שתף קטע נבחר

זירת הקניות

רוצים הרבה "ירוקים"? היו ירוקים במשרד

בבית כולנו "ירוקים" כמו צפרדע: ממחזרים בקבוקים ונייר, חוסכים בחשמל וגם במים. ומה קורה במשרד? גם שם מייצרים המון פסולת נייר, ופסולת בכלל, וצורכים הרבה מים, דלק והמון חשמל. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך גם את המשרד לידידותי יותר לסביבה

אתם "ירוקים" בבית? כל הכבוד. אכן, בתוך הבית כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, למחזר פלסטיק, נייר ואשפה, לחסוך במים וחשמל. אבל מה קורה במשרד? האם גם שם אפשר להיות ידידותיים לסביבה? והאם זה בכלל משתלם? שפטו בעצמכם: 

 

כמו בבית, גם במשרד אנחנו יצורים שמזהמים את הסביבה וצורכים אנרגיה ומשאבים. בבית אנחנו "הבוס" ולכן יכולים להחליט לחסוך. במשרד צריך שהבוס האמיתי יקבל החלטה. הוא, מצידו, בוודאי שואל את עצמו האם זה משתלם - כי הרי הוא פה בראש ובראשונה כדי לעשות כסף, ובצדק. אם בדרך הוא יוכל לשמור על הסביבה - זה רווח נקי (תרתי משמע). אז הנה כמה הסברים למה משתלם להפוך את המשרד לירוק.

 

ראשית צריך לזכור שלא רק מפעלים תעשייה פוגעים בסביבה. גם העבודה במשרד כוללת כיבוי והדלקה של אורות ומכשירים חשמליים, חימום וקירור, שימוש בהרבה נייר, ייצור של הרבה פסולת ביום, שליחויות שצורכות דלק ומזהמות את האוויר וכ"ד. ברור שמשרד מזהם פחות ממפעל, אבל חשבו כמה משרדים יש ותראו שמדובר בנתח לא משמעותי של המגזר העסקי, שיכולה להיות לו תרומה משמעותית לשמירת הסביבה.

 

למשל מכונת צילום משרדית, שנשארת פועלת ללא הפסקה במשך שבע שנים, ומצלמת 2 מיליון דפים. בתקופה הזו היא צורכת חשמל בעלות של כמחצית מעלות קנייתה (וזה עוד לפני ששיקללנו את עלות הדיו והנייר). אם משקיעים בקניית מכונת צילום הנושאת תו תקן של חסכון בצריכת חשמל, היא מכבה את עצמה בכל פעם שאינה בשימוש מספר דקות, ויכול להיווצר חיסכון של כ-80 אחוז בעלויות צריכת החשמל שלה.

 

אבל הבוס לא לבד. כדי שהמהפכה הירוקה תצליח, הוא צריך שיתוף פעולה של העובדים - בכיבוי המחשב בסוף יום העבודה למשל. כיבוי מחשב אחד, מסך אחד ומדפסת אחת לאחר שעות העבודה, יכול להביא לחסכון של מאות שקלים בשנה. הנה החשבון:

 

מחשב שפועל ארבע שעות עולה כחצי שקל. יום עבודה של שמונה שעות עולה אם כך כשקל. לילה - 12 שעות - שבו המחשב נותר פועל עולה כשקל וחצי. אם כך - חברה שלה יש 100 מחשבים שנשארים דולקים לילה אחד תשלם 150 ש"ח לחברת החשמל.

 

אם המחשבים פועלים כך במשך חמישה לילות זה יעלה 750 ש"ח. תוסיפו את העלות של 24 שעות מיותרות - שישי ושבת - ותקבלו עוד 600 שקל. השורה התחתונה: אם 100 עובדים לא מכבים את המחשב בסוף כל יום עבודה (ומשאירים אותו דולק גם בשישי ושבת), העלות למשרד בתום שבוע היא 1,350 ש"ח. 5,400 ש"ח בחודש.

 

דוגמאות נוספות לחסכון: ויסות הטמפרטורה של המזגן לרמה המתאימה לעונה - אבל בלי להקפיא את הסביבה; התקנת בקרי אנרגיה לתאורה (LEC) המסדירים את מתח החשמל החסכוני ביותר יכולים להביא לחסכון של 15-עד 35 אחוז מעלות החשמל לתאורה של הארגון. התקנת נורות ניאון (פלואורוסנטים) במתח נמוך יותר יכולה להביא לחסכון של כ-50 אחוז מהוצאות החשמל על תאורה.

 

החלפת נורות הלהט בנורות חסכוניות יכול להביא לחסכון של כ-70 עד 80 אחוז בצריכת החשמל לתאורה. התקנת חיישני נוכחות במרחבים ציבוריים כגון חדרי ישיבות, יכול להביא לחסכון של כ-40 אחוז מצריכת החשמל לתאורה וקירור במקומות בהם מותקנים החיישנים.

 

הוסיפו לכך את העובדה שמחשבים ניידים צורכים בדרך כלל פחות חשמל ממחשבים נייחים, וששיפור האיטום בחדר השרתים יכול להביא לשיפור משמעותי בצריכת החשמל על הקירור בו.

 

אבל לא רק חשמל: אפשר בדרכים קלות, כפי שראיתם בסרטון, להפחית את כמות הנייר הנצרכת במשרד, וגם את כמות הפסולת. המפתח הוא, כמובן, רתימת העובדים ושיתוף הפעולה מצידם לחיסכון בחשמל, הפחתת פסולת, מים ודלק וחשיבה קצת יותר "ירוקה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא צריך להקפיא. וסת טמפרטורה
צילום: רותם פלדבר
לא צריך לבזבז. בקר הדפסה
צילום: רותם פלדבר
מומלצים