שתף קטע נבחר

הדרוזים בדרך לת"א: "אין חדש תחת השמש"

ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות עושים את דרכם באיטיות לתל-אביב, ודורשים שהממשלה תמחק חובות הרשויות, ותאפשר פיתוח אזורי תעשייה ומוסדות ציבור

המחאה הדרוזית והצ'רקסית עושה דרכה לתל-אביב: שבוע אחרי שהפגינו בכביש 85 בצפון, יצאה הבוקר (יום ג') שיירה של כ-150 כלי רכב מאזור זכרון יעקב. המפגינים נעים באיטיות על כביש 2 (כביש החוף), לאזור תל-אביב. בין המפגינים, ראשי הרשויות הדרוזים והצ'רקסים מהכרמל והגליל, השובתים כבר מספר שבועות באוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה בירושלים.

 

במשטרה ציינו כי לנוכח עמסי התנועה הצפויים בכביש החוף, מומלץ לבאים מצפון לנסוע דרך כביש 4 (הכביש הישן). המשטרה סגרה בשלב ראשון את צומת עתלית, ומפנה את התנועה לכבישים המקבילים.

 

המפגינים - רובם ראשי רשויות חדשים, שנבחרו בנובמבר האחרון - דורשים מהממשלה למחוק את חובות העבר של הרשויות, המגיעים לכ-300 מיליון שקל. כמו כן הם דורשים לאפשר לרשויות לקבל הכנסות מעבר לארנונה - באמצעות פיתוח אזורי תעשייה ומוסדות ציבור, המניבים הכנסות לרשויות המקומיות היהודיות בלבד.

 

יושב ראש ועד ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות, ראש מועצת חורפיש סלאח פארס, אמר ל-ynet כי אין חדש במגעים עם משרדי הממשלה השונים, לקידום הדרישות. "אין חדש תחת השמש. עדיין לא נענו לדרישות שלנו", הסביר. "זה כמו משיכת חבל. אתמול דיברנו עם סגן שר האוצר. יש רצון לעזור, אבל זה לא מספיק. יש סחבת - משרד האוצר מחכה לנתונים ממשרד הפנים וזה נמשך שבועות. מדובר בבעיה אקוטית".


מפגינים באוטוסטרדה, הבוקר (צילום: עידו ארז) 

 

לדברי פארס, הבעיה מתחלקת לשני מישורים, הראשון הוא המישור המיידי של מחיקת חובות וגרעונות, ויצירת תקציב שיתאים לצרכי הרשויות בלי לייצר גרעונות עתידיים. "אנחנו צריכים לשלם משכורות לעובדים שלא קיבלו משכורות כבר 10 חודשים, לשלם למקורות, לאסוף אשפה ופשוט לתפקד.

 

"בנוסף, במישור הרחב יותר, אנחנו דורשים מראש הממשלה להקים ועדת מנכ"לים שתשב ותפתור את הבעיות המהותיות של העדה. כיצד יהיו לרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות גורמי הכנסה כמו אזורי תעשייה, כיצד מחלקים את התקציבים הייעודיים - לחינוך ורווחה. אני מאמין שבעבודה של שנה, אפשר לפתור את הבעיה המהותית של העדה, ואחר כך - כאזרח דרוזי - אוכל להרגיש שווה גם במישור האזרחי.

 

"כיום יש שוויון רק במישור הצבאי בין היהודים והדרוזים. אבל כשהחייל הדרוזי חוזר הביתה, אני רוצה שיהיו לו מים בברז, שיוכל לקבל מגרש לבנות עליו בית. שאוכל לקבל אותו בפרחים בכניסה לעיר. יש רשויות יהודיות שרק תקציב הגינון שלהן הוא בגובה של תקציב הרשות הדרוזית כולה", ציין.

 

בינתיים, נמשכים השיבושים באספקת המים ביישובי הכרמל - דליית אל-כרמל ועוספייא וגם בכפר מרר. שיבושי האספקה באים בעקבות חוב של כמעט שלושה מיליון שקלים של הרשות המקומית (עד לפני מספר חודשים היו הרשויות מאוחדות לעיר אחת עיר הכרמל - א.ר) לחברת "מקורות".

 

בחלק מהאזורים חודשה אספקת המים כבר ביום שישי האחרון, ואילו באזורים אחרים יש מים בברזים רק במשך כשעתיים ביום. "הבוקר התרחצתי כמו לפני 50 שנה", סיפר פהמי חלבי, תושב דליית אל כרמל ומחברי הוועדה העממית ביישוב. "שטפתי את עצמי בגיגית ואשתי שפכה עלי מים. פשוט אי אפשר להמשיך ולחיות ככה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יש שיוויון רק במישור הצבאי"
צילום: עידו ארז
מחלף חדרה, היום
צילום: עידו ארז
מומלצים