שתף קטע נבחר

המועצות המקומיות והאוצר סיכמו, הערבים בחוץ

על-פי ההסכם יקבלו הרשויות השנה מענקי איזון של 2.4 מיליארד שקל. הרשויות הערביות, הדרוזיות והצ'רקסיות זועמות על ההצעה להעניק להן 65 מיליון שקל: "לעג לרש"

פורום ראשי הרשויות המקומיות אישר הערב (יום ה') את המתווה עליו סוכם בשבוע שעבר בין שר האוצר, יובל שטייניץ, ויו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט. על-פי ההסכם, הרשויות יקבלו מענקי איזון בהיקף של 2.4 מיליארד שקל בשנת 2009 ויימצא פתרון למצוקה התקציבית של הרשויות הערביות, הדרוזיות והצ'רקסיות.

  

בנוסף, התחייב שטייניץ להקים צוות עבודה שידון בסוגיית היטל הבצורת ובוטלה התוכנית הגלומה בחוק ההסדרים, להקים קרן ארנונה שתעביר כספים מרשויות חזקות לרשויות חלשות ממסים הנגבים ממוסדות ממשלתיים. בחודשים הבאים יתקיימו דיונים בין משרד האוצר לבין נציגי מרכז השלטון המקומי בנושא תאגידי המים, שאליו מתנגדים ראשי הרשויות המקומיות, ויואץ החוק להעצמת סמכויות הפיקוח העירוני.

 

"אני מברך על אישור ההסכם עם האוצר. נמשיך להיפגש ולהידבר עם השלטון המרכזי, אך אם שר האוצר לא יכבד את ההבנות - נחדש את המאבק והוא יהפוך לתקיף יותר", אמר בוחבוט לאחר ההצבעה. ראש העיר חולון, מוטי ששון, שהתנגד להסכם אמר: "אני לא מאמין לפקידי האוצר, שבמשך שנים מוכיחים שהם מפרים התחייבויות שנטלו. אני מוכן להמשיך במאבק ולעלות עם משאיות אשפה עמוסות בזבל לירושלים".

 

גם ראשי הרשויות הערביות, הדרוזיות והצ'רקסיות אינם מרוצים מההסכם והודיעו כי בכוונתם להמשיך במאבק. ראש מועצת מרר, פריד ג'אנם, אמר כי ההצעה להקצות 65 מיליון שקל לפתרון המצוקה התקציבית ברשויות היא לעג לרש. "מגישי ההצעה יודעים היטב שמדובר בפלסטר שמונח על יד פצועה. במקום להציע הצעות לא רלוונטיות אני קורא לראש הממשלה ולשר האוצר לשבת איתנו ולממצוא פתרון ארוך טווח בדמות מחיקת חובות, הגדלת מענקי האיזון ויצירת מקורות הכנסה עצמאיים שיאפשרו את קיומן של הרשויות", הוסיף ג'אנם.

 

בהכנת הידיעה השתתפה שרון רופא-אופיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
בוחבוט. יש הסכמי איזון
צילום: ניב קלדרון
לא מאמין לאוצר. ששון
צילום: קובי קואנקס
מומלצים