אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עסקים כרגיל

דה פריס: המציאות בשטח חיובית
דה פריס: המציאות בשטח חיובית 
 
 כתבות נוספות
מחריף המשבר בסינמטק ירושלים
בית המשפט: עובדי סינמטק י-ם יחזרו לעבוד
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

הוסרו צווי המניעה נגד עובדי הסינמטק בירושלים

בית הדין הארצי לעבודה בראשות הנשיא, השופט סטיב אדלר, הפך החלטה קודמת שטענה כי איום בשיבוש פעילות המוסד על ידי העובדים אינו ראוי ונעשה בחוסר תום לב

מרב יודילוביץ'
פורסם: 25.06.09, 21:30

בית הדין הארצי לעבודה, בראשותו של הנשיא, השופט סטיב אדלר, החליט לבטל הערב (ה') את צווי המניעה שהוצאו לעובדי הסינמטק בירושלים על ידי בית הדין האזורי. צווי המניעה, עליהם חתומה השופטת אורנית אגסי, הוצאו בעקבות בקשת סעד של הנהלת הסינמטק. זאת לאחר עיצומים ואיומים בהשבתה חלקית של המוסד על ידי העובדים. העיצומים הם תולדה של דרישת העובדים לאגד אותם תחת הסכם קיבוצי.

 

נשיא בית הדין הארצי לעבודה הפך כאמור את ההחלטה המוקדמת, שטענה כי הדרך בה בחרו המשיבים לנהל את הסכסוך "אינה ראויה".
פסיקה
בית המשפט: עובדי סינמטק י-ם יחזרו לעבוד / מרב יודילוביץ'
בין הדין לעבודה בירושלים פסק כי על עובדי הסינמטק להפסיק את העיצומים ותיאר את צעדיהם כ"הליך קיצוני ונמהר שנוגד את עקרונות המשא ומתן"
לכתבה המלאה
עוד נכתב בהחלטת בין הדין האזורי כי פעולותיהם, הכוללות איום בשיבוש פעילות המוסד לקראת פסטיבל הסרטים הבינלאומי ירושלים הם "הליך קיצוני ונמהר שנעשה בחוסר תום לב ובניגוד לעקרונות של ניהול משא ומתן בין צדדים".

 

השופט סטיב אדלר אמר היום, במעמד שני הצדדים כי הוא מקווה שתימצא הדרך להיכנס למשא ומתן אינטנסיבי ויומיומי שיביא לפתרון מהיר של הסכסוך. בדיון, שנערך בבית הדין הארצי לענייני עבודה, נכחו מנכ"ל הסינמטק והפסטיבל, אילן דה פריס וכן נציגי העובדים ובא כוחם עו"ד יגאל אלון כמו גם נציגת איגוד "כוח לעובדים", עו"ד אלה אלון.

 

עובדי הסינמטק אמרו ל-ynet כי פסיקת בית הדין הארצי מפזרת את העננים שהעיבו על הצורך לשדר עסקים כרגיל. "ההנהלה ביקשה למנוע מאיתנו לצאת בצעדים מאורגנים כי הם מפחדים שנשבש או נשבית את הפסטיבל.

 

"כפי שאמר השופט בדיון היום, אם ההנהלה היתה נותנת את הסכמתה העקרונית להסכם קיבוצי כל ההליך המשפטי היה נמנע ולא היינו מגיעים לזה", אמרו העובדים והדגישו: "גם תחת צווי המניעה עבדנו קשה כמו שאנחנו יודעים.

הפסטיבל והסינמטק חשובים לנו ולא נרצה לפגוע בהם. אנחנו מאוד מקווים שההנהלה תאמץ את החלטת בית הדין ותיכנס למשא ומתן אינטנסיבי כבר בתחילת השבוע הבא. אנחנו מודים לבית הדין על שהסיר את כתם צווי המניעה מעל לפסטיבל הקולנוע. לא נאה לאירוע תרבות להתקיים תחת צו בית משפט".

 

מנכ"ל הסינמטק ופסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים, אילן דה פריס, אמר בתגובה לפסיקה: "מבלי לקיים שום דיון ביטל היום בית הדין את צווי המניעה שנתנה השופטת אגסי ומצפה מאתנו להמשיך את המו"מ שמתקיים באופן סדיר. הנהלת הסינמטק מעולם לא רצתה שאנשים יעבדו תחת צווי מניעה. הנושא שעמד על הפרק הוא קיום הפסטיבל בדרך הנאותה וללא שיבושים. הפסטיבל חשוב לנו, לאנשי הקולנוע שמציגים אצלנו את סרטיהם, לקהל ולעובדים. אנחנו מצפים מהעובדים שלא יחזיקו באיום בהשבתה בשעה שאנחנו מנהלים מולם משא ומתן, ואני חושב שזה לגיטימי.

 

"בעשרת הימים האחרונים התנהלו כמה וכמה מפגשים טובים, חיוביים, סבירים והגיוניים. בכל מו"מ יש נקודות מחלוקת אבל אני חושב שהמציאות בשטח היא חיובית ואני מצפה ומקווה שהפסטיבל יעבור ללא שיבושים. פסטיבל הסרטים על התוכנייה הנהדרת שאנחנו מציגים צריך להיות אירוע תרבותי שמח ויש קהל לא מבוטל שמבקש לחוות את החוויה. פגיעה בפסטיבל תפגע בקהל וביוצרים".

 


תגיות: סינמטק ירושלים | סינמטק | אילן דה פריס | עיצומים | ירושלים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©