שתף קטע נבחר

הפרקליטות: קצב מתחמק מבירור ההאשמות נגדו

הנשיא לשעבר עתר לבג"ץ בדרישה לבדוק הדלפות לכאורה מחקירתו, והמדינה לא חוסכת ביקורת על התנהלותו: מטרת העתירה היא "הטלת דופי בניקיון השיקולים ובכשרות ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום, בניסיון אולי אף לבטל את כל ההליך"

"ניסיון נוסף מצד העותר להתחמק בבירור מההאשמות נגדו", כך הגדירה הפרקליטות את עתירת הנשיא לשעבר, משה קצב, בדרישה לחקור את ההדלפות לכאורה מחקירתו. הפרקליטות הגישה היום (ד') לבג"ץ את תשובה לעתירתו של קצב וקבעה כי הוא "מבקש ליצור קשר - מלאכותי ומופרך - בין ההחלטה להגיש כתב אישום בעניינו לבין דליפת חומר החקירה".

 

לטענת הפרקליטות, מטרת העתירה היא "הטלת דופי בניקיון השיקולים ובכשרות ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום, ולקשור החלטה זו עם הבקשה לפתוח בחקירה על דליפת חומר החקירה, וכתוצאה מכך - להסיט את הדיון אל עבר עיסוק בעניין אחר תוך ניסיון להכתמת התביעה הכללית, ובכך להוסיף ולעכב את התנהלותו התקינה והרציפה של ההליך הפלילי בעניינו, ואולי אף לסכלו כליל".

 

בסוף אפריל עתרו פרקליטיו של קצב לבג"ץ בבקשה

לחייב את היועץ המשפטי לממשלה ואת המשטרה לחקור את הדלפת התקליטור עם חומרי החקירה בעניינו. הטענה לאותה הדלפה לכאורה עמדה במרכזה של מסיבת העיתונאים הארוכה שכינס קצב לפני כמה חודשים, שבה טען בין היתר: "המערכת היתה נחושה להפליל אותי בכל מחיר, אני עומד בפני מתקפה תמנונית".

 

בתשובת המדינה נמנו צעדיהם האחרונים של קצב וסניגוריו - הטחת האשמות אישיות; הגשת בקשה מופרכת לשינוי מקום הדיון; דרישה לשימוע נוסף; טענות לאי-קבלת חומר חקירה; ובקשת הפרקליטים להשתחרר מייצוגו בשל עומס הדיונים. "כל אלה, כאשר בעת שביטל את הסדר הטיעון טען העותר כי הוא עושה כן בשל רצונו לבירור האמת בבית המשפט", גורסת המדינה. 

 

בתוך כך, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, השופט אליעזר ריבלין, הורה לקיים בשבוע הבא את הדיון בערעורם של פרקליטי קצב בדרישה להשתחרר מייצוגו. ריבלין קבע עוד כי אין מקום להורות על השהיית ההליכים המתנהלים בבית המשפט המחוזי, כפי שביקשו הפרקליטים, ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואבי לביא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא לשעבר בבית המשפט
צילום: אריק סולטן
מומלצים