא של הכיבוש. לא מקובל שאובמה דיבר על אלימות, ולא דיבר על אלימות הכיבוש". הוא שיבח את עמדת וושינגטון נגד המשך הבנייה בהתנחלויות

  

במקביל, דיווח היום העיתון א-שרק אל-אווסט כי ארה"ב הציגה למצרים ולישראל תוכנית לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני על בסיס פתרון שתי מדינות בתוך שנתיים. התוכנית הוצגה - כך לפי הדיווח - לראש הממשלה, בנימין נתניהו, שקיבל ארכה של שישה שבועות להשיב עליה מרגע נאומו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, בקהיר.  

 

התוכנית הוצגה גם לראש המודיעין המצרי, עומר סלימאן, ולשר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט, במהלך ביקורם בוושינגטון. לפי הדיווח, ההנהגה המצרית סבורה כי אובמה רציני מאוד בהצעתו, וכי המכשול שניצב בפני עמדה ערבית אחידה הוא הפילוג הפנים-פלסטיני. לפיכך החליטה מצרים, בהתייעצות עם מספר מנהיגים ערביים, לנסות ולהביא לסיומו של הפילוג מהר ככל האפשר. בשלב ראשון, הטיל הנשיא המצרי, חוסני מובארק, על סולימאן לפעול במהירות בנושא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים