שתף קטע נבחר

הקיבוצים הגישו בקשה לרכישת עוף העמק

קיבוצי עמק יזרעאל הציעו לרשם העמותות לקנות את שטח המפעל ב-16 מיליון שקלים, במקביל להצעתו של רמי לוי. לוי טוען שהקיבוצים רוצים לסגור את המפעל ולמכור את הקרקע. הקיבוצים מכחישים - וטוענים את אותו דבר לגביו

הקיבוצים מתעקשים לסגור את עוף העמק: קיבוצי עמק יזרעאל, המאוגדים באגודה השיתופית משקי עמק יזרעאל ומחזיקים בבעלותם את הקרקע עליה שוכן מפעל עוף העמק ברמת ישי, הגישו היום לרשם האגודות השיתופיות במשרד התמ"ת, אורי זליגמן, הצעה לסגירת חובות המפעל, במקביל להצעה שהגיש רמי לוי.  

 

הקיבוצים הגישו את ההצעה לרכישת המפעל הכושל יחד עם קבלן הבניין רוברט בילייה. לפי הצעת הקיבוצים ובילייה, ירכוש בילייה את הקרקע וישלם את חובות המפעל ב-14 מיליון שקלים, ואילו הקיבוצים ישקיעו שני מיליון שקלים נוספים וירכשו את המכונות של המפעל. נציגי הקיבוצים ובילייה אמרו כי אם הרשם לא יקבל את הצעתם, יפנו לערכאות משפטיות. הרשם יבחן את שתי ההצעות, וימליץ על אחת מהן לבית המשפט המחוזי בחיפה, ולהמלצה תהיה השפעה על החלטת בית המשפט.

 

רמי לוי וההסתדרות, שחתמו אתמול על הסכם שיסדיר את מכירת המפעל ללוי והמשך העסקת העובדים, טוענים כי הקיבוצים רוצים לסגור את המפעל לאלתר ולמכור את הקרקע.

 

מנכ"ל האגודה השיתופית, אהרון בן חורין, מסר ל-ynet גרסה אחרת: "אנחנו לא חייבים לסגור את המפעל. אם מישהו רוצה להפעיל את המפעל בשכירות - אנחנו מוכנים. אנחנו מוכנים גם לחכות עם מימוש המקרקעין ולעכב אותו כדי למצות את הסיכוי למצוא קונה שיציל את פרנסת העובדים".

 

רמי לוי רוצה לקנות את המפעל. למה לא תעבדו אתו בשיתוף פעולה?

 

"אנחנו שיעבדנו את הקרקע של המפעל. היא שלנו ואנחנו צריכים לקבל תמורה. אם לוי היה רוצה לשכור את הקרקע מאתנו, זה היה משהו אחר, אבל הוא מתעקש לקנות אותה. ההערכה שלנו היא שלוי יפעיל את המשחטה זמן קצר ואחר כך יממשו את המקרקעין. למשחטה הזאת אין זכות קיום כי אין לה קונים, ואין לה גב של המגדלים. הוא השיג לעצמו תירוץ - הוא יפעיל את המשחטה זמן קצר, ואחר כך הוא יוכל לעשות שם חנות השקמה או לממש אפשרויות נדל"ן נוספות, ויקבל תמורה הרבה גבוהה מאתנו ממה ששייך לנו כדין".    

 

רמי לוי מסר בתגובה: "אלה פשוט שטויות, הוא טועה ומטעה. יש לנו מחוייבות להפעיל את המפעל במשך חמש שנים לפחות. אם היינו מתכוונים לסגור את המפעל לא היינו חותמים על הסכם קיבוצי עם העובדים ואם היינו מחפשים נדל"ן, לא היינו מתקרבים לאזור הזה בכלל. לא באנו בשביל הנדל"ן אלא בשביל להציל את מקומות העבודה של האנשים".

 

מפעל עוף העמק נקלע לקשיים לפני כחודשיים, בשל חובות של עשרות מיליוני שקלים, ומאז הוא סגור. רשת שיווק השקמה של רמי לוי וחברת עמיר דגן זכו יחד בהתמחרות על רכישת מפעל עוף העמק בתחילת חודש מאי השנה. שתי החברות יחזיקו כל אחת ב-50% מהבעלות על עוף העמק וישלמו יחד למפרק, עו"ד נמרוד טפר, כ-13 מיליון שקל עבור הרכישה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל עוף העמק: הקיבוצים רוצים את הקרקע
צילום: שרון צור
עובדי מפעל עוף העמק: יימכרו לרמי לוי, או ילכו הביתה?
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים