שתף קטע נבחר

מסיבת משמשים - מסלט ועד קינוח

השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" מנצל את עונת המשמשים הקצרה ומגיש חגיגה כתומה - סלט עוף, משמשים ממולאים, מרק של משמשים וקינוח של משמש בקרמל ותבלינים עם גנאש בניחוח הל

סלט קר של עוף, משמשים ועשבי תיבול

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות): 

300 גרם חזה עוף צלוי על מחבת פסים

5 משמשים מגולענים ופרוסים דק

1 צרור כוסברה טרייה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ דק

1/2 צ'ילי חריף קצוץ דק

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית סוכר

3 כפות שמן סויה

3 כפות שמן זית


(צילום: פנינה שכטר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העוף לרצועות דקות, מערבבים עם שאר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

משמש ממולא בגבינות עם סלט רוקט ואגוזים

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

למשמשים:

12 משמשים מגולענים וחצויים

50 גרם גבינת רוקפור

50 גרם גבינת פרמזן

1 כף גבינת מסקרפונה

3 כפות שמן זית

4 כפות פירורי לחם

2 כפות סוכר

מעט פלפל שחור גרוס טרי

סלט:

1 צרור עלי רוקט

100 גרם אגוזי פקאן

שמן זית

מלח

פלפל


(צילום: פנינה שכטר)

 

אופן ההכנה:

  1. מפזרים את הסוכר על המשמשים ומניחים לשעה במקרר, עד שיגירו מעט נוזלים.
  2. מערבבים בקערה את גבינות הרוקפור, המסקרפונה והפרמזן, ומתבלים בשמן זית ופלפל.
  3. ממלאים את המשמשים בתערובת הגבינות ומפזרים מעליהם את פירורי הלחם. אופים ב-200 מעלות בתנור במשך כ-6 דקות.
  4. מערבבים את עלי הרוקט עם אגוזי הפקאן, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל את המשמשים.

 

מרק משמשים עם גרניטת שקדים

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים:

למרק משמשים:

1/2 קילו משמשים מגולענים

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

קורט פלפל שחור

לגרניטת שקדים:

1 כוס רוזטה (סירופ בטעם שקדים)

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

2 כוסות מים

3/4 כוס סוכר

1 גבעול עלי נענע לעיטור


(צילום: פנינה שכטר)

 

אופן ההכנה:

  1. מרק: טוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר, מסננים משקעים ושומרים בקירור בכלי סגור.
  2. גרניטה: מערבבים היטב את כל החומרים, שמים בתבנית במקפיא ל-4 שעות ומידי פעם מערבבים עד ליצירת גרניטה (כמו ברד).
  3. להגשה: יוצקים לצלחות מהמרק משמשים בעזרת כף של גלידה, מעליו שמים מן הגרניטה שקדים ומעטרים בעלי נענע.

 

משמשים בקרמל ותבלינים, עם גאנש שוקולד והל

מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

 

המרכיבים: 

לקרמל משמשים:

12 משמשים מגולענים

1 כפית שטוחה של זרעי כוסברה

1 כפית שטוחה של זרעי כמון

2 כפות יין לבן

50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

גנאש שוקולד והל:

200 מ"ל שמנת מתוקה (כ-3/4 מיכל)

150 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה

1 כף שטוחה של זרעי הל


(צילום: פנינה שכטר)

 

אופן ההכנה:

  1. הקרמל: מבשלים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל (כ-5 דקות).
  2. מוסיפים לקרמל את המשמשים והתבלינים, מוזגים את היין למחבת ומבשלים כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומניחים בצד.
  3. הגנאש: מרתיחים את השמנת עם ההל כ-2 דקות ומסננים. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד ליצירת גנאש חלק.
  4. הגשה: מסדרים את קרמל המשמשים בצלחת ויוצקים שוקולד על כל המשמשים. ניתן להוסיף שמנת מוקצפת לא ממותקת או פירורי ביסקוויט חמאה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהר לפני שייגמר
צילום: אסף אמברם
מומלצים